reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dziękuję Wam za opinie, chyba faktycznie zdecyduję się na Wejherowo, chyba że będzie za mało czasu żebytam dojechać, to wtedy wybiorę najbliższy szpital. A wiecie czy można tam wcześniej pojechac i obejrzeć porodówkę i ewentualnie pogadać z kims na ten temat?

reklama
Mam dla was dowcip....:-D:-D:-D

Postanowiłem wziąć krótki urlop. Uzmysłowiłem sobie jednak,
że przecież wszystko już wykorzystałem. Ba! Chyba nawet zalegam
szefowi dzień (lub dwa?). Pomyślałem, że najszybciej zmiękczę
boss-owe serce, gdy zrobię coś tak głupiego, że ten zacznie się
nade mną litować! No, bo przecież przemęczony jestem, przepracowany
i... zaczyna mi odbijać. Samo życie... Następnego dnia przyszedłem
trochę wcześniej do pracy. Rozejrzałem się dookoła i... Mam! Odbiłem
się od podłogi i poszybowałem w kierunku żyrandola, złapałem go
mocno i wiszę! Wchodzi kolega z biurka obok - i rozdziawia gębę
patrząc na mnie (drewniany wzrok ma koleś, czy co?).

- Ciiiii - szepczę konspiracyjnie.
- Rżnę psychola, bo chcę kilka dni wolnego. Gram żarówkę, rozumiesz?
Kilka sekund później wchodzi szef. Już od progu huczy basem, co
ja tam robię u góry.
- Ja jestem żarówka! - wypiszczałem.
- No co ty? Pogrzało cię! Weź lepiej kilka dni wolnego, niech Ci
główka odpocznie!
Wdzięcznie sfrunąłem na podłogę i zaczynam się pakować. Kątem oka
widzę, że kolega też zaczyna się pakować!

Szef zainteresowany pyta go:
- A pan dokąd?
Kolega odpowiada:
- No do domu... Przecież po ciemku nie będę pracował!

Dziękuję Wam za opinie, chyba faktycznie zdecyduję się na Wejherowo, chyba że będzie za mało czasu żebytam dojechać, to wtedy wybiorę najbliższy szpital. A wiecie czy można tam wcześniej pojechac i obejrzeć porodówkę i ewentualnie pogadać z kims na ten temat?

Można jak najbardziej zwiedzić sale porodowe, o ile są wolne:-D kiedy ja byłam, wszystko było akurat zajęte:-( ale standard jest wysoki, sale są po remoncie, jak najbardziej polecam:tak:

Anulka33 poszłaś w końcu prywatnie do lekarza:confused: czy tyle wydałaś na leki:confused: olaboga:no: porządnie Cię złapało:-( kuruj się i uważaj, żeby maluchów nie pozarażać...choć wiem, że to nie takie łatwe:-(

Kupiłam dzisiaj małej herbatkę malinową z dziką różą Hippa. Właśnie ją piję niby dobra, ale słodka jak cholera...Chyba, że mi się tylko wydaje, bo ja ani kawy, ani herbaty nie słodzę...Chcę dać małej po obiadku na spróbowanie, mam tylko nadzieję, że jej butla nie zasmakuje na tyle, by odrzucić cycusia, bo nie mam laktatora:-p Powoli jednak muszę małą przyzwyczajać do butli, bo idzie lato i pewnie będzie piła jakieś soczki, wodę mineralną na spacerkach:-)

wiekszosc tych herbatek jest slodka niestety ... kamila tylko takie herbatki pije bo soczkow jakos nie lubi ... ale co jakis czas ja testuje nowymi smakami sokowymi ... moze wreszcie zalapie ?
a ja zakonczylam poszukiewanie opiekunki do malej ... znalazlam pania co mieszka 5 minut drogi ode mnie ... pani po 50 ale bardzo energiczna ... byla juz dzisiaj na godzinke i mala byla zadowolona ... jutro tez godzinka a od poniedzialku zwiekszamy ilosc godzin ... mam jeszcze 2 tygodnie zeby to wszystko poskladac do kupy i pozalatwiac swoje sprawy ...

anulka kuruj sie

Komarkowa..niech sie mała lepiej uczy pic z butli....Michalina nauczyła sie dopiero w listopadzie....całe lato na cycku...dosłownie co 30 minut....to było straszne....spcer to dla mnie była katorga...nic innego nie robiłam tylko z wywalonymi cyckami chodziłam.....:baffled::baffled::baffled:

idzia Michalina tez za sokami nie przepada..czasem wypije Kubusia play..a zwykłego jak jest rozcieczony z woda...herbatki od czasu do czasu.(robie jej białą), a najbrdziej lubi wode, i to mnie cieszy bardzo....

Anulka, kuruj sie!dlaczego 70zl?w panstwowym nie bylo miejsc?:evil: w mojej przychodni tez sie niestety tak zdarza..

a ja mam zapalenie oskrzeli i gardla:baffled::eek:nie wiem co mam zrobic, zeby malej nie zarazic:angry:chodze w masce, jezeli cos przy niej robie i staram sie za duzo nie zblizac,ale przeciez te bakterie sa w powietrzu:dry: i nawet nie wiem skad to gowno sie wzielo:angry::angry:nie zaziębiłam się ani nie miałam kontaktu z nikim chorym:angry:

Idzia, nie wiesz nawet jak Ci zazdroszczę tej opiekunki:ninja2:wczoraj u Julki była babcia; jak wróciłam do domu to na termometrze było 25C (!) a mała miala na sobie:kaftanik, spioszki, bluzę, sweterek, spiworek i 2 czapki!!
no comments...:dry::dry:

reklama
Komarkowa..niech sie mała lepiej uczy pic z butli....Michalina nauczyła sie dopiero w listopadzie....całe lato na cycku...dosłownie co 30 minut....to było straszne....spcer to dla mnie była katorga...nic innego nie robiłam tylko z wywalonymi cyckami chodziłam.....:baffled::baffled::baffled:

Właśnie chcę tego uniknąć...bo nie wszędzie można wygodnie nakarmić dziecko...A Ty Martka79 w końcu jeszcze karmisz, czy już zaprzestałaś zupełnie:confused: mała przesypia Ci nocki:confused: Paulinka dzisiaj chyba z 4x się budziła, coraz ciężej mi ją wyciągać z łóżeczka:-( i ogólnie jakaś przemęczana ostatnio jestem, zero czasu dla siebie:-( ale na co ja liczyłam przy małym dziecku:confused: :-p

Idzia gratuluję znalezienia opiekunki:-) uważam, że nie ma to jak starsza pani, która ma odchowane własne dzieci i może poświęcić czas Twoim:tak: młoda, moim zdaniem, jest za mało doświadczona, bała bym się zostawić np. osobie bezdzietnej dziecko...no i mam nadzieję, Idzia, że jak wrócisz do pracy, to o nas nie zapomnisz;-)

Kulka79 nadgorliwa babcia to niedobrze:no: moja polonistka mówiła: nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, może powiedz to swojej teściowej:-p no i kuruj się:tak:

Do góry