reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam :)
Jestem po kolejnej wizycie u ginki i moja dzidzia nadal siedzi głową do góry. Widać ta pozycja wydaje jej się najlepsza ;) Jestem ciekawa, jakie jest prawdopodobieństwo tego, że jeszcze zrobi koziołka? Chyba wolę, żeby odwrociła się albo teraz albo niech siedzi tak jak siedzi. Jakos zmiana planów w ostatnim momencie niezbyt mi odpowiada... Chciałam dziś kupić majtki siatkowe, ale pani w aptece powiedziała mi, że nie mają w hurtowni. Kupowała któraś z Was ostatnio? Jeśli tak, to gdzie i za ile? Te majtki kupuje się na sztuki, czy w jakiś większych opakowaniach? Pozdrawiam

reklama
Hej,
Wpadam jak po ogień...
Chciałam się pochwalić, że u nas nocka też minęła w miarę bezboleśnie...
uffff
Za to ja wczoraj odkryłam u siebie jeden nieściągnięty szew !!!!
Dziewczyny to 13 doba po porodzie- zaraz jadę na Izbę przyjęć- jak nic będą mnie kroić!
Jestem wściekła !!!!!! Wszystko się ładnie goiło a tu od nowa będą jaja...
Mówiłam położnej ile mam szwów zewnętrznych, kur.... do pięciu policzyć nie umiała !!!
jestem rozgoryczona!
buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

e_mama - trzymaj sie :)
takie sytuacje to niestety nic nowego w naszej sluzbie zdrowia  :mad:
mi podczas porodu pekla cewka moczowa i mialam ja zszywana; szwy powinny byc zdjete po 2 dniach; nie musze chyba mowic ze nie zdjeto ich (lekarz orzez tyle dni ogladal mnie i jakos nie zauwazyl ich :-[) :( a po wyjsciu ze szpitala jak powiedzialam cioci (ginekolog) ze mnie cos tam ciagnie to dopiero dowiedzialm sie ze te szwy wrosly mi juz w skore (cholercia !!!) i trzeba je teraz wydlubac ... zrobial mi to na miejscu w swoim gabinecie - ale co ja sie nacierpialam przy okazji ... ale jak po tym ulga byla - od razu chcialo mi sie skakac :D
na szczescie z normalnymi szwami nie mialam juz pozniej problemow ... mimo ze byly zdejmowane w pobliskiej panstwowej przychodni;

Dawidowa, myślę, że przyszły wtorek akurat sie nadaje na wizytę :) Biorę małą ze sobą, jak wszędzie zresztą i jedziemy :) Widzę, że Dawidek przyjumuje taką pozę do spania jak Maja: wygięty kręgosłupik i główka w tył... Śmiesznie to wygląda.. A synuś, jak się patrzy  ;D Zostaną mu takie ciemne oczka?
e-mamo, służba nie drużba i często walą w karola.. Przykro mi.. Mam nadzieję, ze wszystko pójdzie szybko i bezboleśnie..
Ja walczę z przypadłością dupki i juz nie mam chyba sił na to cholerstwo.. Jak długo te upierdliwe żyłki będą mnie drażnić??? buu
ikpi, ja takie majtoszki znalazłam na allegro. Na sztuki zakupiłam po 3 zł chyba...

Pogoda dzis mnie zaskoczyła i znowu mała ma potówki.. Tatuś wydumał, ze moze są jakies toniki czy coś, czym mozna smarować czy czyścić jej buzię, bo wygląda na to, że ma bardzo wrażliwą... Są???

Też się pochwalę naszym rozkosznym dzieciaczkiem, co wypuszcza z buzi różne dźwięki, zwłaszcza ajajajaj, agu i agrr...  :laugh:
Maja w 5 tygodniu swego aktywnego życia 8)

5tydzien.jpg

Cześć :)
idzia- dzięki za słowa otuchy :)
Jestem po usunięciu zbędnego szwa, udało się go wyszarpnąć bez nacinania, ufff
Ale to chyba dzięki mojemu ginowi, który akurat przechodził przez Izbę przyjęc jak czekałam na swoją kolejkę do gabinetu zabiegowego.
Męzulo zabrał mnie potem w ramach wynagrodzenia stresu na pyszna kawę :) Jak miło było odpocząc chwilę z dala od domu :) Ale po jakiejś poł godzinie już mnie gnało do domu, do małej :)

Wieczorem mieliśmy pierwszą wizytę dziadków u Julki. Jakoś daliśmy rade, choć mała darła się ogromnie...

