reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej foremki !Chyba lecicie ekspresem !

Ikpi-dziękuję za fotkę.Super masz Majeczke.

Mama Asia-bardzo się cieszymy, że miszkasz niedaleko.Jutro idziemy na spacerek ( dzisiaj byłam u dentysy-okropnie) to możemy się spotkać.Oczywiście zapraszamy Basię, Keterek,Magdabial i inne mamusie jak mają ochotkę.Tylko o której i gdzie?

A co z przyszłym tygodniem? Jak tam środa- gdzie i o której ? No nakręcamy się foremki.

Byłam z Adusią dzisiaj u okulisty i okazało się, że ma zeza zbieżnego i nadwzroczność.Będzie przez trzy miesiące nosić plasterki raz na jednym a raz na drugim oczku.A potem okularki.Kurcze czemu.

reklama
No witam.
Jutro bardzo chetnie ale tata ma wolne i musimy troszeczkę spraw pozałatwiać. no ja chodzę z wózkiem i moim pieskiem. Czyli mam dwie córeczki jedna w wózku a druga na smyczy. hi hi.
Dzięki Dawidowa za wypowiedź o smoczkach, bo własnie chyba też juz zmienie.
Ide lulac, bo mała sie mi obudzi niedługo. Buuuu.
A Czy Wy Mamusie nie siedzicie na Skype? Mozna tam konferencyjnie pogadać.

Keterek-super mi opisałaś jak wklejać zdjęcia ale jeszcze nie wiem jak je pomniejszyć nie wysadzając komputera w powietrze !Może mi jeszcze dasz na to receptę,Będę bardzo wdzięczna.

Aniu K, nie martw się, szybko skorygujecie wadę i nawet potem nie będziecie pamiętać, że Ada nosiła jakies plasterki. My - jak wiesz - miałyśmy rozwórkę przez 3 miesiące, a teraz to nawet nie pamiętamy, że coś takiego Amelka nosiła.

Keterek, zdjęcia prześlij mi w normalnym rozmiarze , jesli możesz, to sobie niektóre wywołam. Ja jeszcze nie próbowałam wklejać zdjęć, ale teraz to jest bardzo proste, jak mi pokazałaś ::). Jak cosik wybiorę, to też wam sie pochwalę moim dzieckiem.

Dawidowa
, dzięki za namiar na sklep, bo ja to mam fioła na punkcie Kubusia Puchatka, nawet sama od dawna mam kubek z Kubusiem. ;D Cieszę się, że z Dawidkiem wszystko dobrze i że tak szybciutko doszedł do siebie i to bez zastrzyków, szpitali itp. Silny chłopak. :)

Mama_Asia
, to jak ty chodzisz z pieskiem na spacery, to ja nie wiem, czy my sie nie mijałysmy niejednokrotnie na spacerkach. Co do nocek, to też ci nie pomogę, bo raz, że Amelka jest na butli, a dwa, że przesypia z reguły całe noce. Chociaż tak jak Keterek, nie powinnam tego pisać, bo co ja pochwalę, to się budzi w nocy na mleko.

Dobranoc kobitki. Idę spać

Ola podaj sposob na schudniecie!!!!!!!!!!!!!! A w listopadzie schudlam z 60 do 56 i teraz znow waga jest na 60 :(((((((

Basiu-Ada plasterki będzie nosiła od dzisiaj.Nie martwię się ale mogłyśmy być u okulisty trzy miesiące temu.Może teraz po plasterkach byłoby lepiej.To pediatra mi mówila, że do roku może zezować. Może ale jej oczko cały czas ucieka.Ona przy porodzie ( bardzo ciężkim) miała wylew w tym oczku i można było szybciej zaradzić.

No myslalam, ze bede pierwsza a tu Ania mnie wyprzedzila ;D Aniu nie ma co gdybac tylko leczyc i nie zarzucaj sobie, ze moglas wczesniej zauwazyc, pojsc do oklulisty... Jestes mama, najwsapanialsza na swiecie i zrobilabys dla Adusi wszystko, czemu lekarz nie zauwazyl nic niepokojacego????

_Basia zaraz zaczne wysylanie fotek, ale moze to troche potrawac, wiesz jaki szybki mam internet ;)

No i pochwalilam mlodego! Pierwsza pobudka byla o 4.30, wypil mleko i spal do 7.30, potem nastapila przeprowadzka do mojego lozka i obudzil mnie o 9- nie chcial juz spac :mad: A teraz szaleje i piszczy ;D

To co idziemy na spacerek? I takmusze jakies zakupy zrobic, wiec pewnie do Bomi polece. Moze na deptaku sie spotkamy?

reklama
Hej Babulki :)

Proponuje takie szczegóły co do środowego spotkanka: Madison (bo zimno ;) ), tak 12.30. Co Wy na to?

Edytka, ty nam tak o tych kg nie pisz, bo Cie widziałysmy i wiemy, jak jest :p fajna laska jesteś :)

A ja dziś ostatni dzień kopenhaskiej, hip hip hura! I 4 kilo na liczniku mniej! Może wejde w spodnie z początku ciąży, bo naprawdę do pracy nie będę miala co ubrać...
Aniu K - nie dręcz sę, że czegos nie dopilnowałas, bo jak każda mama ty najbardziej się troszczysz o dzidzię... Tez myśle, że to lekarz powinien byl zwócić uwagę na oczko szybciej i zaproponować plasterek. A u takich maluszków szybko można chyba skorygować uciekanie oczka.
Ikpi - Majeczka śliczniutka, wdać, że silna i chętnie poznaje świat :)

A Kinga to się tak slini, że nas tu chyba zaleje niedługo... a zęba ni ma.

I podrażnię was ze spaniem - od kiedy nie cycolimy i jemy kaszke na podwieczorek, Kinga śpi do 6 rano - niezmiennie, już ponad dwa tygodnie ;)

Do góry