reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

oj 70? jA PRZY 70 TO ZWIJAłAM SIE Z BóLU!!!! miś przy ostatnim USG miała wazyć 3900 a było ona 3 dni przed porodem a urodziła sie w wagą 3200!!!( ze szpitala wyszła 2950)

Roni21 jak na spacerku???

Trzeba uważac na nasze bąbelki, bo jakać poruta w szpitalach, syn znajomej z ostrą angina w Redłowie prawie na korytarzu leży, dopiero po 13 godzinach udało mu sie gorączkę zbić, dzieciaczki chorują strasznie przez ta pogode do dupy........u nas ok, mielismy jechac w srode do Alfy na zakupy, ale nie jede..pogoda ma byc do kitu, a duże sklepy to skupiska bakteri, wole z mała pospacerować po wsi, tu nie trzeba mrozu, tu zarazki od smrodu krowiego łajna giną:laugh2:

reklama
padam na ryj.obiadek przygotowany na jutro kuchnia wysprzatana mała nie spi a ja konam .moje maleństwo od kilku dni idzie spać koło 24 lub 1 w nocy ,już noie daje rady a na dokładkę we środę kolęda .No cóz idę czuwać z Roksanka do 1 w nocy kuupa czasu .Dobranoc,może wy chociaż coś pośpicie.,bo ja raczej nieee.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale cisza!!!! wywiało was? mnie przewiało chyba bo głowa mi pęka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba komus do d... nakopie a dokładnie dostawcy internetu...........................:wściekła/y:.....................stronki otwieram ale gg i skypa nie odpale, nic nie mogę ściagnąc, nie moge otworzyc pokoju na kurniku.o zciaganiu poczty nie wspomne......wkurza mnie to ...rozumiecie ze ja płacę 75 zł za prędkośc 256 i od 3 dni mam takie coś co ciezko nazwać stałym łączem i to tylko kilka chwil bo tak to wcale!!! Anulka a ty w Rekowie z jakiego korzystasz??????

Roni rodzila w wejherowie-jak ja rozsmieszylam,to wreszcie zaczela sie akcja porodowa :-D uslugi bezbolesnego i bezingerencyjnego wywolywania porodu wykonuje gratis :-p

hehe Betka! chwile mnie tu nie było a widzę że wasza córcia ma już imię i to w dodatku takie ładne...ja miałam być Nadia albo Marianna, nie wiem z kąd sie w końcu marta wzięło???:confused:

Cześć dziewczyny! Dobrze, że wiatrzycho się już uspokoiło i mogłam wyjść z małą wczoraj na spacerek, bo w domu już obie wariowałyśmy ;-) a nie ma to jak świeże powietrze :-) muszę się Wam pochwalić...pamiętacie, ile razy trułam o tym, że mam problemy z usypianiem małej, etc. Teraz też się zdarzają, bo mała zasypia o różniastych porach, tzn. nie później niż 22 :-) ale UWAGA zasypia w swoim łóżeczku :-) :-) :-) od jakiegoś czasu zaczęła dawać sugnały, tzn. kręci się jak się ją buja w leżaczku chcąc uspać bądź leżąc przy niej, więc teraz wkładam ją do jej łóżeczka, minutę pogrymasi, przytula się do pieluszki i śpi :-) :-) :-) Yeah!!! miłego dnia! Roni21 napisz jak pierwszy spacerek. Pewnie byłaś dumna jak paw wożąc karetą swoje maleństwo co?

Z basenem to nam radzą nie wcześniej jak skończy 6 mcy (ze względu na niedojrzałą skórę i ewentualne napicie się wody).A my w niedzielę mieliśmy 6-cio godzinną kolkę!!!!!!!!!O matko, co to było!!! ANULKA ja ci dobrze radzę Ty się weź w garść i wstrzymaj z tym żarełkiem co Ci w ręce wpadnie, bo biedziesz miała biedę, a malutka jeszcze większą!!! Tak to jest przy karmieniu piersią jest bardzo duży apetyt, ale jedz zdrowe jadło:) Wiem, wiem czekolada kusi, myslisz że mnie nie? No ale albo zdrowie dzidziuli, albo nasze zachciewajki. najlepiej jakbys nie miała takich rzeczy w domu, bo inaczej to zawsze cię skusi. Ja jestem bardzo zła na szpital w Wejherowie, że dawali nam zupę mleczną na śniadanie i jajka na obiad!!! Wiedząc, że to są produkty które najczęściej powodują nietolerancję i należy je wprowadzać powoli, małymi porcjami i jak najpóźniej to dawaj upowszechnianie karmienia piersią, no to teraz mam z Jakubkiem biedę, a on ze mną. PO 3-ech miesiącach doświadzcenia widzę jak bardzo duży wpływ ma jedzenie moje na samopoczucie Kubusia. To prawda, że wszystko przenika do mleka co się zje.

anulka skoro chrzciny niedlugo to moze popros taka mate w prezencie :) my mamy taka ale mala specjalnie sie nia nie bawi i nie bawila ... a jezeli chodzi o kupcie to jak dziewczyny pisza to ze nie robi kilka dni to nic starsznego ale skoro sie meczy to inna sprawa ... uwazaj na herbatki rumiankowe i koperkowe - u nas powodowaly tylko meczace gazy wiec przestalam malej dawac ... a z kropelek to podawaalm esputicon ... z pomocami typu termometr czy mydelko to lepiej nie przesadzaj bo dziecko sie moze przyzwyczaic do takiej pomocy ... no i uwazaj co jesz - sobie robisz przyjemnosc a dziecko sie meczy ... powodzenia

komarkowa gratulacje dla Paulinki zasypiania :)

reklama
mam pytanko czy szczepiłyście swoje dzidzie (lub zamierzacie) p.pneumokokom? Ja mam zamówioną szczepionkę, ale ciągle mam wątpliwości.

Do góry