Cześć Dziewczyny,
przepraszam, że dopiero teraz, ale jakoś tak zleciało...
Postaram się w skrócie ;-)
Maciek już ochrzczony :-) wraz z kuzynostwem :-) Jak to powiedział mój A.: okazało się, że Młody nie ma uczulenia na wodę święconą
Tylko chyba zmęczył się biedaczek podróżą, bo po powrocie troszkę się pochorował: wymioty, luźniejsze kupki, no i gorsze samopoczucie. W sumie to chyba mu się nie dziwię... normalnie jedziemy tylko w trójkę, a teraz cztery osoby dorosłe (dodatkowo rodzice A.), on z tyłu w środku, a upał był jak cholera (niestety A. nie zdążył przed wyjazdem napełnić klimy i wymienić filtrów). Poza tym do Kraka w piątek, a powrót w niedzielę - nie miał kiedy odpocząć tylu godzin jazdy. No i rzecz najważniejsza, jak jedziemy sami to prawie całą drogę śpi, a teraz w tamtą stronę w sumie 15 minut, w powrotną 30 min. Dlaczego? Obok niego siedziała babcia, która go ubóstwia, więc już chyba nic nie muszę mówić ;-)
Byliśmy u lekarza, ale babka stwierdziła, że to tylko infekcja. Podawaliśmy mu nifuroksazyd i lakcidofil i po paru dniach doszedł do siebie.
Później 10 dni urlopu w Dębkach :-) Było sympatycznie, mieliśmy w sumie ładną pogodę, znalazłam super kwaterę (przesympatyczny właściciel, bardzo czysto, no i cena znośna).
Oprócz spacerów i plaży, udało nam się zobaczyć latarnię Stilo (Ana79: już teraz wiem, co to jest ;-) chociaż samej plaży nie widziałam ;-);-)), wieżę widokową w Gniewinie (nieopodal elektrowni w Żarnowcu), poza tym wypad do Pucka i Łeby - niestety nie zobaczyłam wydm, ponieważ się nieźle rozpadało i musieliśmy wrócić:-(
Maciek dał nam trochę popalić - codziennie budził się po kilka razy w nocy i marudził
Ale jest już chociaż jakiś tego efekt: dzisiejszej nocy w końcu pojawiła się dolna jedynka :-)
Marta - i jak? Byliście na urlopie? Super, że Oliwce się w przedszkolu podoba!
Ana79 - i jak tam Maćko?
Martyna - gratulacja dla Rafałka za wzorowe postępy! No i trzymam kciuki za poprawę wyników i Zuzię!;-)
Emkajot - dla Twojego Tymka również mega gratki!
Ja również jestem "taka inna", więc pewnie także zapiszę Maćka jak już będę mogła ;-)
Korespondencja w sprawie zaginionego kota - rewelacja!
Iza - dobrze, że z psiakiem wszystko ok. Zdjęcia Patusi (i nie tylko) jak zwykle piękne!!! Ona jest coraz ładniejsza! Musimy się w końcu spotkać, bo już powoli zapominam jak wyglądacie
ivi - a co tam u Ciebie, Kochana?
Anja - ciekawe kiedy Gabi postanowi się pokazać?;-)
Załączam jedno zdjęcie z chrzcin + dwa zrobione ze 3 dni temu (jako update;-)).
Buziole dla Was Wszystkich