reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

agnes.kol - Weronisia śliczna panienka, taka wystrojona wygląda już całkiem poważnie  ;D Też mamy takie body z Auchan - kupiłam wszystkie wzorki jakie wtedy mieli, bo bardzo mi się podobały te bodziaki  :laugh: A Weronika tak jak moja Majka ma fajne włoski   ;D
Dzięki za informacje o szczepieniach. Na wszelki wypadek przedzwonię do przychodni, ale wygląda na to, że podali mi dobrą datę.
Basia - śliniak z wiazaniem z tyłu kupiłam w Smyku w Alfa Centrum.
A propos wprowadzania nowyc pokarmów i kupek - czy od razu po wprowadzeniu jedzonka innego niż mleko zmieniły się Waszym dzieciaczkom kupki? My od 2 tygodni codziennie coś próbujemy (maksymalnie 0,5 słoiczka na raz) i jak na razie kupki są może trochę bardziej gęste, ale nieznacznie i nie śmierdzą  ;D Czy to kwestia tego, że na razie dostaje mało tego jedzonka, czy jednak te kupki powinny już być inne???
E_mamo - jak pomagasz Julce zrobić kupkę? U nas dziś na razie kupy brak i zastanawiam się tak na wszelki wypadek co sie robi, jak długo kupki nie ma.
Jeśli chodzi o gimnastykę, to Majka interesuje się głównie siadaniem, więc jej gimnastyka z reguły polega na jednoczesnym podnoszeniu głowy i nóg w leżeniu na plecach. Twardzielka z niej, bo robi takie ćwiczenia przez dużą część dnia. W C się raczej nie wygina. A dziś dla odmiany postanowiła poprzewracać się z plecków na brzuszek. Co ją kładłam na plecy, to za chwilę bach na brzuch. A z powrotem jej się nie chce  :laugh:

reklama
IKIPI-Tak samo się zastanawiam jak to w przyszłości będzie z tymi słodyszami.Rodzinka mojego męża futruje dzieciaki słodyczami tak, ze potem już niczego innego nie jedzą.To jest straszne ale chyba będę dziecku zabierać słodyczki.
Rodzinki nie wychowam.

AGNES.KOL- masz śliczną Weronisię.Takie fajniutkie ma oczka i włoski.Kiedy Adula taka była.

EWKA-uwielbiam te " mądre. pouczające uwagi".We mnie się wtedy też gotuje.Aga ma rację- na pytanie-co słychać?-trzeba przy niektórych mówić- "wszystko ok!"

Puchy, puchy... Co tak zamilklyscie?

Tesciowa odkryla dzisiaj u Mateuszka dwa kolejne zabki! Tak wiec, mamy ich sztuk 8!!! Po komplecie u gory i na dole- jedyneczki i dwojeczki ;D Chyba pobijamy rekord na czerwcowkach ;D

Agnes.kol sliczna ta Twoja malutka!!! Bedzie lamala serca naszych chopakow... ;) Ja tez juz nie pamietam, kiedy Mati byl taki malutki. Teraz to juz powazny jegomosc...

A ja tam lajtowo podchodze do nowinek. Biszkoptow i chrupek mu jeszcze nie daje, ale na chwile pogrysc chlebek czy polizac pomarancze czemu nie. A niech chlopak poznaje nowe smaki! Oczywiscie w granicach rozsadku ;)

Dziewczyny, czy wam też strona nie chciała chodzić, że takie pustki?

Agnes.kol, śliczna córunia i piękne ma włoski, bo moja Amelka, to była prawie łysa jak się urodziła.

Ikpi, u nas kupki zmieniły się prawie od razu, jak zmieniliśmy dietę, ale nie wiem czy tak zawsze musi być. W każdym razie to już nie są takie "pachnące" kupki, jak na moim mleczku.

Ewka, trzymaj się kobitko, a z tą piersią to wybierasz się do lekarza? Podobno jak się zaczopuje kanalik mleczny, to trzeba właśnie tę pierś częsciej podawać dziecku mimo bólu, bo inaczej może dojść do zapalenia piersi. Ale niestety ekspertem w tych sprawach to ja nie jestem, bo nic takiego nie miałam. No i zdrówka Kubusiowi życzę, coby już nie gorączkował i boleśnie nie ząbkował.

Zapomniałam jeszcze....
Damayanti, my kupiliśmy na dziąsełka Calgel, bo mi go polecono, ale czy jest naprawdę skuteczny, to nie wiem, bo u nas dopiero zaczynamy ząbkowanie. ALe zauważyłam, że jak posmaruję, to się młoda uspokaja przynajmniej na jakiś czas. Ale na noc to przy wyrzynającym się ząbku dałam jej czopek Viburcol.

:-[  :-[  :-[  U mnie straszny dzień... Dawid ma zapalenie płuc.W sumie to powinnam jechać z nim do szpitala,ale ja nie chcę.Toteż jeśli kuracja anybiotykiem nie pomoże to za 2 dni MUSZĘ jechać na Polanki  :( A już był zdrowy!Nie wiem nawet skąd to cholerstwo się wzięło,ale wiecie co ja już tydzień temu jak miał tą infekcję to coś czułam,żeby z tego zapalenia płuc nie było... Na dzień babci nie pojechał,ja byłam sama u moich babci i rodziców i siosty Agnieszki.Już mu wczoraj zaczęło świstać i strasznie byłam zła,że nie mogę go zabrać :( W nocy źle spał chociaż w dzień nie widać po nim wogóle,że jest chory.Zachowuje się normalnie,je,śmieję się.To tydzień temu gorzej wyglądał...Tylko ten kaszel i świsty!Po południu dostał gorączki,więc szybko się zawninęliśmy i pojechaliśmy do naszej kliniki.Już wiedziałam,ze to zapalnie płuc...Pamiętam jak moja chrześniaczka miała,niestety była w szpitalu.Jedyne co mnie trzyma na duchu, to że jest wesolutki,kochaniutki i nie widać po nim,żeby się bardzo męczył.Mam nadzieję,ze jutro i pojutrze będzie już tylko lepiej ;) Tak więc na nas w kinie nie czekajcie! Od rana miałam już zły humor.Zostawiłam u dentystki 240 pln!!!!I to przecież nie koniec roboty moich sypiących się zębów.Kazała mi jeść więcej twarożków,a lekarka stwierdziła,że Dawid może mieć skazę białkową i mam nie jeść nabiału i serów- stąd ta wysypka na policzkach.I bądź tu matką!Jak urodzę drugie dziecko,to chyba wrak człowieka ze mnie będzie :(

Co do mojego ostatniego posta to.... nawciskały mi się entery i stąd taka przerwa  ;D Ale zainteresowanie wzbudziłam.

Agnes
śliczą masz córeczkę,ja też już nie pamiętam,kiedy to było............. A jak ci się chowa?Ma kolki?

Mateusz to naprawdę bije rekordy z tymi ząbkami!Pewnie dlatego,ze ma w rodzinie dentyskę ;D Gratuluję!!!

Ewka,mam nadzieję,że u Kubulka nic złego nie będzie.Ja też dziś usłyszałam,że źle się zajmuję Dawidem  :-[

Chowajcie swoje dzieciaczki cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!

Dawidowa - bardzo współczuję, bo zapalenie płuc brzmi poważnie :( Trzymajcie się cieplutko i trzymamy kciuki żeby Dawidek szybko wracał do zdrowia i nie musiał iść do szpitala!
A ten Viburcol to na co konkretnie jest - przeciwbólowy, uspokajający?

reklama
Do góry