reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

wiki.25 ja mialam rodzic wczoraj - no, ale jakos nie wyszło :-D
Co do zaufanych położnych - będę rodzic na Zaspie (koniec, konców, po dlugich debatach i rozmyślaniach:-D ) i nie zdecydowalam się na oplacenie położnej. W końcu nie urodzi za mnie... a na Zaspie kosztuje to 300-400 zl (2 dziewczyny z mojej grupy ze szkoly rodzenia były umówione z polozonymi, stad znam cennik). Chyba wolę ta kase przeznaczyć na co innego ...
No i jakby... - ogromnego wyboru to nie ma... ale gdybyś zdecydowala się na kliniczną - to może znalazl by sie ktos znajomy - znajoma, znajomego... blebleble.. ale co to za osoba, to ręczyc nie mogę..

reklama
Jestem jestem...siedziałam cały dzien w Gdyni...zakupowy szał, ale nie kupiłam nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: guwno w tych sklepach i tyle.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anulka
uwazam ze Asiuk ma racje z tym noskiem to kłopoty z chrzastka, synek znajomej tak miał, a jeden miała niedorozwój krtani czy czegos ale to tez przechodzi ....jak był jeszcze w brzusiu to nie miał czkawek a to one rozwijaja krtań) ale wiesz lekarzami to my nie jesteśmy...jeszcze:-):-):-), wiec lepiej niech Ci doktor powie!!!!

Anulka Co do wiatru to u mnie nie ma lasu ani nic co by go zatrzymywało, mieszkam przy polu i piżdzi u mnie jak cholera...ja jednak nie patrze na to...ubieram mała tak że wiatr jej nie straszny i dawaj na spacer od zawsze ..od urodzenia...bedzie tu z tymi wiatrami niech sie do ich przyzwyczaja...:-):-):-)( macie w rekowie przychodnie, czy do Redy jezdzicie? a może do pucka???)

AbEjA
??? co ty tu jeszcze robisz??? Zuzka z mamy hop i to raz!!!

wiki25 witamy!!! Nie mam pojecia o szpitalach w Gdańsku, za to odradzam Redłowo a polecam Puck:-):-):-)(...wiem wiem odpowiedz nie na temat:zawstydzona/y:)

Apropo's płci dzidzi z USG ...dla czego Michalinka ma tak na imię???? bo do 27 tyg. była Michałkiem!!!:-)e ja miałam super połozna....za darmo...i rodziłam 20 minut.....(3 etap...) ale Miś była mała miała 3200 i 52cm, a myslałam ze słonia urodzę bo przenoszona 2 tyg.

Miłego wieczoru!!!

Witam! Betka zobaczysz jak fajnie będzie z dziewczynką w domu :-) moja koleżanka, podobnie jak Ty, też bardzo chciała mieć chłopca i pierwsze usg, na którym można było stwierdzić płeć, wykazało, że spełnią się jej marzenia, ale na następnym lekarz mówił już zupełnie co innego... Dziewczyna była już nastawiona na syna, a tu zonk. Teraz nie żałuje, bo ma fajnego jak to ostatnio określiła 'niedźwiedzia', który je, śpi i mruczy :-) Moim zdaniem, nie ma się co nastawiać, to Twoje pierwsze dziecko i mi przynajmniej obojętne było, jakiej będzie płci, byle zdrowe. W ogóle ja to chciałabym mieć parkę, ale jak wyjdzie 2 dziewucha, to się nie załamię z tego powodu :> dodam tylko, że moja mama urodziła 4 córki (wyobraźcie sobie jak mój tatuś był załamany ;-), tyle prób i nic ;-) ), ale przynajmniej wyrosły mu fajne córy i nie ma co narzekać :-) Martka_79 niby wyprzedaże, ale w sklepach rzeczywiście już prawie nic nie ma, wszystko poprzebierane :-( szkoda...ja też się spóżniłam :-( Abeja grunt to nie panikować, że jeszcze jesteś 2w1, bo teoretycznie jesteś w terminie. Wiem, że łatwo mi teraz mówić...Ja urodziłam 3 tyg. po terminie i byłam ostro spanikowana, a to wszystko przez 'życzliwych', którzy mi sprzedawali historie na temat martwych dzieci, które były przenoszone. O kant d..y można rozbić te opowieści. Z perspektywy czasu i moich doświadczeń uważam, że lepiej niech dzidzia jeszcze troszkę posiedzi i wyjdzie, kiedy będzie jej pora, a nie na siłę. Także uzbrój się w cierpliwość :-) Wiki25 z tego, co pisały dziewczyny to na topie są 3 szpitale: Zaspa, Wejherowo i Puck. Z opinii wynika, że są najlepsze. Co do położnych to ja uważam, że to kasa wywalona w błoto. Ja przynajmniej podobnie jak Abeja wolałam przeznaczyć te pieniądze na coś pożyteczniejszego, a położną na porodówce trafiłam super i wcale jej nie 'kupowałam' ani kasą, ani niczym innym. To jest jej praca. Pozdr.

