reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

My już też wstałyśmy.

Zaraz się zbieramy do księgowej muszę deklarację Vat podpisać i iść na pocztę,bo wczoraj nie dałam rady wysłać przesyłek.

Natalia wszystkiego naj dla mamy :)

Nie chce mi się wychodzić w taką pogodę im szybciej wyjdę tym szybciej wrócę :)

Miłego dnia

reklama
Hej, hej Kochane :-)

Martyna: jeszcze trochę Ci zostało :-) i za niedługo mała już z Wami będzie :-)
Dziuba: odpoczywaj ile się da :tak:
Iza: a mi najgorzej z teorią idzie :-( Jazda bez problemu, a teoria... ciągle coś zapominam :wściekła/y:
Emka:mi też ta pogoda "ciąży" głowa mnie boli, i ogólnie cały czas bym leżała - a tu nie da rady leżeć:crazy:

My dziś nie wychodzimy z dziećmi, bo mam tu kurtki bez kapturów, więc wolę nie ryzykować. Wracam dziś do swoich chłopaków, a starszaki na weekend u babci zostają :-) Jutro do szkoły i w niedziele - a tak mi się nie chce :-(
Co do bajek, to my mamy max 2h dziennie - a reklamy zawsze przełączamy - bo to najgorszą sieczkę z mózgu robi.

Ostatnia edycja:
Martynko on chyba za dużo tv ogląda, bo to z reklamy chyba biedronki więc już mu się już mózg śmieciami zapełnia:(
A to cykolia... to z reklamy tesco :-) To akurat wiem i sama z nim mówiłam. hehe. Chodziło mi o jego powiedzonka takie na co dzien, znaczy jak sie z nim rozmawia czy cos a on nagle jakis smieszny tekst powie :-)

Emka juz zaczynasz odpieluchowywanie?? U nas problem w tym ze mały nie robi siku co jakis czas wiecej, tylko w mniejszych ilosciach co kilka-kilkanascie minut... Jak chodzi bez pampka to mam co chwile mokre plamy na podlodze... No i ostatnio jak mu majtki zakładałam to była afera ze on chce pampersa... A najgorsze ze ja teraz nie mam siły na to wszystko... ehhh

Cris - rozumiem Twój ból, też mam jutro szkołę :wściekła/y:

co do bajek - moja ledwo co oczy otworzy i pierwsze słowa "MAMA BAJKI", ja już nieugięta, S jej włączał długo i tak się przyzwyczaiła, teraz już wie że najpierw sie myjemy ubieramy i do śniadanka na chwilę bajki, potem do przedszkola, a po powrocie to już właściwie tylko Dobranocka i finito :)

Martyna - też jestem za odpieluchowaniem w lato, jak ciepło to łatwiej!

Młody nie siusia co chwilę tylko właśnie raz na jakiś czas większą ilość, właśnie zrobił ....duuuuuuuuuuużo , a przez 3 godziny za nim chodziłam i pytałam czy chce siusiu itd... no nic, jakoś trzeba zacząć, teraz popróbuję i znów za jakiś czas zeby się nie zraził,że to jakieś zło konieczne. Ja staram się jak najmniej tv włączać, muzykę puszczam i jest ok.

Martynko on chyba za dużo tv ogląda, bo to z reklamy chyba biedronki więc już mu się już mózg śmieciami zapełnia:(
dziś wiejeeeeeeeeeeeeeeeee:( a chciałam gdzieś się wybrać...to zostaje szybki spacer po osiedlu.

Ja dziś mam pierwszy dzień bez pieluchy....zapewne się nasprzątam:(
trzymam kciuki mam nadzieję , że nie bedziesz musiała zbierać nic z dywanu , he he, powodzonka!!!
A to cykolia... to z reklamy tesco :-) To akurat wiem i sama z nim mówiłam. hehe. Chodziło mi o jego powiedzonka takie na co dzien, znaczy jak sie z nim rozmawia czy cos a on nagle jakis smieszny tekst powie :-)

Emka juz zaczynasz odpieluchowywanie?? U nas problem w tym ze mały nie robi siku co jakis czas wiecej, tylko w mniejszych ilosciach co kilka-kilkanascie minut... Jak chodzi bez pampka to mam co chwile mokre plamy na podlodze... No i ostatnio jak mu majtki zakładałam to była afera ze on chce pampersa... A najgorsze ze ja teraz nie mam siły na to wszystko... ehhh
Grtaki dla Rafcia , zaczyna sie rozkręcac z mówienie , superowo , no wiadomo ,że dzieciaki są jak gąbeczki , chloną wszystko dookoła i to dzieki nam ......ja nie raz słysze Czarka to wiem , że niektóre teksty to ma moja jak nic !!!
Martyna: a może na lato spróbuj go od pieluchy odzwyczaić. Jest ciepło, i w ogóle wszystko łatwiej przychodzi ;-)
dokladnie jak cieplej to łatwiej , bo latal na samych majtach ..oj cięzkie czasy z tm odpieluchowanie jak sobie wspomne ...
Martynka może weź spróbuj go teraz przypilnować bo jak urodzisz to dopiero będziesz zanachana i nie dasz rady mu tyle czasu poświęcić

Emka to szacun , pewnie , że ta tv tylko ogłupia ,u mnie często bajki i jeszcze komp dochodzi bo Czarek lubi pograc sobie w gry ...na marginesie to zaskakuje mnie , że sam sobie włącza i wybiera języki a ostatnio na tapecie robi wypieki i koktajle jakieś babskie gierki wybiera ...
oczywiście wszystko pod kontrola

a chciałam sie pochwalić Maćko stoi sztywno , trzyma się jak patyk za rączki tesż i tak fajnie stepuje , sam się cieszy , ze stoi , he he

buźka , własnie slysze , że się budzi z drzemki
pa

Ostatnia edycja:
My też jakiś czas temu się zapomnieliśmy z bajkami, bo ich troje i przynajmniej jako taki spokój był, a teraz bardzo się pilnujemy - i też wybieramy bajki.
Dziuba: całe szczęście jutro w szkole jestem od 9-14, ale w niedzielę, od 9-19.30 buuuuu
Ana: gratulacje dla Maciusia :-)

Ostatnia edycja:
Maciejko dzielny chłopak! gratki!!!
Nie jest tak,że nie ma tv wcale ale ograniczam na maxa ile można, czasem włączę baję jak już jest skrajna sytuacja...np. ostatnio mamy Krecika :)

reklama
hej laseczki :)
ale wieje..masakra, my dzis też z domu nie wychodzimy. wczoraj jak byliśmy na spacerze, to jakis Indianin grał Damiano podszedł i zaczął tańczyc..myslałam, że padne:)
ana gratki dla maciejki:) nie byłam wczoraj na zajeciach w baby cafe, więc nie odebrałam twojej bransoletki. ja też pamiętam jak Damiano pierwszy raz stanął w łóżeczku:) 26lipca:) hihi
miłego dnia

Do góry