reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

damayanti pisze:
A Kinga ostatnio mniej je, nie wiem, w którym jest centylu, bo nie umiem tego czytać (może mnie nauczycie ?? ),
na dole skali masz miesiące, z boku wagę/wzrost (zależy na co patrzysz), zaznaczasz co trzeba, na przecięciu się prostych odczytujesz na którym to centylu (te linie co są na środku siatki)

dobrze mówię?

reklama
Basiu-głowa do góry.My już dawno swoim dzieciaczkom dajemy zupki nie tylko z marchewki i ziemniaczka.Amelka jest już duża ona też potrzebuje bardziej wartościowych potraw.Idź do lekarza prywatnie, zapytaj się o pokarm, o alergię,o to czy napewno ma skazę białkową, o wszystko.Dobry pediatra napewno Ci pomoże.Sama oczywiście chcesz najlepiej dla Amelki ale nie jesteśmy w stanie wszystko wiedzieć.

Halcia-ucałuj Zuzię od ciociAni i kuzynki Ady.

Nathalie-Witamy Was serdecznie na naszej stronie.

Magdabial-super fotki Mikusia

Dobrze mówisz Magda :) Ja właśnie przed chwilą wzięłam książeczkę zdrowia jak z centylami Dawida... Teraz jest w normie,ale martwi mnie to,że wciąż nie przybiera na wadze :( A je normalnie! Nawet próbuję go podtuczyć kaszkami,ale nic.Zdrowy już jest od ponad tygodnia,myślałam,ze już waga ruszy do przodu,ale nie bardzo.Ponad miesiąc temu ważył 8500g. a teraz 8450g  :mad:  Coś czuję,że lekarz się przyczepi.Ale czemu ??? Je ładnie,kupki normalne,przestał nareszcie ulewać... Dziś to mu taka porcja zupy wyszła,że myślałam,że nie zje wszystkiego,a zjadł ;) Niestety czasem już 2 razy dziennie,muszę mu dawać sztuczne mleczko,bo jakoś cienko u mnie.Najwięcej jest po nocy,a później już lipa :( I wieczorem kaszka,po cycu.Więc mało to on nie je,a czemu nie przybiera na wadze ???

Nathalie śliczną masz córeczkę!!! Normalnie w szoku jestem ile mamy nauczycielek na forum!!! :D Jejku ja też juz nie pamiętam,jak Didek taki był malutki.To aż smutne jest,że się tego nie pamięta :(

Mikołaj to już niezły kawaler!A ty Madzia nadal cycolisz?Wystarczająco na potrzeby Mikiego masz?

Basia Dawidkowi pobierali krew z paluszka,bo nie mogli się wkłuć w rączkę. My też mieliśmy dziś debiut brukselki.Nawet mu smakowało :)

Ania K no widać,że masz zapęd do fotografowania ;) Ale modelkę to masz nr.1

Oj Dawid dziś marudził przez ząbki,ciekawe kiedy wyjdą! Obniżyliśmy mu łóżeczko na sam dół,bo skubaniec ciągle chce stać,to się zacznie dopiero  ::)

Keterek ja też kąpię tak,że mała wanienka stoi w dużej.Jeszcze nigdy nię kąpał się w dużej...Tyle wody lania,no ale może jutro zrobimy mu taką frajdę :)

Ale mi Ada dała popalić.Po kąpieli cały czas płakała.Nie wiem czy to ząbki czy tylko ryk bo chce na rączki ( ale mi się rymnęło ).Kurcze zastanawiam się czy zrobiliśmy coś nie tak.Albo ją rozpieściliśmy albo ma silny charakter i mocno nas próbuje.A tak uważałam...
Jutro idę na USG główki Aduli.Zobaczymy co nam wymyślą.Przypomnę, że Adzie nie rośnie główka od jakiegoś czasu.Bylismy u neurologa i wszystkie odruchy dziecka są prawidłowe.Znowu te tabele ! Każda z nas się zamartwia bo nasze dziecko nie jest szablomowe.Bo to przecież nie jest fabryka w "Seksmisji".
..

Dzięki za miłe powitanie i komplementy dla Ingusi. :laugh:

Magdabial nie pamiętam jak tam u nas z chemiczkami. Zdaje się, że jedna z nich idzie na emeryturę w przyszłym roku, więc możesz uderzyć do nas do szkoły. Dyrka lubi młode nauczycielki. Atmosferka jest super ogólnie także polecam. Pracuję w LO nr XV na Zaspie. Zresztą będę dziś w szkole to zapytam jeszcze dokładniej i dam Ci znać.

Witam z rana!! Ale dzisiaj byla ciezka noc oczy mi sie jeszcze zamykaja. Musialam wstac o 7 rano i zrobic Zuzi mleko bo okazalo sie ze w cyckach juz nic nie bylo i jak ciagnela to plakala. Chyba nie dlugo bedzie juz tylko takie jadla.

Pozdrawiam w ten Walentynkowy dzien. Dzisiaj bede tu zadko musze zaraz na zakupy jechac teraz sie ciesze ze jest to autko :):):)

Jezuuu... co za noc mielismy! NIGDY tak nie bylo! Maly obudzil sie po polnocy, dalam mu herbatki i smoka- zasnal. Za chwile znowu sie przebudzil i tak jeszcze z dwa razy. Nie plakal, ale nie chcial zasnac :mad: Maz zrobil mu mleko, ale wypil tylko 40 ml... Wzielismy go do siebie do wyrka i zaczelan sie zabawa! Podnosil glowe do siadania, zaczepila meza, mnie ciagnal za wlosy, smial sie na calego i wierzgal nogami... Koszmar! Smoka wyciagal co chwile, wyrzucal... ech... W koncu po godzinie zasnal. Obudzil sie o 7 (jak codzien) wypil mleko i poszedl spac. A ja niestety musialam juz wstac i szykowac sie do pracy...
Mam nadzieje, ze te cyrki byly jednorazowe!

Dziewczynki duzo duzo milosci Wam zycze w ten walentynkowy dzien!!!

SZCZĘŚLIWYCH WALENTYNEK! MIŁOŚCI I PIĘKNEGO KOCHANIA!!!

Olu, ja mam jeszcze mnóstwo mleka! Mikołaj je rano, potem dopiero wieczorem, czasami coś nam odbije i podjada popołudniu, potem ja ok 20 na noc... budzi się ok 23-24, ok 3 i ok 6 na cycka.... nie narzekam na braki....

Nathalie, wczoraj właśnie byłam w XV, zostawiłam CV, ;D

keterek, a może on wyspał się w dzień?

Wszystkiego nan naj z okazji Walentynek.
Ach te nasze dzieci.Moja wczoraj robiła cyrki, Wasze nie dają spać !

reklama
Ania K pisze:
Ale mi Ada dała popalić.Po kąpieli cały czas płakała.Nie wiem czy to ząbki czy tylko ryk bo chce na rączki ( ale mi się rymnęło ).Kurcze zastanawiam się czy zrobiliśmy coś nie tak.Albo ją rozpieściliśmy albo ma silny charakter i mocno nas próbuje.A tak uważałam...
to może być i próbowanie/podporzadkowanie sobie rodzicow, bo niestety to ten wiek
ale moga to tez byc zabki...
ale pomoglam, co?! ;D ;D

Do góry