reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Betka ty niesamowita kobito! podrzuć mi tu jakieś liczby do lotto, bo ty to masz farta i zgarniasz wszelkie konkursy:cool:. ja mega paki huggiesów nr 3 kupuję za 39.99zł (78 szt) w AKPOLu

Ty kupujesz trojki,a Twoj maly ma chyba 7 miesiecy... to ja powinnam sie tez zaopatrzyc w trojki,bo chyba w nich bedziemy najdluzej "mieszkac" :-D

kurcze,mala wieczorami jest "ulewajka".mnie to wkurza dlatego,ze mam potem pranie,bo jesli chodzi o wage,to spoko,nie chudnie :-D

co do lotto-to jedyny "konkurs",ktory mnie traktuje po macoszemy,choc daje mu szanse :-(

reklama
Buuuu.....w naszym Polo w Pucku nie było promocji na nic..bajzel tam tylko i tyle, ale lubie tam mleko malej kupować bo bardzo tanie.....

A jesli chodzi o pieluchy to zwykle Huggisy jakos mi nie leżą...jak juz to te freedom, ale one sa drogie...ostatnio miałam Pampes sleep&play, sa bardzo fajne bo mega cienkie i nie przesiakaja, idealne na lato, ale brakuje mi w nich tej tasmy elastycznej co jest w zwykłych...wiec wracam do Pampersow 4plus..u nas 50 sztuk kosztuje 36zl..a 67 sztuk 48zł, więc nie ma tragedi...więc wychodzi za sztukę podobnie i nie wiem na czym polega promocja megapak w wydaniu Pampersa?

Ide malej dac ob iad, mama nadzieje ze zje, bo ostatnio apetytu jej brak, a ja sie tylko wkurzam ze nie chce jesc:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!

Dawno mnie u Was nie było...

Co do pieluch to ja też zdecydowanie preferuję Pampersy niż Huggies...Ostatnio w Realu (może jeszcze trwa ta promocja) mega paczka kosztowała 38,95, więc najtaniej ze wszystkich marketów. Paulina używa 4plus...

Batka gratulacje! miejmy nadzieję, że teściowa się skusi na kurację odwykową:laugh2:
Z nowości, wprowadziłam małej jogurciki:-) Specjaliści zalecają wprowadzenie jogurtu naturalnego z dodatkiem owoców, ale ja daję małej Danonki (chyba nie mam czasu na bawienie się osobno z jogurtem połączonym ze świeżymi owocami itp.). Małej bardzo smakuje:tak::-p, a co najważniejsze nic jej nie jest po zjedzeniu jogurcika:tak:

Inna sprawa: moje karmienie piersią zbliża się chyba do końca. Szczerze, nie mogłam się doczekać, kiedy się od tego uwolnię, a teraz jakoś mi jest przykro, zawsze to budowało bliską więź między mną a córką, ale cóż, nic nie trwa wiecznie...Pokarmu mam coraz mniej, w pracy udaje mi się odciągnąć 30-40ml mleczka, ale ostatnio Paulinka strajkuje i nie chce go w ogóle pić:-(może nie jest już tak wartościowe jak kiedyś :confused:(nie mam czasu na urozmaicone jedzenie, no i jem przede wszystkim mniej). O ile w dzień da się jakoś zastąpić karmienie piersią jakimś innym daniem, o tyle zastanawiam się, co zrobić z nocami. Mała budzi się jeszcze w nocy ok. 3x i wtedy przystawiam ją do piersi, pije mleko...więc nie wiem, czy karmić ją tylko w nocy, jeśli tego potrzebuje, czy próbować podać jej wodę w nocy i odzwyczaić w ogóle od cyca. Nie wiem, czy jeśli nie będę karmiła w dzień, to jest możliwe, żeby mieć mleko w nocy, nie zaniknie w ogóle:confused:poradźcie, bo ja się zastanawiam, co dalej robić...Dodam, że mała zaakceptowała modyfikowane i pije w dzień 1 porcję po 100ml, je 2x dziennie kaszkę na mleku (rano i na noc), obiadek, deserek owocowy i danonek...

