reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Damiano właśnie próbuje usnąć, bo juz marudził.
czy wasze dzieciaczki tez jak spiące, to agresywne sie robią?
Iza jak pati znosi dzień bez drzemki? przyzwyczaiła się juz pewnoe co?
Aga zazdroszcze tego, że mała chce iść tam gdzie ty:p

reklama
Hej Madziu! No u mnie też Pat jest agresywna jak śpiąca, rzuca przedmiotami, sobą na podłogę, beczy, szczypie brata, strasznie psoci. Ale jest już lepiej, skończył się etap darcia się o byle co. Pewnie dziewczyny miały rację że jakiś skok rozwojowy czy cuś.

Teraz czekam na dziurę w chmurach, żeby nie lało, bo chcę skoczyć do centrum po jakieś pierdułki do sesji dziecięcych, może znajdę jakieś tasiemki, kokardki, kwiatuszki, słodkie czapusie. No i dziecko przewietrzę bo się jej nudzi ;) No i papier toaletowy się skończył.

Dzień dobry,
ja nie zamawiałam takiej pogody :wściekła/y:
Martynko trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało...a może warto porozmawiać z Cris czy nie ma kogoś w tym czasie,bo to taka ciężka sytuacja wręcz patowa i potrzebna osoba , która będzie wspierać...ja bym się nawet nie zastanawiała i udała się do niej skoro nie możesz liczyć do końca na bliską rodzinę. Ja niestety jestem daleko i nie będę w stanie zareagować odpowiednio szybko, no i teraz mam wyjazd na koniec kraju więc tym bardziej będę poza zasięgiem.
Iza czekamy na efekty końcowe, będą powalające zapewne:)
Dziś mi chyba Tymi oszaleje w domu przez ten deszcz :( może podjadę z nim do tego centrum w tesco...no nie wiem sama , total bezplan.

Teraz czekam na dziurę w chmurach, żeby nie lało, bo chcę skoczyć do centrum po jakieś pierdułki do sesji dziecięcych, może znajdę jakieś tasiemki, kokardki, kwiatuszki, słodkie czapusie. No i dziecko przewietrzę bo się jej nudzi ;) No i papier toaletowy się skończył.

Ja też. Mleko mi się skończyło a to dla mnie jeszcze wiekszy dramat niż brak papieru;p

Moje dziecko dziwnie się ostatnio zachowuje.. Zasadniczo .. śpi. Małż przytył. Ja mam jednego pryszcza mimo okresu (i to dodatkowo maluśkiego).. normalnie same plusy z tej wyprowadzki;)

Dziuba i Anja - a skąd wiecie tak szybko, że Wasze córcie się dostały/nie dostały do przedszkola? W Gdańsku jest inaczej niż w Gdyni? Bo u nas jest dopiero wywieszka wyników 21 kwietnia o 15.
)

w Danzingu 29 marca wyniki byly, podobno bardzo ciezo w tym roku. jutro ide umowe podpisac

Ja zapisałam do dwóch na Witominie i modlę się, aby do któregoś się dostała. Już szczyt marzeń, aby to było to na mojej ulicy ;)

Melodie - mnie też dzisiaj dopadło i też wyjątkowo bezpryszczowo.

Beatka - co to za wypad Ci się kroi, pochwal się?

Madzia - tamte już zamówione, ale chciałabym coś w innym stylu, koroneczki, takie very sweet :D

Wrzuciłam nowe foty na bloga, zapraszam na 3-tygodniową Matyldkę :)

Jestem,ale coś dzisiaj marny humor mam :(

Iza jak Grzesiek wymieni mi opone w rowerze to możemy się gdzieś wybrać.Oponę już mamy :)
Martyna jak coś to dzwoń.Ja raz dwa i jestem :) Czy noc czy dzień to w razie co służę pomocą.

Nie wiem co mam ze sobą zrobić.Grzesiek pewnie będzie w domu ok 18.Oliwce trochę się nudzi,ale ja nie mam na nic siły.Płakać mi się chce...
Jutro już odstawimy auto do normalnego mechanika,bo Ci co teraz robili auto to jakieś nieporozumienie.

my ciagle debatujemy co zrobimy na wyjezdzie, jak nadia odpadnie i nie bedzie chciala chodzic:nerd: kupowanie podwojnego wozka bez sensu , poza tym wszystie rok po roku sa do 15kg na kazde dziecko, wic nie da rady i torche bez sensu kupowac wozek na kilka mcs:zawstydzona/y:

zamotalam wiec nasza 19kg pocieszke w chuste na plecach taty:szok: zadowolona,ze fajnie...po 15min nasze rozwrzeszczane, rozbiegane sloneczko po prostu odlecialo i smacznie chrapalo:-D:-D:-D:tak:
wiec juz problem z bani jak jedna w chuscie druga do wozka na odpoczynek i tak na zmiane.bedzie oki;-)
teraz tylko kwestia spakowania 2ki dzieci:cool2:

ale zimno, chmurno, gburno a taki cudny lekend, wczoraj zaliczylsimy taie sliczny spacerek nad morzem, gabusia w chuscie smacznie spala:tak:
marcia ja tez sie fatalnie czuje, dolujaco taki dzien dziala na czlowieka a ty po przejsciach wiec juz zupelnie:zawstydzona/y:moze teraz filizanka pysznej herbatki a wieczorem kapiel w piance sobie zafunduj:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Izabelinda witam się również:tak:
Anja78 pomysł z chustą świetny....hmmmm..jakoś tak człowiek zapomina o chuście gdy dziecię już samo chodzi

Widziałam że wspominałyście o rowerach, zastanawiam się nad jeżdżeniem z Zosią (z tyłu) tylko na co muszę zwrócić uwagę by było bezpiecznie?:confused:. Może doradzicie jaki fotelik najlepszy dla dziecka i czy coś jeszcze ochronnego prócz kasku?
Ciśnienie chyba dziś fatalnie niskie bo mimo 3 kaw słabo mi było....:baffled:
Mam nadzieję, że już jutro wszystkie zaliczymy place zabaw:sorry2:
Spokojnej nocy

Ostatnia edycja:
Do góry