reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
witam wszystkie mamusie :-)

dziekuje za wypowiedzi
jestem na 99% zdecydowana na cc a tak do konca uswiadomila mnie bratowa ktora rodzila sn ze znieczuleniem (zeby robi bez znieczulenia) to ze jej porod to trauma to nic ale duzym problemem dla niej jest to ze jest rozciagnieta po porodzie na tyle ze jest zdecydowana na operacje zwezania
ja wczesniej rowniez bylam zdecydowana sn ze znieczuleniem ale teraz wole cc po pierwsze wezmy pod uwage to ze duzo kobiet rodzi przez cc ze wskazan i wszystko jest ok przy porodzie sn rowniez moga zgazyc sie komplikacje np niedotlenienie...

dla mnie osobiscie wazne jest to czy bede szersza czy nie a wiadomo ze po porodzie nie bedzie tak jak przed a wiec i tak czeka mnie operacja zwezenia
po drugie moj maz mial wczesniej partnerki ktore rodzily i mowil ze jest roznica przy wspolzyciu a wiem ze jezeli po porodzie sn bedzie cos nie tak to odcisnie to duzy wplyw na cale moje zycie
tak wiec przy cc beda korzysci zarowno dla dziecka jak i dla mnie

a po drugie jest u nie byc moze kilka wskazan ze wzgledu na ktore lepsza byla np mialam stierdzona astme ale nie mam teraz zadnych napadow i obym nie miala ale porod sn to duzy wysilek wiec to raczej bylobuy wskazanie

a odpowiedzcie szczerze jak jest w waszym przypadku jestescie szersze czy nie?

pozdrawiam goraco;-)

no witam dziewczynki.. widze,ze temat CC podjety;) ja baaardzo chcialabym cesarke,choc wiem,ze to jest nierazsadne..dlatego sie przymuszam do porodu naturalnego:) jaks damy rade..

e_mamo ja u wydry place 120 zl - zawsze mamUSG robione, choc bez USG chyba tez tyle wizyta kosztuje.. a z cytologią 140..wiec ta Twoja Pani doktor nie "skroila" Cie:) takie cudowne sa u nich ceny-ale warto

pozdrawiam

acha dzisiaj bylam zrobic sobie badania krew itp w endomedzie na żabiance i tam byly bardzo mile panie i powiedzialy mi ze u nich przyjmuje olszak-sokolowska beata i jest super babeczka a i maja usg
poczatkowo myslalysmy ze rozmawiamy o tej samej pani dr ale okazalo sie ze o dwwoch roznych ale w koncu zdecydowalam ze sie do niej zapisze

jezeli wiecie cos na jej temat prosze o pinie pozdrawiam;-)

Odpowiem szczerze - nic takiego nie zauważyłam, ani ja ani mąż, a na początku było wręcz wąsko! A dziecko miało rozmiar główki przy urodzeniu jak 3miesięczny bobas :tak: 37 cm :-p Elastyczna jakaś jestem :laugh2:

locatio...to,ze masz astme-nie jest argumentem-uwierz.. lekarze do konca chca bys urodzila naturalnie.. jesli cos bedzie nie tak przy porodzie-zazwyczaj wtedy robia CC. rozmawialam na ten temat z lekarzem-bo sama mam cukrzyce i nadcisnienie.. a teraz jeszcze w oku cos nie tak.. wybierz poprostu szpital,gdzie nie zwlekaja z CC a robia ją od razu gdy sa jakies nieprawidlowisci.. dlatego ja zdecydowalam sie na porod w akademickim szpitalu

pozdrawiam

hahaha, ja nie rodzilam jeszcze nigdy w zyciu..a jak moj Janek wraca po 3 miesiacach to tez nie mozemy sobie dac rady-bo jakas taka waska jestem? hahahaha chyba zarastam z biegiem czasu... musze jednak przyznac,ze po kilku dniach wszystko wraca do normy

reklama
locatio - po prostu idź do niej i zobacz sama - dość łatwo się zorientować. Powinnaś dostać kartę ciąży - a jak robi USG to opis i zdjęcie z pieczątką i podpisem lekarza - w ogóle dziewczyny jak macie lekarzy co nie dają opisów usg albo nie podpisują - o to się warto bić. Potem przy porodzie się takie rzeczy przydają (np przy przyjmowaniu do szpitala ciężko jest stwierdzić rozmiar dziecka co jest wskazaniem do cc... a potem problem przy porodzie i nie ma winnych). Też powinna ci przepisać bad. do zrobienia (możesz zobaczyć w necie jakie) i zrobić szczegółowy wywiad nt ciąży i chorób które miałaś, masz w rodzinie. Poza tym że powinna być ogólnie miła ;-) no i rozwiewać wątpliwości. :tak:

Do góry