reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Martka_79 super zdjecia! Ciekawe do kogo Michalina wystawia ten tyłek ;-) Idzia Twoja córcia też fajowa, ładniutkie ma oczka :-) no i widać, że zwierzątka lubi :-) z innej beczki, Idzia poszłam za Twoim przykładem i daję się małej wyspać zanim wychodzimy na spacer (dziś zasnęła o 10 na południową drzemkę i śpi do teraz:-) ), dzięki temu mam czas, by zrobić coś w domku lub odpocząć przed spacerkiem :-) Małej znowu się przestawiają pory spania :/ ciekawe, kiedy to się unormuje. No i też bym chciala, żeby Paulinka zasypiała jak Michasia, tj. w swoim łóżeczku bez mojej asysty, ale na razie to raczej niemożliwe...Ostatnio Paulina nauczyła się śpiewać do św. Mikołaja (mamy takiego, który po włączeniu buja się na boki w rytm kolędy), no i świetnie jej to wychodzi, mam to uwiecznione na kamerze, ubaw po pachy :-) wczesniej zdarzało się, że mała wydawała dźwięki do żyrandola ;-)

reklama
MARTKA,o nic mi nie chodzi z tą Mydlarką ciekawa bylam tylko czy wy też czytacie jej bloga bo mnie te jej opisy czasami po prostu śmieszą ale to moje skromne zdanie ....Musicie wpisać tylko nazwę Mydlarka no i juz jesteście na jej blogu, no ale to tak dla zainteresowanych ,po prostu chciałam poznać waszą opinię o tej pisaninie.:-)chciałam dzisiaj też wyjść na spacerek a tu d..a zimna i tyle ,pogoda pod psem ,zimno i dmucha na dodatek czyli dziś jesteśmy uziemnieni w domu.:wściekła/y::wściekła/y:

Oj dziewczyny muszę się Wam wyżalić. ja już nie mam siły!! Czy to jest normalne? Kubula jutro kończy 3 miesiące, a do tej pory śpi max 12 godzin na dobę łacznie czyli w nocy co 2 godz. pobudka na żarło, przy czym jego jedzenie trwa zawsze 10 minut (noc to u niego 22-7) a wdzień to spi ledwo i to zmuszany 3-4 razy po 30 minut. Do tego okropnie z tą skazą trze buźkę widać że go bardzo swędzi, z tego też pewnie powodu jest nerwowy i często marudzi, jakiś leżaczek, bujaczek, huśtawka, mata edukacyjna to max 5-10 minut i już znudzony i płacze. Do tego ja nie mam już co jeść! Od 7 tyg nie jem wogóle nabiału poza jajkami sporadycznie, ale od kilku dni to i wyrzuciłam z jadłospisu jajka, bo ciągle ma to uczulenie. Jadłam ziemniaki marchewkę i kurczaka-to teraz i tego nie jem na próbę, bo mu wysypywało ciągle na buzi. Do tego serwuje nam los co wieczór po kapieli niezłą kolkę. A ja nawet upić się na to wszystko nie mogę.

Trzymaj sie Asiuk.....jeszcze trochę 2-3 miesiące i będzie ok!!! Moja doktor zawsze powtarzała że najważniejsze jest aby dziecko miała dzien i noc...reszta się ułozy........Jeszcze troche i bedziesz mogła małemu przed cyckiem dać w butli modyfikowane...jest bardziej syte i dłużej sie trawi a w nocy w połowie snu cycka a reszta sama wode tez z butli.....na prawde polecam taki sposób...miś dzieki temu przesypiała całe .....tyle ze kubus jest jeszcze maly i powinien jeśc w nocy, a poza tym nocne mleko jest treściwsze i jego nocne jedzenie pobudza laktacje!!! jeszcze trochę tak do 5-6 miesiecy i radze spróbować mojego sposobu.....jak nauczy sie wieczorem butli i zasmakuje w mleku mod ( u nas trwało to 3 tyg) to potem nie bedziesz miała tez problemu odstawic go od cycka!!!!

a ja znowu sie chwale......udało mi sie uwiecZnic chodzenie małej!!!!

ide
314fojq.jpg

ide

2qwiflu.jpg

ide
437ur5x.jpg

prosto w mamusine ramiona
2m2gb3m.jpg

Anulka Sole morskie do noska sa super......bardzo dobrze nawilżaja szczególnie teraz w sezonie grzewczym.....rodzaj mało istotny,jakie kto lubi my przetestowałyśmy 4 i wszystkie ok!!! Używam ich razem z mała, i nie miałam kataru od jej urodzenia a kiedyś ciagle!!! (ja po użyciu wycieram)!!!

Kurcze Abeja a ja dałabym se rękę obciąć że to już!!! Oj śniła mi się dziweczynka mała na BB i wiem że to o "Trójmiastki" chodziło.......hmmmm może to córcia Betki? Daj znac jak się dowiesz !!!

niestety Martka,mialas racje.

reklama
betka czemu niestety......córeczki są kochane i słodkie tak samo jak synkowie!!!!!A co chcieliście synka? może sie jeszcze okazać że tak będzzie...znajoma rodziła córke, miała wiekszość różowych rzeczy, kombinezon dla dziewczynki różowy, fotekik we fioletach i taki sam wózek, pokój rózowawy i w ogóle wszystko na córcie..............jej dziecko nazywa sie Sebastian i ma 2 latka hihi...smiesznie wygladał w różowym kombinezonie, wózek dało sie wymienic.....!!!!

Do góry