reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej! U mnie nastał bardzo nerwowy czas. Szukamy mieszkania, kłócimy się z teściami, dzieciowi wyżynają sie ostatnie ,,bolesne" ząbki i oczywiście obydwoje studiujemy.

Przylookałam w Loopys ten basen z kulkami. Czy on jest odpowiedni dla 10cio miesięcznego? Niby mały siedzi. Ale nie raczkuje ani nie chodzi. Przewraca się z boczku na boczek i pełza.
oj bardzo współczuje Melodie afery ....i ząbkowych boleści..Izus Tobie też)
mam nadzieje , że szybko uporacie się zproblemem mieszknianiowym...

Dzień doberek

Melodie współczuję problemów z teściami.My też szukamy mieszkania,ale na szczęście moi teściowie są daleko :)

Wczoraj byłyśmy w zoo z Oliwką i moją koleżanką.Pogoda była super.Później zaliczyłyśmy wspólny obiadek i pojechałam po Grześka,bo skończył szkolenie :) a wieczorem to już nic nie robiłam.Zaraz się myjemy,ubieramy ,zjemy śniadano i gdzieś zmykamy :) No i za 3 dni mam w końcu wizytę u lekarza

Miłego dnia
Marta fajnie z tym zooooo, jupii!!!
czekam na relacje zod gina:)

u mnie śnieg....wczoraj padal deszcz i wiadomo jak wygląda ...dzisiaj w końcu wynurze się zdomu bo świeci slońce i jakoś musze sie naładować pozytywnie.
zabukowałam bilet , wracam 2 kwietnia to jak się ogarne z checia się wybiore na jakiś plac , niestety chyba gdańsk sobie odpuszcze bo volwiacza Tomek zabiera a opelak sprzedałam w tamtym tygodniu i znowu czeka mnie jazda autobusowa.Melodie z checia poznam twojego szkraba , mój mniejszy w tym samym wieku ..prawie może sie poturlają razem np. Elefun????

Izus powodzonka na sesyjce...czekam na fotki ...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)

Melodie: współczuję przejść z teściami, i powodzenia w szukaniu mieszkania.
Ana: a u nas pogoda do d... :confused2: przynajmniej w Gdańsku.
Kasia: dzięki za informacje, na pewno skorzystam:tak:
Marta: jak zwierzaki po zimie w zoo, rozleniwione?? Ciekawe jak tam Twoje maleństwo się miewa :-)??
Emka: co tam u Ciebie?
Iza: powodzenia, efekty pewnie będą takie jak zwykle :cool2:

U nas dziś leniwy dzień, chociaż mam plan zrobić zaczyn, a jutro chlebek wyprodukować :-) W środę idę na rozmowę w sprawie praktyk, i pewnie od poniedziałku zacznę - ale mi się nie chce :eek:

cześć Lasencje,
u nas lepiej, jestem ostatni tydzień w pracy, z nadchodzącą wiosną idę na zwolnienie, w szkole szkalratyna dalej się rozprzestrzenia, więc nie ryzykuję, zresztą znacie sytuację w mojej pracy z rodzicami dzieci, więc nie będę się stresować, akurat będzie czas na wiosenne porządki do których nie mogę się zabrać i wiosenne spacerki oczywiście też :laugh2: S wrócił wczoraj wieczorem z pracy, dziś od rana pojechaliśmy zawieźć małą do przedszkola i do sklepu po częsci do jego samochodu i już mnie zostawił w domu sam pojechał grzebać przy swoim aucie bo jutro wieczorem znowu do pracy, a na dziś wieczór już się umówił z kumplem co się dawno nie widzieli... oo, i tyle się widzę z własnym mężem :cool2:

Iza -udanej sesji, czekamy z niecierpliwością na rezultaty! na pewno też się skuszę :laugh2:

Melodie - współczuję nerwówki, dużo cierpliwości dla Ciebie!! my też będziemy pewnie myśleć nad zmianą mieszkania na większe, ale na pewno jeszcze nie teraz, już teraz na 100% bliżej rodziców i rodziny!!

Magda - też się piszę na ten plac zabaw w Tesco, toć mam rzut beretem! ale jak w tygodniu to ma wypaść to może być w przyszłym? będę już na zwolnieniu to wpadnę, bo tak to jeszcze praca praca praca...

Ana - ale na stałe już? czy tylko na czas jakiś przyjeżdżacie?? fajnie, ja mogę dojechać do Gdyni to się może spotkamy większym gronem, ciepło już będzie, przyjemnie...

