reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Aga
po 6 mc pracy nalezy Ci sie urlop macieżyński, potem bezpłatny wychowawczy 3 lata (max. do 4 roku zycia dziecka)..takmi sie wydaje....aby dostac zasiłek wychowawczy musisz miec na jednego członka rodziny max 504zł......ale jeszcze moze sie wszystko zmienic hehehehe.....przyjdzie nastepna RP i nastepne kombinacje hehehe:-D:-D:-D

reklama
Martka,ja nie jestem ekspertem od prawa pracy,ale wydaje mi się,że z wychowawczego,to nie może Cie odwołać,bo to Ty prosisz o udzielenie wychowawczego (i pracodawca nie może go odmówić) i tylko Ty możesz,jesli masz taką ochotę,wrócić z wychowawczego wcześniej,ale nikt Cie nie może odwołać,bo to urlpo bezpłatny i facet sie chyba z instrumentem na mózg zamienił,jesli gada takie bzdury :wściekła/y:

Witam z rańca!!!!!
Dziewczyny dzięki za informacje!!!!:-)myślałam, że może jest tak, ze trzeba mieć ileś lat wypracowanych, żeby dostać wychowawczy...;-)
miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Betka
ale wiesz że ja tez znalazłam w przepisach cos takiego, że pracodawca ma prawo do wezwania mnie do pracy z uropu bezpłatnego..tyle że muszą byc zachowane jeszcze jakies warunki..teraz nie moge tego znalesc, ale jak przechodziłam na wychowawczy jeszcze taki punkt był!

Pogoda do kitu..ja bez kasy, bez portfela......

Milego dnia

Ale paskudna pogoda :no::no::no:...Żyć się odechciewa, śpię na siedząco jeszcze jedną kawę walnę bo się przewrócę zaraz :-D
W domu bałagan a ja mam lenia i mi się sprzątać nie chce:sorry2: Dobrze że obiad mam z głowy babcia nam dała wczoraj gołąbków, tylko ziemniaczki do tego i gotowe :tak:no i suróweczka-witaminki muszą być :-)
Mały buszuje w łóżeczku spać nie chce a oczy same mu się zamykają ....
muszę się ruszyć w końcu bo tak nie może być!!!!

Co za nudny dzień :wściekła/y:
Czuję się jak w listopadzie...zimno mi a tego nie znoszę :no: jeszcze trochę zejdę piec włączyć bo mnie strzela już :wściekła/y:
Kuba siedzi oglada jaka to melodia i wyje...:-D tj.śpiewa ;-)

reklama
Do góry