reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

KUBUSIU STO LAT

Basiu, nie wiem nic na ten temat, ale to całkie możliwe!!!!!!!

keterek pisze:
Magdabial jakosc zdjec jest ok, robia na papierze Agfy. Szybkosc przesylu nie zalezy od punktu, tylko od sieci internetowej. My mamy internet bezprzewodowy (taka karta z Idei) i dlatego tak slimaczy ::) ::)

to całkiem logiczne ;D ;D ;D ;D nie wiem czemu tak pomyślałam ::) chyba przemęczenie ::) :p ;D

reklama
Damayanti, moja też przez jakiś czas używała kaszlu jako środka komunikacji.. Beka, co?  :laugh:

Dziewczyny, zaspypie nas! Na drodze przed moim domem nie jeżdżą żadne pługi - ciekawe jak wyjedziemy spod domu.. Co tam wyjedziemy! Jak odpalimy auto  ::) Ale powiem Wam, ze ta wieś ma swoje uroki, bo dziś jakiś nieziemski kulig się odbywał: piski i śmiechy na całym osiedlu  :laugh: No i na quadzie jest gdzie pojeździć..

Kubulkowi jeszcze zdążymy razem z Mają życzyć zdrówka, zabawy i przyjaznego świata  :)

Przyjemności wieczorową porą życzę :)

Cieszę się, że podoba Wam się pomysł z kinem :) Mam nadzieję, że do środy mrozek puści i się spotkamy :)

Basia
nie wiem jak to jest z ząbkami i wysypką, bo u nas dalej bezzębnie za to szajba na maxa !

ja z kolei zauważyłam, jakby młodej wyskakiwały nowe krosteczki na buźce po karmieniu jak się uciapie tą całą marchewką z jabłkiem, może sok z jabłka albo skrobia z marchwi jej podrażnia skórę, jest to możliwe uważacie????

A w ogóle to macie coś takiego, jak karmicie swoje młode to żeby w tym czasie tak dziwnie brzuszkiem rzucały? tak do przodu i do tyłu, Julka tak robi, nie wiem, boję się co to jest, do tego jedną nóżką intensywnie kopie.... Czy to może być praca jelit albo gazy w brzuszku? Wygląda to jak atak padaczki....... będę musiała na najbliższej wizycie porozmawiać o tym z lekarzem. Wcześniej tego nie było, dopiero tak ze 4 dni....

Ja jeszcze nie wiem jak z kinem.Zobaczymy...

Kubulku wszystkiego najlepszego chłopku!!!!!!

U nas też problem z zasypianiem.Tak jak u Keterka dziecko mi się ozdzywczaiło od zasypiania samemu przez chorobę...Rozpieścił mi się bo zasypiał przy cycu,bo tak na niego te leki dzialaly usypiająco.A teraz znów cyrki i wszystko od nowa :(  Zrobil mu się brzydki odrywający kaszel.Trochę mnie on martwi,ale Dawid raczej dobrze się czuje.

U nas też znów wysypka na policzkach się pojawiła...Już nie wiem co myśleć!Skąd to ??? U nas to chyba nie od zębów,bo pojawiła się kilka razy ostatnio!

A my mamy plan,żeby jutro na pizze podjechać.Hmmm zobaczymy jaki Dawid da popis,bo cierpliwy to z pewnością nie będzie ;)

Mama odsypia wczorajsza impreze, a Mateusz szaleje z Tata... przy okazji prezentuje piekne zabki  ;D

81ls.jpg

Hmmm... pomarancze? Kwasne i podobniez silnie alergizuja... ale smaczne!

97ef.jpg

W Pizza Hut bylo fajnie... do czasu jak przyniesli pizze... Czemu mam jesc jakies zupki jak rodzice jedza cos fajnego?

102tx.jpg

U dziadkow spadlo lustro (znaki jakies czy co?) A co to za chlopiec? Znam go?

114yk.jpg

Chyba dam mu buzi  ;D

124io.jpg

Dziwny jakis ten moj kolega...

130ts.jpg

Keterek-super footkiii .

