reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Basia, Ania_k jak tam po spacerku? Jak wyszlam z Bomi to juz Was nie byl :mad: Ja zrobilam obiad i padlam, spalam do 19. Kurde karmie malego jedna reka, potem napisze.

reklama
Keterek, Spacerek był super, nie mogłyśmy sie na ciebie doczekać, tak długo między półkami z towarem buszowałaś. ;)
Ja chyba zaraz się położę, bo mi się normalnie oczy zamykają. Amelka też już padła, nawet zjadła niewiele, tylko 50 ml, więc pewnie będzie w nocy pobudka na karmienie. :(

Damayanti, ja się pisze na spotkanie w Madisonie w środę na 12.30. A jak inne foremki? Będziecie?

Wow, Halcia, samochód w prezencie na urodziny? Nieźle!!!

Ikpi, a jak ty słuchałaś, co się w domu dzieje? Podsłuch jakis zainstalowałaś czy kamery? ??? ??? ??? Jestem ciekawa, bo też będę sie rozglądać za opieką nad Amelką od września, i chciałabym mieć pewność, że powierzę opieke nad nią właściwej osobie. Niestety obie babcie pracują, więc ten wariant odpada i muszę kogoś zatrudnić. I przyłączam się do pozostałych pytań Ewki o opiekunkę.

Pa, dziewczynki, muszę jeszcze troche dzis ogarnąć mieszkanie, bo mi się teściowa na jutro zapowiedziała.

Keterek-my mamy się dobrze po spacerku-do zobaczenia.

Halcia-no no samochód-na Twoim miejscu nie kłóciłabym się z mężem( nie opłaca się-he he he )

_Basia pisze:
Wow, Halcia, samochód w prezencie na urodziny? Nieźle!!!

Czy ja wiem??? ??? ??? ??? ??? A jak on bedzie mial urodziny ti mi powie ze mam mu samolot kupic bo co ja wyskocze z para skarpetek :):):):)

No mala juz wykompana, najedzona i znowu sama zasnela. Cos jej sie to ostanio czesto zdarza :):):)

Jezuuuuuu... w koncu sie kompa doczekalam, a Was juz pewnie nie ma...

_Basia widze, ze sie wizytacja tesciowki szykuje ;D Sprzataj, sprzataj, zby Ci nie powiedziala, ze syneczka zaniedbujesz ;D My jutro do tescia na urodziny idziemy, ale tez sie zmusilam, zeby przed weekendem podlogi umyc i troche w sypialni uprzatnelam (czytaj: poskladalam czyste ciuchy, ktore hurtem leza i na zmiluj sie czekaja). Beczka straszna, bo jak wracalam do domu, to u siebie pod blokiem spotkalam tego listonosza z Pocztexu ;D ;) Ten adres to byl 12 a nie 2, ale mowi, ze jak nas spotka nastepnym razem to na kawe zaprasza ;D

Halcia tylko pozazdroscic kreatywnosci mezowej ;) Tez bym chciala, ale najpierw trza prawko zrobic. Tylko kiedy????

Ikpi mnie tez ciekawi sposob w jaki kontrolowaliscie opiekunke? Napisz nam o tym. Najwazniejsze, ze Maja ja akceptuje to i Ty jestes duzo spokojniejsza.

Sroda mi pasuje!!! Kto jeszcze bedzie????

Halcia no pozazdrościć takiego prezentu,heh!!!Ja też chcę!!!Kurcze mam prawko,a nie pamiętam już kiedy prowadziłam  :mad:

Ja się piszę na środę w Madisonie o ile nie będzie śnieżycy i temp. poniżej -5 st. bo lekarka mówiła,żeby poniżej takiej nie wychodzić na spacer. :(  

Oj to się zmartwiłam.Dawid też czasem zezuje,nawet ta lekarka od płuc zauważyła,ale mówiła,że może to przejdzie.Teraz zgłupiałam,może tez powinnam to skonsultować z okulistą ???

