reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej laski.
My cały zeszły tydzien troszke jezdzilismy, plaża, place zabaw, spacery, zoo, a wczoraj Rafała tesciowa zabrała do centrum na plaze, frytki itd... A po poludniu bylismy u nich.
A dzisiaj rano moj maż wyjechał na 2tygodnie, wiec zostałam sama z dwójką dzieci i psem, ktorego na szczescie przygarnela chwilowo moja mama... Niby dyrektor obiecał ze bedzie tam tylko 2 tygodnie, a pozniej juz na miejscu, ale ja juz nie wiem co mam myslec... Wkurza mnie to... A jeszcze znalazłam P chyba z 40 ogloszen o prace, miał podzwonic, powysyłac CV, 6tygodni był w domu prawie i nic nie zrobił...
Roksanka rosnie jak szalona i ogolnie jest w miare grzeczna, mało płacze wiec jakos ok. Rafał to zalezy od humoru, czasem aniołek, a czasem rózki pokaze...

Ps. A co do nocnikowania to było ok, ale musze ja pilnowac i wysadzac tak co godzinke, bo on sam nie powie... Kilka dni nie było w ogole wpadek, ani jednej, po nocy z reguły pampers suchy i rano duze siusiu... Za to dzisiaj jakis gorszy dzien ma albo taka reakcja na brak patryka w domu albo nie wiem, bo juz 3 wpadki były i zadowolony z tego, a na nocnik ani razu nie zawołał, ale jak go wysadzam to robi... Ehhh jak go nauczyc tego wołania?? Wiem ze przetrzymac tez umie, bo np. w samochodzie jak mu sie zachciało to powiedział i wytrzymał jeszcze 5min do toalety... a dzisiaj to mi chyba na złosc robi...

reklama
My dziś po nocy też sucha pielucha ( pierwszy raz) i rano siusiu na nocnik duże ale w przedszkolu w pieluszce. Pani go wysadzała na nocnik ale nie zrobił więc w pieluchę go wrzuciła. Super Niania mówiła,że dzieci są świadome załatwiania się po 3 roku życia i wcześniejsze próby albo się udają albo nie. Każde dziecko jest inne i jak nie robi w nocnik w wieku 2,5 roku nie należy sie stresować tym tylko cierpliwie próbować.
Melodie przyjdzie czas i pójdzie, każdy bąbel jest inny i ma inny tryb rozwoju. My już liczymy do 5, wie ile to dwa, rozpoznaje znaki na samochodach itp. rozwija się niesamowicie a za tydzień 2 latka :)))))

dzieci sie roziwjaja niesamowiciee a najlepiej wplywa przedszkole no i podroze:tak:
2latka niezle:tak:szybko zlecialo
lol. nadia 10dni przed swoimi 2gimi urodzinami wrocila z malezji a drugie juz bylo zafasolkowane:tak:jutro konczy 9msc

L poszedl biegac, pewnie spaceruje albo lezy gdzies na trawie bo wymiekl, 2lata nie biegal:-D:-D:-D:-Di tak jak ja zgubilam 12ciazowych kilogramow to on te 12 utrzymuje albo i poszlo mu jeszcze w gore:baffled::baffled:

no rzeczywiście zgadzam sie z Tobą podroz duzo daja a przedszkole niby zalegarnia zarazków ale uczy paru rzeczy ...
tez patrze i nie wierze jak czas zapyla a one takie duze!!!u nas zaraz roczek :0)

dziewczyny wytrwalości i powodzenia w odpieluchowaniu !!

Hej. Moje dzieci spią, a ja sie rozpływam normalnie... Powiem wam że po pierwszym dniu sama z nimi, wykapaniu ich wieczorem itd. padam na cycki... W tym upale to masakra, wytrzymac nie idzie... Ehhh mam nadzieje ze Patryka dyrektor dotrzyma słowa i delegacja potrwa tylko te 2 tygodnie... Bo inaczej sie wykoncze...
Mały pozniej juz bez wpadek i jak mu wytłumaczyłam ze ma wolac, to kilka razy powiedział "ja chce siusiu" i nawet przed samym spaniem jak juz pampka miał powiedział i go jeszcze na nocnik wysadziłam :-) Za to z kupami masakra... Dzisiaj ósmy dzien bez, a je sporo, wiec jutro czopek pojdzie (chociaz staram sie ich nie uzywac), no ale po tylu dniach juz moze skret jelit dostac...

