reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

gosia czasem jak mus to mus:) myslałam, że chcesz młodemu zrobic frajde (bez zakupów) więc poleciłabym np loopys we wrzeszczu, ale jak tu ma być dwa w jednym to i tesco da rade;) Damian najwięcej czasu spędził w różowym pokoju gdzie jest toster, mikrofalówka, telefon- wszystko zakazane w duzym świecie;)
gosia jak masz warunki to dawaj 4go dzidziusia:) moja tesciowa ma dzieci w wieku 29, 28, 26 i 11 letnie bliźniaki;) myślę, że te bliźniaki super ja odmłodziły:) tata pływa, starsze dzieci wyfruwaja, tak by sama była z psem a tak znowu pełna chatka:)
aha ja chetnie oddam pare kilo:)

reklama
Hehehe, jakby tak atwo było z dawaniem kilogramów to ja chętnie bym przyjęła.

Moje dziewczyny w tym roku będą miały 19 i 17 lat a Alex dopiero skończył 2, tez się super czuje jako mamusia takiego maluszka, zupełnie inaczej niż z dziewczynkami, chcieć można, pewnie, warunki też są, ale już nie te latka niestety i finansowo byśmy nie podołali, z trójką jest ciężko jak tylko M pracuje a ja się domem zajmuję. Także pozostaje nam się cieszyć naszym synkiem,i rozpieszczac Go jak to tylko możliwe i póki będzie się dawał bo potem to może być różnie.

Melodie - pije ale mamusia musi butelkę do buzi przystawić i trzymać...już od małego pokazuje,że jak chory to trza skakać wokół
laugh.gif
I rączki do góry "opa" woła też...norma
yes2.gif
a babcia to już od progu jego i cały czas na niej wisi
laugh.gif

Ha ha. Włącza mu się tryb ,,opiekujcie się mną"? :-D Nie dziw się, każdy lubi być rozpieszczany podczas choroby;p U mnie małż mówi, że się pieszczę i i tak muszę wszystko sama robić. Co ciekawe jak jego oczko boli to musi się od razu, od progu kłaść bo on taaaki obolały.

iMelodie- ooo następna chudzinka, mój M też był zachwycony jak w ciąży taka większa byłam i też myślał że troszkę mi zostanie a tu D.... po miesiącu wsio zniknęło.

Iza- ja robiłam już mnóstwo badań, wszystko mam ok, już taka moja uroda po prostu ale w sumie mam po kim, oboje moi rodzice szczupli, siostra Mamy wręcz chuda, nikogo z nadwagą u mnie nie ma, to po kim ja mam być grubsza???? Całe życie się tuczę i nic, mam taką przemianę materii że mogę jeść i jeść i leżeć i tak nie przytyję a jak nie zjem np kolacji to następnego dnia mam kilo mniej, idzie się załamać, a czasem jak jestem mocno zmęczona albo po prostu nie jestem głodna to nie jem kolacji, to M potrafi wstać z łóżka i mi robić żebym nie schudła bardziej i pilnuje żebym zjadła jak małą dziewczynkę, hehe.

Aaaa właśnie się dowiedziałam że u nas na kwietniówkach następna w ciąży!!!! Jezuuuuu jak ja zazdroszczę, serducho mi się cieszy na samą myśl o brzuszku ale rozum mówi zdecydowanie NIE czwartemu dziecku.

Ja nadal utrzymuje że nie jestem chuda a w sam raz. Noszę 38. Poza tym zawsze byłam pełniejsza. W liceum moja waga osiągnęła 80kg! Po liceum schudłam po chciałam. A po ciąży samo sobie poszło i jakoś nieszczególnie chce wracać. Mój ma jakąś fobię na punkcie mojej wagi. oO

U nas na majówkach są już trzy w ciąży:)

gosia czasem jak mus to mus:) myslałam, że chcesz młodemu zrobic frajde (bez zakupów) więc poleciłabym np loopys we wrzeszczu, ale jak tu ma być dwa w jednym to i tesco da rade;) Damian najwięcej czasu spędził w różowym pokoju gdzie jest toster, mikrofalówka, telefon- wszystko zakazane w duzym świecie;)
gosia jak masz warunki to dawaj 4go dzidziusia:) moja tesciowa ma dzieci w wieku 29, 28, 26 i 11 letnie bliźniaki;) myślę, że te bliźniaki super ja odmłodziły:) tata pływa, starsze dzieci wyfruwaja, tak by sama była z psem a tak znowu pełna chatka:)
aha ja chetnie oddam pare kilo:)

Coś myślę, że czwórka dzieci byłaby ponad moje siły.

