reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Martka79 nadrabiacie zaległości widzę:-) Jak byłam z Pauliną na bulwarze i siedziałyśmy sobie na plaży na kocyku to mała też mieliła śmiesznie piasek, tak jakby ją gilgotał;-)Musiałam tylko pilnować, żeby nie brała go do buzi:-p

kasia_z a kto zajmuje się Twoim maluchem:confused: i jak mały znosi Twoją nieobecność:confused: Paulina zdaje się za mną tesknić...Zresztą ja za nią też:-( do tej pory ja ją usypiałam, a odkąd poszłam do pracy mała strajkuje przy każdym położeniu jej do łożeczka, wrzeszczy w niebogłosy, trwa to do 5 min, po czym odwraca się na boczek i śpi:-)
Dziś pracuję od 13 do 20, a w domku jestem przed 22, rewelacja...
Miłego leniuszkowania na słońcu życzę:-)

reklama
Komarkowa, ja wróciłam do pracy na początek na pół etatu (pn, wt, pt po 6 godzin, na 15 jestem w domu) i w tym czasie małym zajmuje się moja mama. On ją zna i lubi. Głównie chodzi na spacerki. Rano (po 6 rano) Piotruś wstaje z nami i się bawimy do wyjścia do pracy. Od 9 do 15 jest prawie cały czas na spacerku, więc głównie śpi...
Strasznie się cieszy jak wracam, ale poza tym wszystko w normie.
Zasypia sam w łóżeczku, dalej tak jest. :-)

Kasia,a jestes na wychowawczym,czy zmienilas warunki umowy o prace?bo slyszalam,ze mozna byc na wychowawczym i pracowac wlasnie na pol etatu u swojego lub innego pracodawcy i ja sie tez nad tym zastanawialam.

Witam w niedzielny cieplutki poranek:-)

Cosik wątek nam się wykrusza:-(wszyscy zabiegani, pewnie siedzicie nad wodą i smażycie się na słoneczku ze swoimi pociechami, co:confused:
Chcialam tylko donieść, że ku mojej wielkiej uciesze, Paulinka od 2-3 dni zasypia sama w łóżeczku:happy2::yes: Dla mnie to wielki przełom:tak:Może ta rozłąka z nią sprawi, że mała bardziej się usamodzielni. Wcześniej musiałam siedzieć przy jej łóżeczku i czekać, aż zaśnie, bo wrzeszczała, kiedy wychodziłam:-(, a teraz karmię ją, wkładam do wyrka, dają misia (zaakceptowała nareszcie jakiegoś futrzaka;-)), głaszczę po główce, daję buziaka i wychodzę, a mała sama uspokaja się i zasypia:-):-):-) Oby jej się nie odwidziało;-)
Pozdr.

Komarkowa
gratulacje dla Paulinki..to spory step, teraz tylko czekac na nastepne oznaki usamodzielniania sie, zaczyna sie u małej teraz super okres:-)

Masz racje, w lato kazdy zajety,,my wczoraj doprowadzalismy pzez 12 fgodzin ogród do poządku..dziś sie wylegujemy na trawce..

Buziaki:-)

A ja z okazji długiego weekendu byłam nad morzem, nad jeziorem i jeszcze w międzyczasie ochrzciliśmy Demona :-D Pracowity weekend.

Brawa dla Paulinki!

A my sie plażujemy:-D:-D:-D

Plaża.dzisiaj

5ycwtux.jpg

6gy8sph.jpg

5xhagbk.jpg

Nowa kolezanka Miski:-)...gdzies tam biegał jeje braciszek troszke starszy od Michalinki, ale mala stwierdziła że ona wezmie Miske a a mam sobie jej braciszka zabrać, albo zabrac i Miske i ja do domu:-D:-D:-D

4lqmukx.jpg

6blakjs.jpg

Ale Michalinie tez starsza kolezanka przypadła do gustu...no niestety starszej siostry już nie będzie miała...no chyba że tatuś coś zmajstrował wcześniej hehehehe:-D

4v805mq.jpg

dziewczyny - witam po dlugiej nieobecnosci - ale mam jakies problemy i co otworze ten watek to mi sie explorer zwiesza ... juz nie raz staralam sie cos napisac - moze tym razem sie uda :)

w wolnej chwili nadrobie zaleglosci
a szybko doniose tylko ze od miesiaca pracuje; mala dobrze to zniosla i jest ok :)

pozdrowienia dla wszystkich :)

reklama
Michaśka cudnie na plaży się prezentuje! :-)

Witaj Idzia. :-) A z ciekawości - pracujesz na cały etat? Zostawiasz z opiekunką małą? Ile w sumie cię nie ma z dojazdami? I jak jest karmiona? Karmisz jeszcze piersią?

Pytam, bo sama się zastanawiam kiedy wrócić na cały etat (na razie pracuję na pół)...

Do góry