reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

No i wielkich nowości się nie dowiedziałam za te 60 zł. Ale chyba itak warto było pójść, pani dok. wydaje się miła i kompetentna, wypytała o wszystko, przy okazji skontrolowałam płucka, że jest ok:) Ale nastraszyła nas, że jak Kuba miał raz takie zap. płuc i oskrzeli to może mu nawracać-te dzieci są podobno bardziej podatne na infekcje tym bardziej że ma atopowe zap. skóry-tak zdiagnozowała tą wysypkę nieszczęsną, ale powiedziała że trudno jest jej określić czy to skaza na mleko. najważniejsze że wytłumaczyła mi że nie warto całkiem nie jeść nabiału, bo on musi mieć choć trochę kontakt z alergenem i ja niepotrzebnie aż tak drastyczną dietę stosuję:-). Więc niby nic nowego, ale przynjamniej skomasowała nam wiadomości. No i mamy koniecznie unikać osób poprzeziębianych:tak:- chętnie:) Acha, na spacerki możemy już wychodzić:) No i wdychać trąbę Flixotide jeszcze-okropność.

reklama
a ja chciałam pójsc jutro do lekarza bo antybiotyk nić nie pomaga i dowiedziałam się że muszę przyjeczac sama z samego rana i sie osobiście zarejestrować :szok:i może szanowana pani doktor mnie przyjmnie bo ma na jutro komplet pacjentów ,także zależy wszystko od pani doktor ,ale może też być i tak że sie rano osobiście zarejestruję dopiero na 12 :wściekła/y:przecież ta chplerna słuzba zdrowia jest chora -to ona powinna się leczyć .Ja pierdziele to co isć prywatnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czy jutrzejszy dzień cały spędzić z innymi babciami w kolejce do uzdrowicielki ?mam wrażenie jakby ta lekarka była jakimś cudotwórca bo dostać sie do niej graniczy z cudem .:baffled::baffled:

a ja chciałam pójsc jutro do lekarza bo antybiotyk nić nie pomaga i dowiedziałam się że muszę przyjeczac sama z samego rana i sie osobiście zarejestrować :szok:i może szanowana pani doktor mnie przyjmnie bo ma na jutro komplet pacjentów ,także zależy wszystko od pani doktor ,ale może też być i tak że sie rano osobiście zarejestruję dopiero na 12 :wściekła/y:przecież ta chplerna słuzba zdrowia jest chora -to ona powinna się leczyć .Ja pierdziele to co isć prywatnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czy jutrzejszy dzień cały spędzić z innymi babciami w kolejce do uzdrowicielki ?mam wrażenie jakby ta lekarka była jakimś cudotwórca bo dostać sie do niej graniczy z cudem .:baffled::baffled:

Wiesz Anulka33 to tak samo miałam ze swoim lekarzem rodzinnym...próbowałam się do niej zarejestrować dzwoniąc przez kilka dni już od 7 rano, a ona już rzekomo miała komplet...ale radzę Ci się wybrać do lekarza i powiedzieć, jaka jest sytuacja, że jesteś chora, próbujesz się zarejestrować, że masz malutkie dziecko, ktoś się na pewno zlituje i Cię wpuści prędzej, żebyś mogła wrócić do małej, a jak nie to wepchnij się na chama, mało takich w przychodni;-)

Martka79 widzę, że byłaś w Kidslandzie na Witominie, jak mój maluch zacznie chodzić to też zamierzam się tam wybrać:tak: fajna sprawa...

Asiuk a jak to uczulenie Kubusia wygląda:confused: Paulince też się pojawiły czerwone plamki na pleckach i nie chce jej to zejść:wściekła/y: w przyszłym tyg. idziemy na szczepienie, zapytam się pediatry, co ona na ten temat sądzi, a jak nie to czeka nas wizyta u dermatologa:-( a tak chciałam, żeby mała nie miała po mnie problemów skórnych:-(
Za komplemenciory na temat małej Anulka33, Idzia dzięki:-) A spora to ona już jest, odczuwam to zwłaszcza, kiedy trzymam ją na rękach:laugh2: w przyszłym tyg. pediatra zmierzy i zwarzy malucha:-)
pozdr.

Cześć dziewczyny, widzę że jest Was tu sporo i wszystkie jestescie już mamusiami. Ja mam termin na czerwiec i zastanawiam się nad porodem w szpitalu w Redłowie lub w Wejherowie. Może któraś z was rodziła w jednym z tych szpitali i mogłybyście mi cos na ich temat napisać, byłabym wdzięczna. Ja jak na razie większość dobrych opinii słyszałam o szpitalu w Wejherowie, ale do tego w Redłowie mam bliżej. Generalnie dużo zależy od tego na kogo się trafi, chodzi mi o personel ale też chodzi mi o warunki i sprzęt w danym szpitalu. Pozdrawiam koleżanki z Trójmiasta.

Kotek07 osobiście polecam Puck, a Redłowo odradzam i to bardzo......

Komarkowa
tam jest bardzo fajnie, i mogę ja na słuzsza chwilke z oczu spóścic, bo tam jest bezpiecznie:-)

A my byłysmy na zakupach, Michalina dostała 100zł od dziadków na butki..ja dołożyłam 20zł i mamy sliczne buciki wiosenno-letnie...

Teraz uciekam do szmaty...nienawidze sprzatać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Komarkowa Paulinka może ma te krostki od proszku do prania? Tylko na pleckach?
Kubus ma na buzi głównie- tak się objawia skaza pokarmowa.

Kotek07 ja osobiście rodziłam w Wejherowie i jakby co to też tam zamierzam, choć o Pucku wiele dobrego słyszałam, Redłowo raczej odradzam (ze słyszenia). W Wejherowie nie zależy "na kogo trafisz" wszyscy są OK, albo bardzo OK, prawda Komarkowa;-). A warunki????????? Jak na zachodzie, najmilej wspominam te piekne bawełniane koce. Podobne widziałam w serialu "moda na sukces":laugh2:. Teraz w szpitalu z Kubusiem byłam na sali z trzema dziewczynami (na 13 metrach kwadratowych z dziećmi- dla frajdy podaję:wściekła/y:) dwie rodziły w Redłowie, to z nich jedna mówiła że może być, a druga że niezła tragedia- salę do porodu miała taką że co chwilę ktoś nią przechodził obcy i mówił "dzień dobry" :laugh2::laugh2::wściekła/y:,trzecia dziewczyna w Wejherowie- ta z Wejherowa wniebowzięta, a miała zagrożoną ciążę.

Kotek07 z naszych forumowych wywiadów potwierdzonych już osobistymi doświadczeniami:-) wynika, że najlepsze są: Wejherowo (tylko tam się płaci za rodzinny 250zł, za to czeka Cię fachowa obsługa), Puck (poród rodzinny bezpłatny, rodzinna atmosfera, dobre warunki) i Zaspa. Wszyscy będą odradzać Redłowo (full cesarek i niezbyt dobre warunki).

Asiuk własnie nie wiem, czy to od proszku:confused: , używam Visir sensitive i do tej pory wszystko było ok, mała miała ostatnio takie drobne krostki na szyjce, a teraz ma takie placki czerwone na plecach tylko...przypomina mi to moje problemy skórne, których nikt przez 25 lat nie potrafił mi zdiagnozować:wściekła/y: no ale nie ma co się głowić, tylko trzeba się skonsultować w tej sprawie z lekarzem...a Ty dostałaś jakieś maści od lekarza dla Kubulka na te (podobno) atopowe zapalenie skóry:confused:

Martka79 mnie też czeka jutro sprzątanie:-( w piątek mają wpaść 2 kumpele, a na weekend zapraszam znajomych, zrobimy z mężem małą imprezkę, bo teście wyjeżdżają na weekend i będzie wolna chata:-) :-) :-)

Ja też nie mam pojęcia, gdzie się podziała dawna ekipa z 3-miejskiego forum:no: :-(

reklama
ja będę za2wsze i wszedzie polecac szpital w Pucku bo tam to przynajmniej nie jesteś jedną z wielu pacjentek ,tylko każdy traktuje cie indywidualnie .:-)A ja jestem już po lekarzu i stan mojego konta jest mniejszy o 70 złotych .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:teraz idę się dalej kurowac bo już dziś garść tabletek zezarłam.:-)

Do góry