Dziuba z miła chęcią....ja zostaje napewno do świąt , mysle , ze troszke bede bo muszę uchologa Czarka załatwic i swojego ginka ...zachaczymy się gdzieś w przelocie ...
dobrze , że sobie prace odpuszczasz, jeszcze ta szkarlatyna ...trzymaj sie kochana

Cris mniam mniam chlebek wlasnej roboty pycha ...ja dojrzewam do upieczenia drożdzowki , he he na razie tylko przepis mam ...he he ale musze się koniecznie zmobilizowac bo koleżanka ma przyjechaĆ tu z Bergen a chyba z dwa lata się nie widzialyśmy")
a gdzie praktyki ?

Praktyki w szkole :sorry: a potem w poradni rodzinnej:tak:
A chlebek, bułeczki z czosnkiem i może focaccia:tak: dorwałam na tej stronie, i w ogóle cały czas tam mam nos wetknięty :-D Moje wypieki normalnie raj :-)
Dziuba: dobrze, że na zwolnienie idziesz, przynajmniej tyle stresu nie będziesz mieć.

Melodie, w Loopys jest kącik dla takich maluszków, odpowiednio ogrodzony, żeby się nie rozpełzły :)) Większe dzieci raczej tam nie bywają bo się szybko tam nudzą. Myślę, że sobie Twoje dzieciątko tam poradzi spokojnie.

:-D Tylko jak ja na zaspę dojadę z tego mojego wygwizdowia ;)

Melodie - współczuję nerwówki, dużo cierpliwości dla Ciebie!! my też będziemy pewnie myśleć nad zmianą mieszkania na większe, ale na pewno jeszcze nie teraz, już teraz na 100% bliżej rodziców i rodziny!!

A my jak najdalej. Mieszkamy z teściami.. Tzn w jednym domu, bo wszystko inne mamy oddzielne ale i tak nie da się czasami wytrzymać. Szukamy jak najdalej od nich bo moi rodzice (mimo, że mieszkają dwie ulice dalej) wpadają do nas po pracy a więc samochodem i nie widzą problemu żebysmy mieszkali gdzieś ,,po drodze z pracy" ;))

melodie my byliśmy w loopys z Damianem jak miał 10 miesiecy, tylko on juz chodził, więc mógł wejść wszedzie. basen jest spoko, jest jedna zjeżdżalnia, duże klocki i taki bujak. polecam iść z jakąś koleżanka co ma starsze dziecko, bo wtedy wy wchodzicie za free, jak jak byłam z Iza, to płaciłam całość za Damiana 39 zeta.

Iza czad:) zazdroszcze mozliwości ogładania takiego maleństwa:)!!

Dziuba dla mnie może byc przyszły tydzień na zabawy w tesco:) też uważam, że urlop Ci sie należy!!

chris u nas na zaspie tez pogoda do dupy, choć może i lepiej, bo Damiano dzis gorączkuje i i tak nigdzie nie pójdziemy, a tak byłoby żal siedzieć w domu jakby słońce świeciło:) masz praktyki jako nauczyciel?

my w weekend byliśmy u teściów na noc, posiedzieliśmy troche i pogadaliśmy i popiliśmy;) hihi
miłego dnia i wam słonka życze

Hej lasencje,
ja jestem ale mam dużo teraz spraw na głowie, chętnie się wybiorę do Tesco czy Loopiego, mi w sumie wsio ryba gdzie oby mały człowiek miał gdzie się wyżyć.
U nas ok, odpuściłam teraz półprzedszkole,bo nie chcę żeby coś złapał.
Buziaki dla chorych :*
Iza jestem pewna,że efekty będą powalające - jak zawsze :)
Marcia czekamy na newsy o bejbiku:)
Dziuba to świetnie,że będziesz na zwolnieniu, zobaczysz,że to poprawi Twój nastrój i samopoczucie co przełoży się na lepsze relacje damsko-męskie.
Melodie współczucia serdeczne, nie ma to jak święty spokój czego życzę.
Cris ja muszę do Ciebie tam zjeżdżać na spacerki :) i życzę spokojnych praktyk !! Daj znać smskiem jak będziesz gdzieś się wybierać z dziećmi na spacerek .
Ana udanego spotkania po latach !! i czekam na spotkanie tu w pl jak się ogarniesz:)
Jak którąś ominęłam to tylko dlatego,że czasu brak na czytanie.
Buziaki i miłego dnia, słońca nie ma ale za cieplej:) to już ogromny pozytyw!

No i plamię żywą krwią nie dużo,ale coś chyba jest nie tak.Czekam na koleżankę,bo Grzesiek w Warszawie i jadę do szpitala.Oliwka zostaje z kuzynką.Cała się trzęsę :(

reklama
Do góry