reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

ale cisza!!!! wywiało was? mnie przewiało chyba bo głowa mi pęka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba komus do d... nakopie a dokładnie dostawcy internetu...........................:wściekła/y:.....................stronki otwieram ale gg i skypa nie odpale, nic nie mogę ściagnąc, nie moge otworzyc pokoju na kurniku.o zciaganiu poczty nie wspomne......wkurza mnie to ...rozumiecie ze ja płacę 75 zł za prędkośc 256 i od 3 dni mam takie coś co ciezko nazwać stałym łączem i to tylko kilka chwil bo tak to wcale!!! Anulka a ty w Rekowie z jakiego korzystasz??????
Martka my mamy radiówkę tak jak chyba i wy ale problemów wielkich to nie mamy,owszem czasami zniknie na dłuzszy czas sygnał (tak jak ostatnio gdy były te silne wiatry) i sporadycznie muli przy otwieraniu stron ale idzie jakos z tym zyc,nie wiem skąd macie dostawcę czy z Redy czy z Żelistrzewa (my mamy z Redy:cool2:)bo ponoć tam też jest jakiś dawca netu i mozliwe że w tym tkwi przyczyna waszych problemów:-(

reklama
Anulka w takim razie mamy to samo....i od tego samego dostawcy Intrkar, ale ja kozystam z anteny nadawczej w brudzewie i mam problemy co chwile....zanim mi się bb otworzy to moge kawe zrobic, i czasem nawet wypic!!!! Dziś nikt nie odbierał, ale jutro robie afere!!!

aja miałam kolende 27 gudnia!!! jak co roku zreszta!!!

Pinokio w koncu zasneło a ja mgę spokojnie napic się kawki jak ktora ma ochotę to zapraszam do mnie .:-):-)piszcie laski piszcie bo wieje tu nudą .:-D

Tak to jest z tym dochodem 504zł liczy się dzieląc na rodziców plus dziecko (-ci), ale jak przychodzi do rocznego rozliczenia ze skarbowym to już dziecka się nie wlicza-złodziejskie państwo. Śmieszy mnie te 120 zł na dziecko/rok, które Giertych łaskawca nam dał do odliczenia. Sorki za tę politykę, ale mnie to wnerwia.

Asiuk ja nie szczepiłam i raczej nie będę, bo dla mnie to za droga sprawa :-( my też już po kolędzie :-) mała intensywnie przyglądała się księdzu, a po chwili zrobiła podkówkę i mało się nie rozpłakała, musiałam ją wziąć na ręce, posadzić na kolanach tyłem do księdza, żeby go nie widziała. Jednak sama odchylała główkę, żeby na niego patrzeć, w końcu posadziłam ją bokiem, widziała wszystko i nie płakała:-) jestem z niej dumna :-) Za to wyszłam z Paulinką dziś na spacer i wyła mi przez całą drogę jakieś 40 min dopóki nie dobiegłam do bloku :-( Nie wiedziałam, o co chodzi, myślałam, że może jakaś marudna ze względu na wczorajsze szczepienie...bo nigdy mi na spacerze nie płakała...tym bardziej że ją przewinęłam i nakarmiłam przed wyjściem. Doleciałam do domu to byłam cała zlana potem, tak gnałam. Okazało się, że mała zrobiła kupkę i jej widocznie przeszkadzała zasnąć...ach ta moja córcia. Dziś to w ogóle jej się już 3x przytrafiła kupka. Ma dziewczyna przemianę materii ;-) Znowu zapowiadają silne wiatry, więc pewnie kolejny weekend w domu i to jest tak zawsze jak mąż ma wolne i mogłibyśmy wspólnie z małą połazić Wrrrr...pozdr.

asiuk...my sie zastanawiamy nad szczepieniem..na razie jesteśmy na tak..Darko szuka gdzies taniej szczepionki bo ich cena sie wacha w zaleznosci od apteki od 250 do 350 zł!!! ( w Gdyni na Oś. Zielonym jest bardzo tania aptekaa, ma tam cene sprawdzic)
Na razie mysle nad szczepieniem odra, rózyczka cos tam...bo żle sie mówi o tych refundowanych...nie wiem, mała nie dostawała skojarzonych, tylko refundowane i Hib dokupywałam, ale tej sie obawiam..ale nie wiem ile kosztuje...oj kiedys nie było tych dylematów!!!!

a teraz coś dla oka!!!!!

lubie ogladac ksiażeczki......
40mbkb7.jpg

w tym pudełku była lala..prezent, dla małej od mojej kuzynki, lala jest beee, za to pudełko, najlepsza zabawka...:-)
2i0vh37.jpg

skarpety to tez nasza ulubiona zabawka.....
49afh5e.jpg

wyjęłam małej dzisiaj garnuszek...najpierw konsternacja:eek:,m potem zabawa...
4fu4oph.jpg

:no:
4ddq6p1.jpg

Marta,fajna ta twoja córcia ma super spojrzenie takie przenikliwe.;-)z tymi tatusiami to już tak jest że jak sie zostawi dziecko to moj najczęsciej siedzi po pracy przed kompem a jak mała marudzi to coś tam do niej gada nie odrywając zadka a jak płacze to mowi no przecież miałem ja na rękach i też płakała .Aż sie boje pomyśleć co to będzie jak pojadę do fryzjera w przyszła sobotę [bo muszę jakoś wygladac na chrzcie:wściekła/y:],to chyba zostawię dla małej glukozę bo nie odciągnę tyle mleczka ;dojarka;bo musiałabym już zaczac teraz bo leci ledwo ,ledwo dosłownie po jednej kropulce :no::no:dzis znowu dupa zimna i nici ze spacerku nawet mojego Pinokia nie wystawiam na balkonik bo p....i jak diabli.:wściekła/y:jedno to dobre że przy takim wietrze te moje pieluchy tetrowe schną za ręka dosłownie [bo pampersow mi szkoda zakładać malej w ciagu dnia .

reklama
U nas szczepionkę p.pneumokokom zakupuje na życzenie przychodnia za 260 zł dawką (a trzeba aż 3 plus czwarta jak skończy rok). majątek!!!! Pediatra to zrobiła nam taki wykład że nie wiedziałam gdzie się schować i czułam się jak wyrodna matka, takie teksty typu "nie kupować kolejnej zabawki albo ciuszka a odkładać na szczepionkę, poprosić dziadków żeby się złożyli..." itp.- strasznie było mi głupio, bo mały wcale od nas nie dostaje zabwaek a od gości, a ubranka mam z odzysku po kuzynie Jakubka, a dziadków mam takich co to prezent za 15 zł kupią na targu od chińczyka i to jak mają gest. baba nie pomyslała,, że kogoś może nie byc naprawdę stać. Sama chyba bym nie szczepiła, ale Jakubek ma super babcię co to sama autentycznie nie zje, a uzbiera na szczepionke dla niego, (tak to jest na biednego zawsze można liczyć, a bogaty się wyprze) uparła się, że mamy szczepić i koniec-grzech nie skorzystać. tym bardziej że ostatnio bardzo dużo się nasłuchaliśmy o przypadkach ciężkich a nawet śmiertelnych. Pogoda jest przeciwko nam, nie wiem czy zauważyłyście prawidłowość pon-pt przyjemna lub znośna, a przychodzi wolny weekend leje, wieje i kto tam sobie jeszcze co wymyśli paskudnego.

Do góry