reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

hehe!!!! WOLNAAAAAA!!!

od jakiegos czasu uruchomiłam progrzm odzwyczajanie małej od cyca..........od 2 tyg. dostawała cyca rano i wieczorem....zmniejszałam czas karmienia...miało to potrwać jeszcze ok tygodnia.....wczoraj ok 24 w nocy przebudziła, sie i przypomniałam ze nie dałam małej cyca wieczorem..........i od wczoraj rana nie karmie.....już30 godzin bez i nic sie nie dzieje...ale troche mi smutno :-(!!!

Jesli chodzi o spacerki to ja miałam z mała super...pierwsze były w lutym i było super..pogoda ekstra snieg mały mrozik i słonko, potem wiosna i lato...z maluszkiem latem jest suuuper zobaczusz Komarkowa to sa dopiero spacery...ahhhhh:-), a małej nie robi róznicy czy jeżdzi po ulicy czy po balkonie, wazne że nie siedzi zamknięta w domku i pooddycha świerzym powietrzem!!!!!

reklama
no jo jak ja szukałam kombinezoniku to były brzydkie a ten jest czadowy :-)a nie chcesz sprzedac samej czapeczki z szaaliczkiem bo mała ma juz 2 kombinezony na teraz a czapulka byłaby dobra na przyszła zime:tak:jakby co ta ja poprosze o czapke z szaliczkiem:happy:

kombinezon śliczny. Ale ja tez mam 3 :-D

Jade do szpitala...... na KTG, a co. Torby nie biorę. Nie chce zostać położona na patologii, wole czekać na poród w domu, ale chcialabym wiedzieć co to mam za skurczyki-skurczybyki. W razie gdyby cos sie rozkreciło, maż torbę dowiezie.

Komarkowa, nie ma mowy - 3 tyg, nie doczekam, prędzej zejde na zgage albo drętwienie rąk.
Moj maż jutro wyjeżdza, na 24 h, w niedziele rownież.. nie chce urodzic wtedy buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:wściekła/y:

Ok, idę..

abeja nas KTG posłuchasz sobie serduszka dzidzi przedewszystkim.....ja jezdziłam co drugi zień i tak przez 2 tyg. i nic.....oj wiem co czujeszja jakbym rok temu wiedziała ze urodze dopiero 27 to padłabym chyba...codziennie jezdziłam z mama do Pucka na spacero-zakupy trzy godzinne, a ludzie sie dziwili w sklepach ze jeszcze 2 w 1...oj to były czasy......kurcze to było rok temu...a tak zimno było, i snieg, a Chaska juz taka dużą...tęsknie troche za brzuchem i ciążą i tym wszykowaniem, pakowaniem, niecierpliwoscia, a najbardziej za tą ciekawością...jak ta nasza córcia bedzie wyglądała i do kogo będzie podobna....
......ale powiem wam szczerze, jak kobIEta przenosi to mniej się porodu boi, bo ma juz tak d
osc czkania ze
Mogłaby rodxic gdziekolwie i ani szpital, ani warunki sie nie licza, ble ktos dzidzie z brzucha wyjął.....:-):-):-)

no i wrocilam. Tętno malej między 130 a 175 :szok: nie wiem czy to górne nie jest za wysokie. :confused: skurcze - max. 30.
Zalecenie: "czekamy".
:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :no:

spoko AbEjA dziecko ma wyższe tetno niz dorosły, bo serduszko szybciej bije, a skórcze 30 to nic...napinasz brzucho i masz tyle.....no Zuza jeszcze posiedzi w brzusiu........połoza cie najszybciej za ok 10 dni, mnie połozyli 14 po terminie i jak tylko połozyłam tyłek na szpitalnym wyrku od razu poczułam pierwszy skurcz....i rano juz była Michaska!!!

Abeja dobrze, że masz chociaż takie skurczyki, ja nie miałam żadnych do momentu, kiedy trafiłam na izbę przyjęć ze skurczami co 3 min 3 tyg. po przewidzianym terminie :p Już bliżej niż dalej to na pewno :-) trzymam kciuki i czekam na wieści o tym, że już tulisz malutką w ramionach :-) pozdr.

Martka_79 gładko Ci poszło z tym cycusiem, gratulacje, choć rozumiem Cię doskonale, że może Ci tego brakować...ja też bym chciała karmić do roku, a potem finito, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

abeja dobrze ze z dzidzia ok; mam nadzieje ze jak najszybciej zobaczysz malutka po tej stronie ... tez wiem co to czekanie bo michala urodzilam prawie 3 tyg po terminie a kamilke ponad tydzien :) na szczescie moja rodziana i znajomi nie naleza do tych zyczliwych co to codziennie dzwonia z zapytaniem czy to juz :)

reklama
hallo czemu niktnie pisze ?moja córa zasypia i synek też już śpi .ale mielismy małą jazdę z mała bo chyba była kolka ,podałam jej plantexi zobaczymy jak minie nocka:szok:oby spała .To dobrej nocki mamuśki .

Do góry