reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
mała przybrala od wyjścia ze szpitala 360 g (w 10 dni to chyba nieźle?)

Na dzieńdobry olała pediatre :-D

Co do samej wizyty - doktor zrobil na mnie bardzo srednie wrazenie :eek: niby dowcipny, ale mialam wrazenie że nie na wszystkie pytania potrafił mi odpowiedzieć..
Najbardziej sie wkurzyłam na połozną. Bo miała przyjść na patronaż a przyleciała do gabinetu jak byłam na wizycie, zadała mi moze 3 pytania i powiedziala "no to teraz nie będę musiala przychodzic":wściekła/y:
Tak mnie zaskoczyla, ze z tego wszystkiego zapomnialam języka w gębie :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :baffled:
Wogóle to w gabinecie byla pielegniarka srodowiskowa, lekarz, młody stażysta, przyleciała położna.. ja, moja mama i Zuza.. i z tego całego zamieszania zapomniałam poprosic o recepte na maść na pośladki :wściekła/y:

Nie wiem, mam mieszane odczucia.
Jak mu powiedziałam, że mała ma taką sapkę, ze az chrumka jak swinka to wzruszyl ramionami.. :eek:

A oto fotka zrobiona Paulince wczoraj po kąpieli :-D może być troszkę niewyraźna, bo jest wykonana telefonem...

4bfne4l.jpg

Paulinka śliczna!i jak ładnie się śmieje:laugh2: nasza tez juz strzela usmiechy ale jeszcze nie przedybalam jej z aparatem.

etka zostąło Ci 100dni do zobaczenia się z Marianką:tak::-), zrobiliście sobie jakąś studniówkę?;-)

Abeja opowiadałam Wam jak długo nie wiedzieliśmy co to za chrumkanie świnki u JAkubka, lataliśmy po różnych lekarzach aż nam jedna dobra pani laryngolog wyjaśniła sprawę. To jest dość powszechne u takich maluszków a pediatrzy nie mają pojęcia co to jest-może poczytaliby forum. moja pediatra to nawet nie zapytała co stwierdził laryngolog na ten temat-niedouki i do tego nie chce im się wnikać!! Patronażową wizytę też u nas olali, mówiłam Wam że pojechaliśmy na spacerek pierwszy z Jakubkiem a akurat przyszła położna i nas nie zastała to zostawiła pod drzwiami ulotki reklamowe np. Hipp itp i kartkę "proszę zgłosić się do przychodni w celu odbycia wizyty patronażowej"- od razu pojechaliśmy do przychodni, ale nie było ani jej a lekarz była ... u dentysty, więc nas nie przyjęli kazali przyjechać za kilka dni-potem to tylko pediatra obejrzała Jakuba a pielęgniarka miała to w d. i nawet nie zajrzała, nawet nikt się mnie nie zapytał o szwy pooperacyjne. Jełopy i tyle!!!

To nam się z tymi wizytami patronażowymi udało. Nas położna środowiskowa nachodziła 3x, a środowiskowa 2x, bo za pierwszym razem byłam z małą na spacerze :-D Widać są tacy, co się do pracy przykładają i tacy, którym wszystko wisi...Jeśli by mi kazali z malutkim dzieckiem latać po przychodniach to bym się wkurzyła, bo to ich zasr...interes, żeby odwiedzić matkę i dziecko w domu, w końcu częściowo mają pracę w terenie...

Cytat:
Napisał asiuk
wypada razem z naszą rocznicą ślubu( 12-tą :szok:).
Cytat:
Napisał betka17
o jesoooo :szok: my dopiero rok i 4 miesiace po slubie :szok: kiedy my Was dogonimy?:confused:

Nam we wtorek stuknie 1,5 roku po ślubie :tak:

reklama
mała przybrala od wyjścia ze szpitala 360 g (w 10 dni to chyba nieźle?)

Zuzia bardzo ładnie przybiera na wadze :tak: Paulinka w miesiąc po urodzeniu przybrala 1kg, także możesz się spodziewać Abeja podobnego wyniku u córci:tak: Moja teraz waży już ponad 7 kg:-pDa się to odczuć 3mając ją na rękach:-D

Do góry