reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ojoj... Dawidowa wspolczuje z calego serducha! U Matiego zaczelo sie zapaleniem oskrzeli i przeszlo na plucka... Dziwne, ze ta lekarka u ktorej bylas w tamtym tygodniu nie wysluchala niczego niepokojacego, zadnych zmian na oskrzelach i plucach? Ale moze to tak jest, ze sie szybko choroba rozwija. Matiego tez chcieli dac do szpitala, ale udalo sie bez. Jaki Dawidek dostaje antybiotyk? Dousnty? Wiem, ze zastrzyki sa bardziej bolesne (szczegolnie dla rodzicow), ale szybciej dzialaja, wiec moze powinnas o nie poprosic? No, ale zaczelas juz kuracje, wiec nie mozna przerywac. Wspolczuje Ci baaaaaaardzooooooooo!!!!!!!!!! Dawaj mu duzo plynow do picia, co by sie nie odwodnil i nie zmuszaj do mleczka- Mateusz w ogole nie mial apetytu, za to teraz nadrabia za trzech ;)

Kingusi skladamy najlepsze zyczonka z okazji polrocznicy!!!

A my mamy lekcje skrocone (po pol godziny) z powodu mrozu i dobrze! Oby do ferii! Jeszcze musze dzis na zebrania jechac... grrrrrrrrr...

reklama
Kingusi życzymy wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pół roczku!!!
My do kina być może się wybierzemy. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Ja kiedyś natknęłam się na informację, że na jeden bilet do kina może wejść dziecko, mama i tata. U nas niestety tego nie respektują i dla taty trzeba kupić drugi bilet. Jak się chce wejść w trzy osoby z dzieckiem (tak jak ja byłam z Majką i moimi rodzicami) to generalnie jest problem. Zastanawiali się czy mi sprzedać bilety, czy nie. Ostatecznie sprzedali, ale po dlugim marudzeniu itp. Nie rozumiem tego podejścia. Bo tłumaczyli, że bilety na ten seans są tańsze i nie może tyle osób wejść z jednym dzieckiem itp. No, a moim zdaniem, co za problem kasować za bilety dla dodatkowych osób normalną cenę? Przecież nie po to ludzie się wybierają na taki seans, żeby mieć tańszy bilet, tylko po to, żeby pójść z dzieckiem, no nie?
Basia - dzięki za info o Viburcolu :) Muszę się na wszelki wypadek zaopatrzyć.

E_mamo - dzięki za info o termometrze ;) U nas wczoraj kupka się pojawiła i dziś była już standardowo rano, więc nie ma problemu, ale warto wiedzieć :)

KIngusia-sto latek, to już pół roczku, rośnij kochana zdrowo.Całuski od kuzynki Ady.

Dawidku zdrowiej nam szybciuchno !

Jak jutro nie będzie szaleństw pogodowych to się wybierzemy do kina.Też się napaliłam.

Kingusiu Sto Latek!!!

Strasznie się boję tego szpitala...Wydaje mi się,że jest trochę gorzej...Ale chyba poczekam do rana.Może jak dostanie antybiotyk na noc to jutro coś się poprawi :-[ Antybiotyk mamy Zinatt,tylko chyba go nam nie starczy na całą kurację,bo jakoś mało tego jest.Chyba powina przepisać 2 butelki,bo przez 2 dni Dawid ma dostawać podwojoną dawkę- to jest zawiesina,nie bardzo mu wchodzi :( Zastanawiałam się nad bańkami,ale zapomniałam wczoraj spytać lekarz ??? Mój tata zawsze wszystkich obstawiał i pomagało,nawet mojej 4- miesięcznej chrześniaczce. Boshe jak on kaszle,aż mi się serce kraje!!!

Ola, współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka Dawidkowi! Przekaż mu buziaczki od cioci Ani i Kingusi!