Jestem jestem...siedziałam cały dzien w Gdyni...zakupowy szał, ale nie kupiłam nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: guwno w tych sklepach i tyle.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anulka
uwazam ze Asiuk ma racje z tym noskiem to kłopoty z chrzastka, synek znajomej tak miał, a jeden miała niedorozwój krtani czy czegos ale to tez przechodzi ....jak był jeszcze w brzusiu to nie miał czkawek a to one rozwijaja krtań) ale wiesz lekarzami to my nie jesteśmy...jeszcze:-):-):-), wiec lepiej niech Ci doktor powie!!!!

Anulka Co do wiatru to u mnie nie ma lasu ani nic co by go zatrzymywało, mieszkam przy polu i piżdzi u mnie jak cholera...ja jednak nie patrze na to...ubieram mała tak że wiatr jej nie straszny i dawaj na spacer od zawsze ..od urodzenia...bedzie tu z tymi wiatrami niech sie do ich przyzwyczaja...:-):-):-)( macie w rekowie przychodnie, czy do Redy jezdzicie? a może do pucka???)

AbEjA
??? co ty tu jeszcze robisz??? Zuzka z mamy hop i to raz!!!

wiki25 witamy!!! Nie mam pojecia o szpitalach w Gdańsku, za to odradzam Redłowo a polecam Puck:-):-):-)(...wiem wiem odpowiedz nie na temat:zawstydzona/y:)

Apropo's płci dzidzi z USG ...dla czego Michalinka ma tak na imię???? bo do 27 tyg. była Michałkiem!!!:-)e ja miałam super połozna....za darmo...i rodziłam 20 minut.....(3 etap...) ale Miś była mała miała 3200 i 52cm, a myslałam ze słonia urodzę bo przenoszona 2 tyg.

Miłego wieczoru!!!
MARTKA,ja na osrodek zdrowia musze drałowaćdo Redy ,ale najczesciej jade tam samochodem u nas ni ma osrodka ale jest xa to szkoła,he he...:-Dtakze nie taka moze wiocha.

ja pindole wczoraj wiało za to dzisiaj jak na uralu chyba sie jakis kaszub powiesił bo łeba nie idzie wystawic z doma :wściekła/y:

dziewczynki dziekuje za odpowiedzi moze i macie racje z ta polozna ze to kasa wywalona w blotko w sumie i tak musze urodzic a najwazniejsze ze maz bedzie obok...dziekuje wam :*:*:*:* a co do zaspy to mam nadzieje ze faktycznie jest super szpitalem...Abeja zdaj odrazu relacje..ojj widze ze twoje malenstwo wcale sie neispieszy pewnie dobrze jej tam w srodeczku :-)

No no pogoda do kitu....dobrze że wczoraj byłysmy w Gdyni a nie dzisiaj...hehe...po 17 na Świętojańskiej było tak ciepło, ze wszystkie sklepy miały drzwi otwarte na ościerz, zero wiatru, a przy prezydium na termjometrze było 14 stopni...kumac ie to.......10 styczeń godz 17 i 14 stopni......zajebiście....

Dziś kicha, mógłby juz śnieg zamiast tego deszczu padac!!!!!!!!
ale podobno jeszcze przyjdą mrozy i to pożądne!!!!

Słuchajcie mam do sprzedania kombinezon Wójcik rozmiar 68....kupiony w pażdzierniku noszony z 5 razy...mała wyrosła .......czapka i szalik w komplecie!!!

zaraz wrzuce fotki

ot kombinezon czapka i szalik

2r2c2lk.jpg

reklama
Martka_79 kombinezon prześliczny, ale Paulinka ma ich aż 3 i do tego jedno futerko!!! 2 nowe dane w prezencie podczas 1-ej wizyty znajomych i 1 w spadku, także jesteśmy zaopatrzone na tę zimę jak nigdy ;-) pogoda do kitu :-( Wczoraj rzeczywiście było wiosennie a dziś deszczowo, szarawo i ogólnie bleeee...Szkoda, bo Paulinka na powietrzu śpi jak suseł, a w domu ciężko jej samej w południe zasnąć :-( więc mimo wszystko musiałam ją ubrać ciepło, wsadzić w wózek i pojeździć z nią po balkonie, tak żeby usnęła, a teraz już śpi w pokoiku, choć nadal w wózku...

Do góry