Ps. Wiecie co sie dzieje z Martą?? Miała mnie odwiedzic jak urodziłam, ostatnio do niej pisałam i zero odzewu... Wie ktos co u niej??

Ostatnia edycja:
hej :)
Martyna jak sobie wszystko poukładasz wejdziesz w rytm ,grunt to dobra organizacja:-D przy takiej dwojce na poczatku nie jest łatwo , ale potem się zdziwisz , że można,
Marta zyje , żle sie czuje strasznie pyli więc jest nie do zycia...
pozdrawiam

ps .Iza ja moge tez prosić na maila?

martyna potem bedzie z girki , zreszta ja uwazam ,ze z 2ka latwiej niz z 1 dzickiem. dziwne. nie bo zmienia sie konstrukcja rodziny, zmienie sie obciazenie z 1 filara na ktorym cala uwaga sie skupia na 2 i jest o niebo lepiej:-)takie moje spostrzezenie, ale ja jestesm cwana bo Nadunia od roku do przedszkola chodzi za miesiac pewnie bede miala FULLL:cool2:

ana my ten rok absolutnie fantastycznie z przedszkola wspominamy, poza tym dzicko bedzie wlasnie bardziej chorowala im pozniej pojdzie, mala opusccila z calego roku,uwaga.... 8 dni:nerd:z czego 3dni jak gaba w grudniu ze szpitala wrocila;-);-);-)

ja piernicze co ja bez przedszkola w waksy zrobie:no:,zabrac musimy za msc bo troche kasy zaoszczzedzic:sorry2: trza na wrzesien. poza tym nie chce nam sie wozic, bo teraz korki przez suchanino i slowackiego zajebiste:no: to obok do ktorego ma chodzic od wrzesnia jest zamkniete bo remont. zonk:baffled:

Witajcie:-) Ostatnio pięknie i słonecznie - rewelacja :-)

Martyna: gratulacje dla Rafałka! Co do dzieci, to uwierz, tak jak Ana pisała da się ogarnąć dzieciaki :-) Nie ma rzeczy niemożliwych. A na regularne wypróżnianie dobre jest siemię lniane w całości, ja dawałam Ricie trzy łyżeczki dziennie, namoczone wieczorem. Z samego rana jej dawałam z mlekiem na słodko i dawało dobre rezultaty.
Iza: miłego dnia w pracy!

Anja: Fajne, te Wasze dziewczynki :-) Mi się marzy zgubienie 12kg, ale kiedy to będzie :dry:

Co do przedszkola, to jeśli jest dobra ekipa i nauczycielki prowadzą z sensem zajęcia, to dzieci pięknie się rozwijają. Rita od kwietnia chodzi i jest bardzo zadowolona, co do infekcji, toni złapała jeszcze żadnej groźnej, także od maja 2010 jesteśmy bez leków :-) A trochę się baliśmy, ale dajemy jej pyłek pszczeli i jest OK :tak: A od września do szkoły :-) Rzeczywiście ten czas leci.
Spadam na razie, bo muszę porządki dokończyć :cool2:

reklama
jezeli ktos widzial po godz 22 giej bawiace sie na gdynskiej plazy -placu zabaw dziecko to..bylo to moje dziecko. lol.:-Dbiedna malenstwo z patologicznej rodziny, ktorzy niepowazni starzy ciagaja po nocach zamiast grzecznie spac w lozeczku po wieczorynce:cool2:
uwielbiamy nocne ekspady kiedy jest cieplo:-)i

Nasz na początku zasypiał na noc o 22 więc jak małż wracał z pracy o 19 to o 20 wyruszaliśmy na zakupy jeżeli była taka potrzeba. Ludzie dziwnie się na nas patrzyli no ale gdzie jest napisane, że dzieci po 19 nie mogą już domu opuszczać. :-D Skoro i tak by nie spał to przynajmniej wieczorny spacerek zaliczony;p

Dżizas. Co za upał. Nic mi się nie chce.

Do góry