Dziewczyny co zrobić z tym moim karmieniem? zgłosić się do poradni laktacyjnej w szpitalu czy gdzie? do jakies poloznej?
Miałam jeden dzień, kiedy wydawało mi się, że mam więcej pokarmu, a wczoraj znowu Julka piła co godzinę i potem krzyczała, musiałam ją znowu przystawiać, nie wiem sama, nic mi z piersi nie leciało czy jak? czy mam może za mało kaloryczny pokarm?
Sama się nie obżeram tak jak w ciązy, bo zmniejszył mi się apetyt no i cieszę się z tego, ale może przez to mam mało pokarmu? Bądź tu mądry i pisz wiersze...

agulka zdradź kochana, co to jest przypadłośc dupki ?:):):):) Słodką masz tą Majeczkę:)
dawidowa Twój kwaler jest rozkoszny :) Super pozy do spania sobie przybiera:)

fajne macie dzieciaczki, takie już niemowlęce a nie oseskowe:)

No idę do mojej małej ciągle głodnej córci!

e_mama - nie ma za co; dobrze ze juz po wszystkim; a jezeli chodzi jeszcze o zdejmowanie szwow to pamietam, ze jak mi wkoncu wszystkie zdjeli juz, to wreszcie zapomnialam o bolu podczas porodu; i teraz po prawie 5 latach pamietam juz tylko te najmilsze fragmenty porodu z najnblizszymi mi osobami :)

a wracajac do tematu karmienia - to niestety nigdy nie mialam problemu; karmilam malego na zadanie - kiedy tylko chcial; pozwalalam mu tez zasypiac przy jedzeniu - co niestety zaprocentowalo tym, ze maly jeszcze do niedawna nie potrafil sam zasnac - ktos z nim musial lezec; do 6 miesiaca krmilam go tylko cycem a potem wrocilam do racy i musialam dolozyc sloiczki; ale cyca utzrymalam do 1,5 roku :D

i tak mi sie wlasnie przypomnialo - kiedys znalam pania ktora karmila cycem swojego 6 letniego syna ... nie wyobrazam sobie tego;  a co wy o tym sadzicie ?

dziewczyny - macie cudowne dzieci - juz zapomnialam jak sie z talkimi malenstwami obchodzi ;D

Miałam taki ładny plan obsługi małej i całkiem się rozsypał.. Teraz muszę kombinować, jak do niego wrócić.. i jak widzę mogłam ieć racej ze swoimi obawami, bo jak pisze idzia, przez zasypianie przy cycu moze dzidek nie chcieć później sam zasypiać..
e-mamo, przypdałością dupki nazywam hemoroidy ;)
Ola, jak chcesz to zadzwonię i umówię nas na wtorek na dwie wizyty: jedna po drugiej :) Zawsze to raźniej ;)

ikpi - majteczki siatkowe kupowali mi rodzice ;) w szpitalu wojewódzkim, bo ja miałam ze soba te jednorazówki. Ale siatkowe lepsze. Tam w sklepiku kosztowały 4,60. Może w innych szpitalach też mają?

e-mamo, współczuje akcji ze szwami... Ja się goję strasznie powoli po tym szyciu, coś mi pochrzanili tam. A na przyadłości dupki zjadłam opakowanie detralexu i smaruję procto-gyvenolem, juz jest ok.

Wczoraj kolejne popołudnie miałysmy problemy brzuszkowe, coś się Niuni przelweało, a jak przysypiałą, to bidulke czkawka budziła. Ale jak napisałyście, pomaga trzymanie pionowo chwilę. NIe pamiętam już, to chyba od Oli ta rada - thx :). No i na wszystkie bóle to najlepsze rączki mamusi i mruczanki (bo teksty piosenek mi z głowy powypadały, tylko refreny pamiętam).
Pozdrowionka

agula - ja wlasnie te dwa fakty ze soba kojarze: cyc (szczegolnie ten dawany przed nocnym spaniem) i niechec do samodzielnego zasypiania; mam nadzieje ze tobie uda sie to obejsc jakos :)

reklama
Witajcie dziewczynki!!!
Dołączam się do Was gdyż też jestem z Trójmiasta a konkretnie z Gdańska,rodzic bedę w lutym 2006 więc
mam jeszcze trochę czasu !!
Będę rodzić na klinicznej bo tam pracuje moja gin!!!
Pozdrawiam serdecznie!!! :)

Do góry