Pozdr.

Komarkowa

przede wszystkimk zanim zaczniesz odstawiac od piersi musisz ja nauczyc pic mleko modyfikowane z butli, jesli mala jeszcze nie pije, to nawet nie mysl o odstawianiu......jak zacznie pic modyfikowane to połowa sukcesu i dopiero wtedy odstawiaj...ja przez jakiś czas dawałam modyfikowane i cycka i stopniowo odchodziłam od cycka

Zuzka juz nie je cycka. Bo oba są puste :no: dostaje enfamil premium 2, rano z kaszka ryzowo-kukurydziana bifidus nestle, popolduniu sam, wieczorem z kleikiem kukurydzianym. Ogolnie 4x na dobe mleko (max 150 ml), a do tego jakies danie (bobovita fajne wypuscila, chociaz lubie z hippa bo na etykiecie pisze czy zatwardza czy nie a zuzka ma sklonnosci) no i obowiazkowo owoce, ktore uwielbia :-)
od czasu do czasu kupuje gotowa kaszke nestle albo mleo z wcami nestle podaje zamiast mleczka. Przyznaje mamy szczescie bo nic u nas nie uczula.

C do pieluch to ja kupuje w carrefourze Megapaki po 162 szt (uzywamy 3 jeszcze). Taka megapaka kosztuje 90 zł. Opłaca mi sie bardziej bo w zwyklej paczce jest 67 i kosztuje 45 zl... a tu mam 162 za 90. Wiem ze 4 tez sa w takich kartonowych megapakach :-)

poza tym u nas zar lał sie z nieba. do wczoraj. Wczoraj rozszalala sie brza i od poludnia szalała az do poznej nocy. Mam w pokoju okno dachowe i pol nocy zamiast spac ogladalam pioruny :-)

poza tym jest niezle.Fajnie ze jest mama i jak chce t moge sie urwac sama na zakupy. Ostatnio nawet wyrwalismy sie wieczorem do kina (PLAGA-super film). Ale szukamy wciaz meszkania. Nie jest latwo bo chcemy 4 pokoje... mam nadzieje ze do konca roku znajdziemy cos sensownego...

ide ululac mala krolewne (sluchamy piosenek kukulskiej z wczorajszego wydania Dziennika :tak:)

tesknie za Gdanskiem:zawstydzona/y:

Ja stosuję Huggiesy super-flexy moim zdaniem najlepsze na rynku i nic nie jest w stanie mnie przekonać do innych (nr 3, bo Kubala waży niecałe 8,5 kg i jest szczupły). miałam kiedyś pampers nr 1 to myslałam że się wścieknę i tylko patrzyłam kiedy się skończy paczka, ale byc może kolejne nr nie są takie ble;-), a ja nie mam odwagi ich spróbowac. Betka a kiedy ten Pampers w Gdyni ma być-bo może tam dostanę próbkę i mnie przekonają (choć cenową są jak huggiesy zółto-zielone).

Witam:-),
Mam na imię Kasia i bardzo się cieszę:-D, że jest tak duzo osób z Trójmiasta i okolic. Ja zalogowałam się dopiero dzisiaj, mamą jestem od stycznia. Mam małego Marcelego i od 9 lipca zaczynam urlop wychowawczy. Jakoś mi tak trochę dziwnie:sick:, daleko od wszystkich (obecnie mieszkam w Rumi, wcześniej w Gdańsku). Czasami doskwiera mi samotność - zwłaszcza na spacerach kiedy mój syneczek odlatuje i nawet on do mnie nie guga.....

reklama
Cześć Katia
witamy wśród nas:-):-):-)
sporo nas na Trómiastkach ale jak widzisz latem nasza aktywność spada troszkę:-D:-D:-D..kobitki pewnie spacerują z dzieciaczkami hehehehe.......ale sie nie zniechecaj, czasem tu az huczy od postów!!!

Wiem co to znaczy samotnie spacerowac z dzieckiem...ach nic miłego....

Do góry