Basiu-jak za kilka dni zobaczysz u Amelki nowy ząbek to będziesz mieć odpowiedz To musi być straszne-córcia alarmuje Ci, że ją coś boli, przy tym potwornie płacze a własna matka nie może jej pomóc ( bo nie wie co jej jest).Ada mi tak strasznie płakała jak miała zatwardzenie,myślałam, że ją rozerwie biedulkę.

agula pisze:
Damayanti, moja też przez jakiś czas używała kaszlu jako środka komunikacji.. Beka, co? :laugh:
Agulka, piszesz w czasie przeszłym - czyli minęło jej to? ;) Bo ja się nerwicy nabawię, czy dziecko chore nie jest ;)
Keterek - fajne fotki :) i ząbki piękne - widać, Mati już w formie - super :)
A ogólnie to co tym naszym maluszkom taka szajbka odbija? Ja mam nadzieję, że to u nas ząbki idą, tylko orpócz szalenstwa, kaszlu i marudzenia objawów innych nie ma, no może dziąselka takie inne się zrobiły. Albo się łudzę, żeby nie dopuścić mysli, że mi dziecko oszalało ;) :p
E-mamo, Kinga jak z cycka jadła to też nieraz nogą machała przy tym, jakby tą jedną nogą biegała. Przy butelce tego nie ma, bo się skupia, żeby sobie samodzielnie trzymać ;). Ale brzuszka nie prężyła - a może Julce coś tam nie pasuje, pozycja czy coś i dlatego się wierci?
Jesteśmy uziemieni w domku - za oknem -10, auta od dwóch dni nie można było odpalić... Dla rozrywki zaczęłam od dziś dietę kopenhaską - trzymajcie za mnie kciuki, żebym wytrwała ;)
A do kina niestety, się nie piszemy... :(

uuuuuuu Aniu, ja to Ci życzę żebyś zmieniła dietę na jakąś rozsądniejszą, bo po kopenhaskiej to totalnie spadłam z sił, kręciło mi się w głowie i do tego po jej zakończeniu szybciorem odrobiłam "straty"- 1,5 kg co uważam za blady wynik jak na taką męczarnię. Ale może u ciebie będzie lepiej ! Obyś tylko miała siłę do opieki na Kingulą. Powodzenia !!!
Ciekawe co z tym karmieniem u nas, bo w sumie to od początku ja karmię w takiej samej pozycji, zazwyczaj na leżąco. Dietę też mam ostatnio jałową bez jakiś ekstrasów, po których mogłaby się tak zachowywać. No chyba, że tak reaguje na marchew z jabłkiem, którą jej daję.

Keterek- super fotki :) Mati jaki agent przy tym lustrze:):):)

Ola a co u Ciebie takie duże, puste miejsce po zakończeniu ostatniego posta się pokazuje, wklejałaś coś może? bo ja nic nie widzę....

reklama
Hej!!!
KUBULEK DZIĘKUJE CIOTECZKOM ZA ŻYCZONKA!!!!!!!

Keterek fajowe zdjęcia- widac, że Mateuszek już zdrowiutki :laugh:

Ja czasami wywolywałam zdjęcia przez internet w super foto i foto jokerze. W foto jokerze przy ponad 70 szt. płacę za stukę 39 groszy. Teraz mam jakis kupon z gazety to przy ponad 150 będą po 24 groszy. A foto jokery są w tesco- więc często wysyłam przez internet i odbieram na miejscu.

U mnie od 2 dni coś zrobiło się z piersią. Karmieni małego to trgedia. Przy sutku powiększył się jakby jeden gruczoł, jest cały nabrzmiały i strasznie boli. Nic nie pomaga. Jak karmię Kubusia to zaciskam zęby, żeby nie wyć z bólu. Chętnei bym go już odstawiła, ale boje się tego zasypiania bez cyca. Ale jeżeli nadal będzie mnie bolało, to dam sobie spokój z karmieniem. Tylko nie mam pojęcia jak naucze go zasypiać bez cyca.

My wczoraj bylismy u mojej babci i moich rodziców, a dziś jedziemy na obiadek do tesciowej, gdzie będzie babacia i dziadek mojego męża.

Oczywiscie do kina ja jak najbardziej chętna, mam tylko nadzieję, że takiej ślizgawicy nie będzie ;D

Co do wysypki, też czytałam, że może się pojawić przy ząbkowaniu. Różnie dzieci reagują na ząbki, niektóre mają luźniejsze kupki, niektóre kaszelek, a niektóre właśnie wysypkę.

Moje dzieciątko też się rozbestwiło strasznie. Zaczyna pokazywać różki. Jak cos nie jest po jego mysli to w płacz. Jak mu pokaże palcem oj, że czegos nie może to odrazu podkówkę robi. Wczoraj u babci dałam mu posmakowac chruścika, i chciał jeszcze to powiedziałam to chodź do mamusi, a on nie uparty siedzi i nie przyjdzie. Tylko beczy. Widzę, że sprawdza kto szybciej ulegnie ja czy on??? Oj chyba trzeba się wziąść za wychowanie, bo mały terrorysta się z niego robi.  ;D

Zmykam do moich mężczyz, ten starszy próbuje uspać małego. Ciekawe czy mu się to uda??? Usypianie w jego mniemaniu, to leżenie i gapienie sie w tv ;D

Pozdrawiamy

Do góry