reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
asiuk dzwoniłam dzisiaj do apteki gemini na jagiellońskiej. szczepionka Neis Vac C kosztuje u nich 139 zł za 1 dawkę. Z informacji na stronie producenta - firmy Baxter wyczytałam, że dzieciom do 12 miesiaca podaje się 3 dawki co 4 tygodnie. Po ukoczeniu 1 roku wystarczy 1 dawka. W chwili obecnej ostatnią szczepionkę sprzedali wczoraj (apteka jest czynna w niedziele) ale dziś powinna przyjść z hurtowni. Najlepiej wczesniej zadzwonić, żeby nie jechać za darmo. tel do apteki 058 511 03 21.
a tak wogle to dla przykladu - ostatnio w pierwszej lepszej aptece za mleko Enfamil 2 zaplaciłam 28 zl a tam kosztuje 21,90
a tak wogle to dla przykladu - ostatnio w pierwszej lepszej aptece za mleko Enfamil 2 zaplaciłam 28 zl a tam kosztuje 21,90
Martka, dobrze że już po wszystkim! A który to szpital tak zachwalasz?
Szpital w Pucku
Asia,ja kandydatow na ziecia szukam zapisujesz Kube na casting?
Z urody i czaru szczerze Ci polecam mojego synka, ale za charakterek nie ręczę;-).
pewnie jak będą już kumały co nieco z otoczenia to się spotkamy na jakimś placu boju tzn. chciałam powiedzieć zabaw;-).
Betka Marianka jest prześliczna, przesłodka, po prostu uroczaDawaj więcej fotek!!! Z łezką w oku oglądałam Twoje zdjęcia. Pierwsze miesiące życia dziecka są niesamowite, przynajmniej u mnie tak było, choć nie powiem, że teraz nie jest fajnie, po prostu początek to wielka niewiadoma, jak dziecko będzie wyglądało, wzajemne docieranie się, budowanie więzi, super sprawa, a potem obserwacja, jak dziecko staje się coraz bardziej sprawne i mądre:-) W ogóle uważam, że macierzyństwo to świetna sprawa, mimo iż kosztuje wiele wyrzeczeń, to jednak warto się poświęcićpewnie też tak samo uważacie;-)
Komarkowa..swieta racja..
Ja jestem w szoku co pięc minut przez postepy małej...siedzimy z
darkiem rano i mówie mu podaj pilota..ona na to ze mu sie nie chce..to ja tak dla beki do małej wołam..Michalina podaj pilota..i co sie dzieje?..mała niesie mamie pilota.....
...albo przed chwila, krecimy sie obie po kuchni..nagle patzre nie ma dziecka..wchodze do pokoju, a mój aniołek połozyl sie na łózko nasze i spi....no pierwszy raz normalnie..
A ja wam poaze jak wyglada Michalinka po hospitalizacji i z obcieta grzywka...
,,oto dzisiajsza sesja
Ja jestem w szoku co pięc minut przez postepy małej...siedzimy z
darkiem rano i mówie mu podaj pilota..ona na to ze mu sie nie chce..to ja tak dla beki do małej wołam..Michalina podaj pilota..i co sie dzieje?..mała niesie mamie pilota.....
...albo przed chwila, krecimy sie obie po kuchni..nagle patzre nie ma dziecka..wchodze do pokoju, a mój aniołek połozyl sie na łózko nasze i spi....no pierwszy raz normalnie..
A ja wam poaze jak wyglada Michalinka po hospitalizacji i z obcieta grzywka...
,,oto dzisiajsza sesja
Asiuk-moja tez bedzie miala charakterek-po mamusi
Maga-o,pyskate to bedzie,w to nie watpie
Komarkowa-dzieci sa fajne,to fakt i macierzynstwo to wspaniala sprawa
Martka-masz zawodowa modelke z Michasi
Kasia Z-ja tam bym jej nie jadla,ona takie malo aromatyczne kupy wali
Maga-o,pyskate to bedzie,w to nie watpie
Komarkowa-dzieci sa fajne,to fakt i macierzynstwo to wspaniala sprawa
Martka-masz zawodowa modelke z Michasi
Kasia Z-ja tam bym jej nie jadla,ona takie malo aromatyczne kupy wali
Maga to rodziłyśmy w tym samym szpitalu.