No to pobuszowałam po sklepach,kupiłam nowe dźinsiaki.Kosztowaly 49pln,a jeszcze mi opuściła do 35pln,hahaha takie zakupy to ja lubię!!!!!!!!Mój tata pospacerwał z Didkiem,a jak się obudził to poszedł do domu i tam Dawid zaczął tak za mną płakać,że nie mógł go uspokoić,strasznie się zanosił  :-[ Potem było już ok!Jak wróciłam to tak się tulił i cieszył,że szok!Synuś mamusi kochany ;) Potem już nie chciał mnie spuścić z oka ;)

Keterek u nas ze smoczkami dziwne rzeczy.Herbatkę Dawid pije 1 a i tak się dławi ??? Mleko 2,a kaszki to jakimś zwykłym Canpola o średnim przepływie.A z tych do kaszki z krzyżykiem to nic nie chce lecieć,nawet ja próbowałam i sie męczyłam ??? A wcale gęstych nie robię! Ale dziś po kąpieli Didek się najadł!Najpierw cyc i jeszcze 180ml. kaszki!Myślałam,że nie wciągnie,a jednak!No to może w końcu nadrobi swoją wagę!

Ania
Dawid śpi całą noc,a nie zawsze go tak karmię jak dziś ;) Czasem jest tylko cyc.Czasem też mu się zdarzy że się obudzi o 4- 5,ale bardzo rzadko.Normalnie śpi od ok. 20-21 do ok.7 i potem jeszcze do 9-10.Ale wiem,że mało które dzieciątko tak śpi,szczególnie na cycu,wiec się nia martw,ale mam nadzieję,że i ty doczekasz tego!!!

Isska z tego jak pamiętam Ciebie z Brzeźna to nie wiem z czego ty chcesz chudnąć ???

Wiecie co-jeżeli Wy rodzice macie wadę wzroku, nosicie okulary to moim zdaniem powinnyście się z dzieciaczkami wybrać do okulisty dziecięcego_Okulista mi mówiła, że przychodzą z 3-miesięcznymi bobaskami badać dno oka.U Ady się okazało, że ma nadwzroczność ( czyli +5.5 ) po tatusiu mimo, że już tatuś nie ma wady.Wizyta kosztuje 50 zł i już wcześniej mozna się za ten problem zabrać.Ada ma teraz plasterki, po 3 miechach na kontrolę i będziemy działać dalej.
A jeżeli chodzi o zezowanie to im szybciej się zacznie leczenie tym lepiej.Jestem zła na pediatrę bo pielęgniarka jej mówiła, że Adzie cały czas ucieka prawe oko.A ona na to-" że do roku może zezować". Krowa jedna !

Keterek-zaprosiłaś pana listonosza na kawkę? Opłaca się,dostaniesz paczkę! He he he !

Oj Ania_K! Nie zaprosilam, tylko spotkalam go pod moja klatka i mnie poznal ;D Powiedzial, ze jak NAS spotka nastepnym razem, to na kawe zaprasza- on! Beczka...
Ja chce z Matim sie wybrac do tego okulisty, trzeba chuchac na zimne! Dlatego Aniu poprosze na nr kontaktowy na priva. Bede wdzieczna!

Myslalam, ze tu sama zostalam... Dzis jak w kazdy piatek i sobote mam swieto, bo mlodym sie Tato zajmuje rano- spie wiec do oporu!!!

_Basiu wyslalam pierwsza partie zdjec, reszta idzie!

reklama
Witam z rana :):)

Ja wiem czy samochod to dobra rzecz?? Ja mam prawko a moj maz nie ma a on poprostu chce zeby go wozic z pracy :):)

Ale dzisiaj pogoda :( mala znowu dzisiaj wstala przed 7 ale jak zanieslismy ja do tesciowej to od razu byla cicho. Dobrze ze znowu zasnela mozna troche posprzatac a potem na zakupki :):)

Milego dnia PANIENKI

Do góry