Dziękujemy pięknie za pamięć i życzonka :-* A Kingusia swój półroczek prawie cały przespała ::) ;) Spała najpierw rano godzinke, potem od 13 do 16 i teraz znowu ... śpi normalnie jak niemowlę ;D i co ciekawe, zamiast pieluszki misia do siebie tuli.
A ja miałam dziś od rana kupe zamieszania, co chwilę ktos przychodził albo dzwonił i dopiero teraz sobie na spokojnie usiadłam... I moje wykwintne posiłki dziś (grzanka jedna, [pierwsza od niedzieli kromeczka], szpinak i pomidor ;) ) jadłam na stojaco - a to źle.... I zimno, cholerka dalej! Kingusia śpi w bluzie z kapturem i w dzień dziś nawet jej chusteczke na główce zakładałam, bo zimną buzię miała.
Dzięki dziewczyny za info o żelach - tez kupiłam małej Calgel, Basiu, i chyba coś pomaga. Bo potem spokojniejsza jest, a smoczka od butelki z piciem nie ssała, tylko gryzła, tzn przyciskała dziąsełkami... Ząbki, nie ząbki???

Dziewczyny ja tylko na chwile, bo Kubus dziś cąly dzien marudny. była wczoraj lekarka i stwierdziła, że to od ząbków, a on biedny cały czas gorączkuję. W nocy nie śpi, w dzien tez prawie nic, tylko płacz i cąły czas chce na rękach. Do kina się jutro nie wybieramy, bo boje się z nim wychodzic.A jeszcze po wczorajszej wizycie Kubulek ma cały pępek zaczerwieniony, a rano miał w nim strupki jakby zaschnięta krew. Jutro pojade z nim do innej lekarki, bo już żadnej nie wierzę. Wkurzaja mnie te baby :(
Olu strasznie Ci współczuję- wiem co musisz czuć. Życzę zdrówka Dawidkowi.

Aniu złóż od nas najserdeczniejsze życzonka Kingusi!!! Jak najwięcej radości i zdrowych dni!!!!

Ola my tez dostalismy Zinnat tylko, ze w zastrzykach (chyba Zinnacet sie nazywal), ale przez zawiesine tez juz kiedys przeszlismy. Na oslone przewodu pokarmowego mozesz podac Lakcid, albo Lacidofil. Sluchaj a czy Ty ta zawiesine przyrzadzilas?! Bo trzeba tam wlac wody przegotowanej do zaznaczonego poziomu i wymieszac- wtedy masz zawiesine gotowa do podania. Polecam Ci tez oklepywanie pleckow i maozesz nasmarowac plecki i klatke piersiowa mascia komforowa (ok. 2 zl), albo jest bardzo dobra (my ja stosujemy) Pulmex Baby (ok.12 zl). "Wskazania: Infekcje gornych drog oddechowych: przeziebienie, grypa, zapalenie gardla, katar, kaszel. Zapalenie oskrzeli. Poprawia komfort oddychania." Powodzenia! Zobaczysz, ze za pare dni bedzie poprawa i obejdzie sie bez szpitala!!!

reklama
Dzięki wszystkim za wsparcie ;)  Jestem coraz bardziej przerażona,bo chyba jest gorzej,coraz bardziej mu świszczy.Teraz śpi niespokojnie,wczoraj spał spokojnie.Nie chcę go oddać do szpitala.Co mam robić ??? Modlę się,zeby jutro świsty były slabsze.I chyba poproszę tatę,żeby postawił mu te bańki.Myślę,że mu nie zaszkodzą,a może pomogą ??? Mój tata jest w tym specjalistą,nie jedno dziecko nimi wyleczył. Ja się chyba wrzodów nabawię z tych nerwów.

Keterek wlałam do antybiotyku 20 ml, wody tak jak w tej miarce bylo zaznaczone.Tylko najgorsze jest to,ze Dawid go wypluwa,bo mu nie smakuje.Jutro muszę kupić lakcid lub coś podobnego,bo Dawid ma biegunkę od niego Mati też miał? Mam się niepokoić?Oklepuję go dość często i cały dzień nosimy go,żeby mu spłynęla ta wydzielina.Gorzej jest z dopajaniem,al dziś wypil ok.200 ml. plynów to i tak nieźle na niego i często go do cyca przystawiałam,także na noc musiałam mu sztuczne zrobić,bo cycki już puste były.Apetyt ma całkiem niezly.Może nie zjada wszystkiego do końca,ale większość.

Do góry