Martka po wyglądzie Michaśki widzę ze byłyście faktycznie na wczasach;-). Jakbyś zobaczyła mnie po tym 10 dniowym pobycie w Miejskim...............wory miałam do połowy twarzy, schudłam.................a spałam na krzesle przy Kubusiowym łózku w fińskiej saunie (4 babki + 4 dzieci z zap. płuc + codzienne wędrówki ludów z rodzinek-to wsjo na 13 m kwadratowych) Kibel nie działał, więc starałam się pić jak najmniej, bo trzeba było latać na parter z 4 piętra do wc na izbie przyjęć.....Najlepsze że ja miałam wtedy zap. oskrzeli i 39 gorączki-to były wczasy;-). Kurcze ale do Pucka to daleko nam, ale jakby co to jade do Wejerowa-obym jednak nie musiała.
Ale powiem betka Ci coś!!!! Wczoraj się dowiedziałam moja kumpela miałą rodzić w Wejherowie, ale jak Ty przed rozwiązaniem się przeniosła na Zaspę, więc tam do szpitala (pisze skrótowo) , poród, źle ją oczyścili i po tygodniu wylądowała na patologi.....................w Wejherowie na 10 dni, a maleństwem chyba babcia się zajęła................ no i by się dziewczyna przekręciła.
Martka po wyglądzie Michaśki widzę ze byłyście faktycznie na wczasach;-). Jakbyś zobaczyła mnie po tym 10 dniowym pobycie w Miejskim...............wory miałam do połowy twarzy, schudłam.................a spałam na krzesle przy Kubusiowym łózku w fińskiej saunie (4 babki + 4 dzieci z zap. płuc + codzienne wędrówki ludów z rodzinek-to wsjo na 13 m kwadratowych) Kibel nie działał, więc starałam się pić jak najmniej, bo trzeba było latać na parter z 4 piętra do wc na izbie przyjęć.....Najlepsze że ja miałam wtedy zap. oskrzeli i 39 gorączki-to były wczasy;-). Kurcze ale do Pucka to daleko nam, ale jakby co to jade do Wejerowa-obym jednak nie musiała.
Ale powiem betka Ci coś!!!! Wczoraj się dowiedziałam moja kumpela miałą rodzić w Wejherowie, ale jak Ty przed rozwiązaniem się przeniosła na Zaspę, więc tam do szpitala (pisze skrótowo) , poród, źle ją oczyścili i po tygodniu wylądowała na patologi.....................w Wejherowie na 10 dni, a maleństwem chyba babcia się zajęła................ no i by się dziewczyna przekręciła.
reklama
Asiuk
ja kilka dni byłam sama na sali.....a ogólnie sala na dwójke dzieci ostatnie 8 dni wykupiłam sobie łóżko...a wczesniej rozkładałm sobie polówke obok łóżeczka małej..kibelek na pietrze, zupką nas karmili, prysznic dla rodziców ogólniedostepny.........warunki dobre....
kurcze dziewczyny cuda na kiju z ta pogoda normalnie.....niebo błękitne, kilka białych nic nie znaczacych chmurek i grzmi??.....ale jaja.....i to jak, kurcze, zaczynam sie bać....nie lubie hałasu... __________________
ja kilka dni byłam sama na sali.....a ogólnie sala na dwójke dzieci ostatnie 8 dni wykupiłam sobie łóżko...a wczesniej rozkładałm sobie polówke obok łóżeczka małej..kibelek na pietrze, zupką nas karmili, prysznic dla rodziców ogólniedostepny.........warunki dobre....
kurcze dziewczyny cuda na kiju z ta pogoda normalnie.....niebo błękitne, kilka białych nic nie znaczacych chmurek i grzmi??.....ale jaja.....i to jak, kurcze, zaczynam sie bać....nie lubie hałasu... __________________
Podziel się: