reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Zakupy ok..jestesmy bankrutami....hihi

Komarkowa daj małej lepiej ta kaszke z mlekiem.....ta bez mleka robiona na wodzie jest ochydna, nie dziwie sie że mała nie chce jej jeśc.....

ja robiłam ta z mlekiem i dodawałam do niej starte jabłko..mała tylko taka jadła...najleiej taka z jabłkiem dac na kolacje, bo jest sytsza niż bez jabłka!!! Polecam, spróbuj...albo z innymi owocami, moga być ze słoiczka...:-)

reklama
Asiuk, Kuba nie ma 5 miesiecy,prawda? bo ja tylko tak gwoli przypomnienia kolezance aptekarce-bebilon pepti na recepte x p jest refundowany-to chociaz o to upomnij sie u lekarki-idiotki.do 5 miesiaca zycia bebilon pepti 1, a potem bebilon pepti 2. na rp 1 puszka kosztuje chyba okolo 12 zl.

taaa... jestem przeziebiona,jem vit.c, oscillococcinum i pije herbate z cytryna.wczoraj sie tak przeziebilam,mimo cieplego ubioru-bylam dlugo na dworzu,oblecialam smyka i zostawilam tam kupe kasy,bo jest przecena (radze Wam isc :tak: ),a potem zajrzalam do reala i chyba przesadzilam z czasem przebywania na dworzu.

betka znaczy że dobrze pszechodzisz ciąże skoro tak biegasz po sklepach....oby tak do końca......kuruj sie kobito, kuruj...ja raz pszedobrzyłam w okolicach 30 tyg. i wylądowałam na antybiotyku...straszne miałam wyrzuty jak go łykałam, niby nie szkodliwy, ale zawsze....

Może spróbuj syrop Z cebuli....pokrój kilka cebulek, wrzuc do słoika...cebulke, łyzka cukru, troche cbuli cukier (lub miód)...i tak dalej.....ciasno nałóż do pełna i na kaloryfer....po godzinie zrobi sie warstwa "syropku"..nawet smaczny i działa........

Dużo zdrówka...

Jestem ,jestem .żeczywiście to badanie usg to było pro forma bo okazało się że wszystko z jej bioderkami jest ok .Kurcze ,teraz to tylko lekarzem byc normalnie ;5 minut badania i kaska leci [40 zł.].Robiłam jej w Wejherowie prywatnie a lekarz to nic poza kilkoma zbędnymi zdaniami nic nie gadał z nami ,nawet jak póżniej juz ubierałam mała to stał nademna jak baran i sie gapił jak ubieram dziecko ,wogóle małomówny był a za ta kasę to mógłby cos zagadać ,nie mówiac już o Kseni która ślicznie się do niego usmiechała a on nawet do dziecka nie zagadał.Cham jakiś :wściekła/y::wściekła/y:ci niektórzy lekarze to dosłownie obrosli w piórka .Aja dzis byłam i to za długo z mała na spacerze ,bo 3 godziny bite ,ale nie spacerowałam sama tylko z synkiem i siostrzenicą.:-)bylismy ze spacerku o 17 w domciu.ok idę spać bo mój misio tak sam leży w łóżeczku i ide się przytulić do niego .dobrej nocki kochane .Martka,super zakupy dla małej na pewno będzie slicznie wyglądac w tych ciuszkach.:-)

reklama
Hej dziewczyny :-)

Ja dzisiaj w doskonalym nastroju, bo Stoczniowiec wygral kolejny mecz i mój maz strzelił kolejne bramki :-D

No ale najważniejsze, ze z Zuzą wszytsko dobrze. jesteśmy po serii badań wszelakich i tak:
USG bioder u dr Sieliwończyka - bez cech dysplazji ale mała ma minimalny przykurcz w prawej nożce i przy zmianie pieluchy musimy masować i robić cwiczenia. Nic to groźnego, ale "zeby w wieku 60 lat mogla jeżdzić na nartach musicie Panstwo cwiczyć"
Robilysmy też echo serca - Zuzka ma serce jak dzwon
USG głowy i jamy brzusznej - wszystko w doskonalym porzadku
Dziś bylyśmy na szczepieniu. Mała byla dzielna i tylko troche marudziła. Poki co nie ma żadnych objawów poszczepiennych :-)
jedynym poszczepiennym objawem jest pusty potrfel bo wydałam dzis w aptece na szczepienia 733,90 :szok:

No i Zuza je na potęge. Szybko i ladnie przybiera też na wadze - w ciągu ostatnich 4 dni 200 gramów :-D

Poza tym okres niepokoju i marudzenia mamy już za sobą. Teraz Zuzanka potrafi pobawić się swoimi rękami :-) nie potrzebuje już ciąglego towarzystwa, coraz więcej ją interesuje, jest towarzyska - do wszystkich się uśmiecha... wczoraj ja zostawiłam z połozna i poszlam do lekarza do gabinetu a ona zdązyla podbic serca wszystkich :-)
a teraz kilka fotek:
1. u taty na klacie najlepiej się leży
2. choć ogólnie sen u mnie jest w każdej pozycji
3. a tu moje ulubione rajstopki z kotem na pupie ;) mala ze mnie modelka...

Załączniki

• P3010969.JPG
    P3010969.JPG
    482,3 KB · Wyświetleń: 19
Do góry