reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

damayanti pisze:
A Kinga ostatnio mniej je, nie wiem, w którym jest centylu, bo nie umiem tego czytać (może mnie nauczycie ?? ),
na dole skali masz miesiące, z boku wagę/wzrost (zależy na co patrzysz), zaznaczasz co trzeba, na przecięciu się prostych odczytujesz na którym to centylu (te linie co są na środku siatki)

dobrze mówię?

reklama
Basiu-głowa do góry.My już dawno swoim dzieciaczkom dajemy zupki nie tylko z marchewki i ziemniaczka.Amelka jest już duża ona też potrzebuje bardziej wartościowych potraw.Idź do lekarza prywatnie, zapytaj się o pokarm, o alergię,o to czy napewno ma skazę białkową, o wszystko.Dobry pediatra napewno Ci pomoże.Sama oczywiście chcesz najlepiej dla Amelki ale nie jesteśmy w stanie wszystko wiedzieć.

Halcia-ucałuj Zuzię od ciociAni i kuzynki Ady.

Nathalie-Witamy Was serdecznie na naszej stronie.

Magdabial-super fotki Mikusia

Dobrze mówisz Magda :) Ja właśnie przed chwilą wzięłam książeczkę zdrowia jak z centylami Dawida... Teraz jest w normie,ale martwi mnie to,że wciąż nie przybiera na wadze :( A je normalnie! Nawet próbuję go podtuczyć kaszkami,ale nic.Zdrowy już jest od ponad tygodnia,myślałam,ze już waga ruszy do przodu,ale nie bardzo.Ponad miesiąc temu ważył 8500g. a teraz 8450g  :mad:  Coś czuję,że lekarz się przyczepi.Ale czemu ??? Je ładnie,kupki normalne,przestał nareszcie ulewać... Dziś to mu taka porcja zupy wyszła,że myślałam,że nie zje wszystkiego,a zjadł ;) Niestety czasem już 2 razy dziennie,muszę mu dawać sztuczne mleczko,bo jakoś cienko u mnie.Najwięcej jest po nocy,a później już lipa :( I wieczorem kaszka,po cycu.Więc mało to on nie je,a czemu nie przybiera na wadze ???

Nathalie śliczną masz córeczkę!!! Normalnie w szoku jestem ile mamy nauczycielek na forum!!! :D Jejku ja też juz nie pamiętam,jak Didek taki był malutki.To aż smutne jest,że się tego nie pamięta :(

Mikołaj to już niezły kawaler!A ty Madzia nadal cycolisz?Wystarczająco na potrzeby Mikiego masz?

Basia Dawidkowi pobierali krew z paluszka,bo nie mogli się wkłuć w rączkę. My też mieliśmy dziś debiut brukselki.Nawet mu smakowało :)

Ania K no widać,że masz zapęd do fotografowania ;) Ale modelkę to masz nr.1

Oj Dawid dziś marudził przez ząbki,ciekawe kiedy wyjdą! Obniżyliśmy mu łóżeczko na sam dół,bo skubaniec ciągle chce stać,to się zacznie dopiero  ::)

Keterek ja też kąpię tak,że mała wanienka stoi w dużej.Jeszcze nigdy nię kąpał się w dużej...Tyle wody lania,no ale może jutro zrobimy mu taką frajdę :)

Ale mi Ada dała popalić.Po kąpieli cały czas płakała.Nie wiem czy to ząbki czy tylko ryk bo chce na rączki ( ale mi się rymnęło ).Kurcze zastanawiam się czy zrobiliśmy coś nie tak.Albo ją rozpieściliśmy albo ma silny charakter i mocno nas próbuje.A tak uważałam...
Jutro idę na USG główki Aduli.Zobaczymy co nam wymyślą.Przypomnę, że Adzie nie rośnie główka od jakiegoś czasu.Bylismy u neurologa i wszystkie odruchy dziecka są prawidłowe.Znowu te tabele ! Każda z nas się zamartwia bo nasze dziecko nie jest szablomowe.Bo to przecież nie jest fabryka w "Seksmisji".
..

Dzięki za miłe powitanie i komplementy dla Ingusi. :laugh:

Magdabial nie pamiętam jak tam u nas z chemiczkami. Zdaje się, że jedna z nich idzie na emeryturę w przyszłym roku, więc możesz uderzyć do nas do szkoły. Dyrka lubi młode nauczycielki. Atmosferka jest super ogólnie także polecam. Pracuję w LO nr XV na Zaspie. Zresztą będę dziś w szkole to zapytam jeszcze dokładniej i dam Ci znać.

Witam z rana!! Ale dzisiaj byla ciezka noc oczy mi sie jeszcze zamykaja. Musialam wstac o 7 rano i zrobic Zuzi mleko bo okazalo sie ze w cyckach juz nic nie bylo i jak ciagnela to plakala. Chyba nie dlugo bedzie juz tylko takie jadla.

Pozdrawiam w ten Walentynkowy dzien. Dzisiaj bede tu zadko musze zaraz na zakupy jechac teraz sie ciesze ze jest to autko :):):)

Jezuuu... co za noc mielismy! NIGDY tak nie bylo! Maly obudzil sie po polnocy, dalam mu herbatki i smoka- zasnal. Za chwile znowu sie przebudzil i tak jeszcze z dwa razy. Nie plakal, ale nie chcial zasnac :mad: Maz zrobil mu mleko, ale wypil tylko 40 ml... Wzielismy go do siebie do wyrka i zaczelan sie zabawa! Podnosil glowe do siadania, zaczepila meza, mnie ciagnal za wlosy, smial sie na calego i wierzgal nogami... Koszmar! Smoka wyciagal co chwile, wyrzucal... ech... W koncu po godzinie zasnal. Obudzil sie o 7 (jak codzien) wypil mleko i poszedl spac. A ja niestety musialam juz wstac i szykowac sie do pracy...
Mam nadzieje, ze te cyrki byly jednorazowe!

Dziewczynki duzo duzo milosci Wam zycze w ten walentynkowy dzien!!!

SZCZĘŚLIWYCH WALENTYNEK! MIŁOŚCI I PIĘKNEGO KOCHANIA!!!

Olu, ja mam jeszcze mnóstwo mleka! Mikołaj je rano, potem dopiero wieczorem, czasami coś nam odbije i podjada popołudniu, potem ja ok 20 na noc... budzi się ok 23-24, ok 3 i ok 6 na cycka.... nie narzekam na braki....

Nathalie, wczoraj właśnie byłam w XV, zostawiłam CV, ;D

keterek, a może on wyspał się w dzień?

Wszystkiego nan naj z okazji Walentynek.
Ach te nasze dzieci.Moja wczoraj robiła cyrki, Wasze nie dają spać !

reklama
Ania K pisze:
Ale mi Ada dała popalić.Po kąpieli cały czas płakała.Nie wiem czy to ząbki czy tylko ryk bo chce na rączki ( ale mi się rymnęło ).Kurcze zastanawiam się czy zrobiliśmy coś nie tak.Albo ją rozpieściliśmy albo ma silny charakter i mocno nas próbuje.A tak uważałam...
to może być i próbowanie/podporzadkowanie sobie rodzicow, bo niestety to ten wiek
ale moga to tez byc zabki...
ale pomoglam, co?! ;D ;D

Do góry