reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Cześć

ale nuda..pogoda mnie przygnębia..niby ciepło, ale strasznie ponuro...buuuu

nic mi sienie chce...kade mala spac i zabieram sie za sprzątanie.....buuuuuuu

Ja dr Lenckowskiej bardzo nie polecam. Przez to, że nie przepisywała mi żadnych badań wątroby po tabletkach antykoncepcyjnych wylądowałam w szpitalu :-(

Witajcie babeczki!!!!:tak:
Ale dzisiaj dziwny dzień...Krzysiek wywiózł mi bąbla do teściów i calusieńki dzień jestem sama:-(
Ja nie chciałam jechać bo...:wściekła/y::eek::baffled: nie lubię tam jeździć:crazy:
A dzień przeznaczyłam na mega wielkie sprzątanie-żeby mi dzień szybciej zleciał- i nie macie pojęcia jak to się dzień dłuży jak dziecka nie ma w domu:-) jest tyle wolnego czasu, cisza spokój -aż dziwnie:-) tyle rzeczy zrobiłam, na które nigdy czasu nie ma, a teraz siedzę i już nic do roboty nie ma i czekam na tych moich chłopów:tak::tak::tak:

Hello babińcu :-)!!!!
A Wy wszystkie gdzie?????:confused:
martka, kulka, komarkowa, idzia, kasiaz, co tu sie kurna dzieje????:-)
Wczoraj byliśmy u moich teściów:baffled: przeżyłam jak widać, nawet nie było tak źle:szok:
a dzisiaj z okresem wstałam:angry::wściekła/y::no: młody przy Reksiu już siedzi:-) tyle spokoju:-)
miłego światecznego dzionka
pogoda ładna:tak:

Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę...jak zwykle...zaraz idę spać:happy2:
Paulina ostatnio miała 2 wypadki: 1. podczas pobytu w Ikea dotknęła w dziale oświetleń paluszkiem rozgrzanego klosza i zrobił jej się pęcherz z wodą:-(Kolejne doznanie ma za sobą, grunt że mocno nie płakała, a ranka ładnie się goi:tak:2. A propos załatwiania się - ostatnio maluch jak zwykle siedząc na nocniku pchał łapkę do klopa (ma taki zwyczaj i nie da się go na razie wytępić:/), kiedy natrafiła na kupkę, którą chwilę wcześniej zrobiła, umazała w niej łapki, a potem nogi i buzię:-pJakie było jej zdziwienie, kiedy ręka niemiłosiernie śmierdziała, aż mała się wykrzywiała:-D ubaw miałam po pachy:-) tylko myć jej nie miałam ochoty:-p
Poza tym mam do Was mam nie karmiących pytanie: czy podajecie swoim pociechom mleczko modyfikowane w nocy? Teściowa mi gada, że nie powinnam małej karmić w nocy, żeby jej żołądek odpoczywał i żeby się odzwyczajała od nocnego jedzenia...Nie wiem, czy mam jej słuchać. Z 2 strony, kiedy daję małej w nocy wodę mała budzi sie co chwile, domagając się mleczka...Poradźcie, co mam robić? Karmić czy odzwyczajać?
Pozdr.i zyczę udanego czwartku!

Kurcze, przydałoby się wstawić bardziej aktualne zdjęcie Pauliny:rofl2:

hehehe dokładnie

czesc babeczki

a my jak zwykle sie szlajamy tu i uwdzie !! dzis miałam spotkanie ze stycznowym bablem i jego rodzicami bo sa na wakacjach we Władku, jutro Sopot...aw piatek przygotowania do wesela bo idziemy w sobotę!

Komarkowa
ja uważam że dziecko nie powinnoi jeśc w nocy...nie wiem że jeszcze jej nie odzwyczaiłaś, brzuszek musi odpocząc, a jak mała bedzie jadła w nocy to zawsze bvedzie sie budziła...dawaj jej sytą kolacje na godzinke przed spaniem, potem kompiel i butla na noc...może kaszka na przykład....pewnie bedzie cięzko przez pierwsze nioe, ale rezultat super..nie bedziesz musiała wstawac w nocy do niej......poto jest noc żey organizm odpoczął i to sie tez brzuszka tyczy!

takie jest moje zdanie na ten temat

buziaki babeczki!!!

komarkowa-mamy podobny problem, mały mi też zaczął w nocy cyrki odstawiać, domagać się mleka, a jak go oszukuję, woda herbatka, albo robie mu takie z dwóch miarek;-) to od razu wyczai i jest histeria:wściekła/y: dzisiaj sukces akurat-śpi do tej pory bez wstawania w nocy:-):tak:
Wczoraj nad jeziorkiem byliśmy:-) później wstawię zdjęcia:-)

reklama
HJej Trójmiastki :-)
Nawet nie macie pojęcia jak bardzo tesknie za "swoją Żabianką" :baffled:
Dopiero teraz dociera do nas powoli, ze prawdopodobnie już nigdy nie wrócimy do Trójmiasta. Na stałe :baffled::sick::wściekła/y:
Eh...... :eek:

U nas po fali upiornych upałów dziś w końcu dzień oddechu. Ja gniję od rana w łóżku bo od kilku dni meczy mnie okropne przeziebienie i dzis dopiero maz mogl mnie zwolnic od opieki nad Zuzka...

Komarkowa my w nocy nie dajemy mleka. Jak sie budzi to ewentualnie soczek lub herbatke. Ja tez jestem zdania ze mały żoładeczek musi troszke odpocząć.

Zuzke cos okropnie pogryzło i jest cała w kropki :/

a tu nasze świeże fotki (wklejam na watku styczniaków, zeby nie obciazac 2x serwera)
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-styczniowych-dzieciaczkow-7542/index186.html

pozdrawiam (z łezką w oku)

Do góry