reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cholera wiecie co, od 6 rana mi mala tak wyje o wszystko że chyba ją zaraz wystawię na balkon żeby mniej słyszeć :wściekła/y: aż mi kubek wyleciał z ręki, zachaczył jeszcze o drugi oi oczywiście dwa zbite z rana... całe szczęście czuję się już trochę lepiej, więc to chyba jedyne dobre. W dodatku Martyna nie dostała się do publicznego przedszkola, nie wiem co dalej, ale dowozić ją taki kawał z niemowlakiem na pewno nie będę, jak będzie nas stać to zaiszę ją tu gdzieś blisko do punktu żeby miała kontakt z dziećmi i chociaż na te parę godzin ją będę dawać... zobaczymy. Pogoda też w sam raz do życia. Cudowny początek dnia :wściekła/y:

reklama
Witam się i ja

Melodie ja ostatnio widziałam ogłoszenie rodzice szukali opieki dla dziecka takie sporadycznej jak chcą wyjść na zakupy albo do kina i w bardzo awaryjnych sytuacjach gdy córki zachorują oczywiście opieka w domu dzieci,a na koniec stawka 4zł/h za dwójkę dzieci.Myślałam,że tam padnę,bo jak będą mieć szczęście to ktoś kto mieszka na tym samym osiedlu może się skusi,ale jak ktoś ma jechać i zapłacić za bilet czy paliwo to się nie opłaca,bo posiedzi z dziećmi 3 godziny dostanie 12zł i wsio...
Ja tam lubię dzieci i mogłabym się nimi zajmować :) dlatego też chcieliśmy rodzeństwo dla małej żeby miała towarzystwo no ale nie wyszło :/

Oliwka dała mi dzisiaj pospać i wstała po 8 :) i pierwsze co to chciała iść do kina na misia Yogi,ale senas był na 9.40 i byśmy się nie wyrobiły.Zaraz zmykamy na jakieś zakupy,bo nie mam nic na obiad.

Miłego dnia

EDIT
Nie doczytałam.

Ja nie zamawiałam takiej pogody :(

Natalia trzymaj się małej też pewnie ciężko...

A jak Maluszek się czuje?

Ostatnia edycja:
Wiem wiem :-) Ja to już szukałam gdzie na weekend pojechać,ale w sobotę ma padać to chyba w domu zostaniemy

zajebiście, oczywiście całe południe i centrum tonie w słońcu, a w 3mieście jak zawsze... :wściekła/y:

Martusiu - jeszcze będziecie mieć drug.ą dzidzię, bardzo mocno ściskam za Was kciuki!!

idę się chyba zanurzyć pod kołdrę, bo szlag jasny mnie trafi z tym wszystkim :wściekła/y:

ja wlasnie wracam z drzemki 2godzinnej razem z gabcia pod kolderka;-), leb mi zaraz peknie...do d..z ta pogoda i cisnieniem:no:
a w lekedn mialo byc jak w valencji 20C, tia jasne jak ktos sobie chyba valnie pol litra:confused:

dziuba-nie dostala sie :shocked2:, kurcze to fatalnie, moja przedszkole obok domu, norlmalnie tak sie jaramy tym faktem,ze szok;-) sluchaj a nie masz kogos w kuratorium podpytac zawsze na liste rezerwowa 2 dzieci biora;-)walcz kochana, bo te ogrodki przedszkolne vel punkty sa fatalne merytorycznie,dobre dla 2latka a nie dla rezolutnej 3/4 letniej dziewczynki. a dowozenie odpadaja przy pracy twojego S:no:
zalatwiaj to przedszkole bo latwo ci nie bedzie z 2ka w domu:-p wiem co mowie:cool2:

Witam się i ja

Melodie ja ostatnio widziałam ogłoszenie rodzice szukali opieki dla dziecka takie sporadycznej jak chcą wyjść na zakupy albo do kina i w bardzo awaryjnych sytuacjach gdy córki zachorują oczywiście opieka w domu dzieci,a na koniec stawka 4zł/h za dwójkę dzieci.Myślałam,że tam padnę,bo jak będą mieć szczęście to ktoś kto mieszka na tym samym osiedlu może się skusi,ale jak ktoś ma jechać i zapłacić za bilet czy paliwo to się nie opłaca,bo posiedzi z dziećmi 3 godziny dostanie 12zł i wsio...
Ja tam lubię dzieci i mogłabym się nimi zajmować :) dlatego też chcieliśmy rodzeństwo dla małej żeby miała towarzystwo no ale nie wyszło :/

Hm. No ja szukam raczej z moich okolic żebym mogła brać do siebie, chodzące czyli 1,5 roku i 3 i nie za 4 za godzinę. Litości.
Moja koleżanka jest opiekunką i dostaje 400 za miesiąc. Sama ma czwórke dzieci więc jedno więcej jej nie robi;p za to moja druga koleżanka dostaje 2500 -.- ale w domu robi wszystko. Rozrzut;p

Ja też nie zamawiałam takiej pogody. Nie jestem lato-lubna ale deszczu tez nie zniese;) co prawda nie pada JESZCZE ale coś czuję , że będzie.

reklama
nie no trzeci cyrk, bo jej frytki posoliłam!!!! niech ktoś zabierze ode mnie to dziecko i odda jutro o ile sie uspokoi!!!! :wściekła/y:

Anja - widze ze mamy podobne myślenie o punktach rzedszkolnych... zobaczymy jak to sie rozegra wszystko...

Do góry