Dominika - będziesz szukać miejsc w innych przedszkolach? Nam się udało, w tym bliżej domu.
Na razie złożyłam odwołanie... ale takich jak ja 33 chętnych na 4 miejsca... szukać gdzie indziej?? no ale gdzie jak wszystko zajęte, a na prywatne nas nie stać :(

ana ja jestem chętna na spotkanie zresztą obiecane :)

martę widziałam fajnie ma włoski ścięte :)

gosiaczku jak oglądam córki Twoje na zdjęciach to nie wierzę, wyglądają jak twoje siostry :) tylko gratuluję!

iza rudy kolorek podoba mi się :) musimy chyba już się po woli spotkać na próbę :D

martynka Roksi czeka na maj :)

magda niezle ma twoja teściowa :) blizniaki na koniec....

Pozostałe dziewczyny pozdrawiam :*

Taaa dzisiaj mam termin i u mnie dalej nic :-( ehhh Uparciucha mała :-D
Chciałam isc dzisiaj do mojego gina prywatnie ale mowil, ze na dzisiaj juz ma za duzo pacjentek, ale jutro jade do Redłowa do niego na dyzur, zrobi mi KTG i pewnie inne badania, wiec dla mnie nawet lepiej, bo nie zapłace :-) A skurcze mam, ale jakies pojedyncze bez zadnej reguły, wiec dupa....

Wczesniej bylismy chwile u tesciow na kawce, bo musiałam sobie tam w przychodni wyniki odebrac, a teraz moich chłopcy naprawiaja samochod na podworku, wiec mam chwilke dla siebie :-) Tesciowa kazała P mnie gonic, zebym biegała po schodach, okna pomyła itd, bo tak to miesiac sie kulac bede :-D hehe
U nas na pazdziernikowkach juz kilka urodziło drugie i jeszcze kilka w ciazy :-)

Emka polecam kisielek do picia do butli małymi łyczkami :-) No i koniecznie jakis Dicoflor itp :-) Zdrówka !!

Ja tez chce zobaczyc Ize i Marte w nowych fryzurkach!!!!!!!!!!
Izus musimy sie jakos z tą płytką zgadac :-)

Melduję się :)

Rzeczywiście fryzurę trochę zmieniłam.Mam asymetrie a jednej strony długie z drugiej krótkie :) i kolor trochę inny.Teraz trezba schudną i bedzie oki :))))

Jutro wieczorem śmigamy na Słowację do Zakopanego i Krakowa.Bardzo dziękuję Karolinie za pomoc :)))

Oliwka ma się dobrze.Broi z pieluchą sama się pożegnała.W nocy jak chce siusiu wstaje.Na razie ani razu nie zasiusiała łóżka.Nawet w nocy przychodzi i mnie budzi żebym jej nocnik dała bo po ciemku nie widzi :) Dumna z niej jestem...

Po kontroli u lekarza ok.Tylko w jednym sie pomyliłam,ale kiedyś minie...

No i dzisiaj się dowiedziałam,że jadę z siostrą i przyjaciółką do Fukiera na kolację z M.Gessler :))))))))))))))))))

Martyna
ja Cię z miłą chęcią odwiedzę jak jak po porodzie do siebie dojdziesz :D i koniecznie napisz smska jak urodzisz...Wszyscy czekają na Roxi

Natalia
jak się czujesz?

Ania
Iza dzięki :)

Beata jak się czuje Tymuś?

Przepraszam,ale wszystkiego nie nadrobię :)

Pozdrawiam

Ania tak za jajka :) Myślałam,że pojadę,bo jajek będzie mniej niż miejsc na kolację,ale było odwrotnie.Nie wiem jakim cudem jade,bo ja talentu nie mam i jakieś dziwactwa zrobiłam :) Za to moja siostra z przyjaciółką miały piękne jajka i też jadą :)))))))))))))

reklama
Hej Laski!
Po pierwsze gratki Marcia za jajeczka:-) no i smacznego!
Po drugie TO BYŁ 24 GODZINNY WIRUS I JUŻ OD WCZORAJSZEGO POPOŁUDNIA JESTEŚMY ZDROWI! Gorączka sobie poszła i młody zaczął krzyczeć,że chce jeść..:)
Podawac mu będę jeszcze te mikroelementy przez kilka dni ale dziś już uderzamy w świat :)
Poza tym siedzę w necie w rustykalnych klimatach i chyba fortunę wydam na dekoracje :-D małż jeszcze nie wie co go czeka.... ;)

Do góry