reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Juz tak robilam tlumaczylam ale ona sie denerwuje i mowi ze to niesprawiedliwe a to jest ich swieto i nie moge chlopakom nie dac prezentu i co tu w takiej sytuacji robic? Tym bardziej ze ona jest uparta i bardzo pamietliwa:tak:

reklama
Aneta jak byłam mała to miałam podobnie jak Twoja córka z tym,że ja mam młodszą siostrę która urodziła się 5 maja a ja 17 maja.
5 maja ona dostawała prezent ja nie.17 maja ja dostawałam prezent i ona też,bo młodsza i płakała,że ona też chce prezent.Niestety doskonale pamiętam jak było mi przykro dopiero jak podrosłam to przestało mnie to obchodzić,ale wtedy miałam straszny żal do wszystkich...No i niestety też jestem bardzo pamiętliwa.
A córka ma pretensje tylko do Ciebie czy do chrzestnych babć itp też??
Może kupcie jej dwa prezenty a chłopcom po jednym?

Aneto - na Dzień Dziecka nigdy nie kupowaliśmy prezentów dzieciom. To nie Boże Narodzenie ani Wielkanoc, to ich święto, więc zawsze spędzamy z nimi czas mile, lody, kino, spacer jak pogoda dopisuje, wspólne granie w różne gry, staramy się aby poczuły się wyjątkowo ważne dla nas. W tym roku DD był na rwaniu zęba a potem poszliśmy w trójeczkę do KidsLandu w Witawie - pierwszy raz Patki. Od prezentów jest wiele innych świąt. Wydaje mi się, że to by sprawę załatwiło ;)

Carola - jak mi się antybiotyk skończy to odezwę się na bank, bo dupsko mi się poszerzyło przez zimę a pogody nie ma, aby biegać z dziećmi na wielogodzinne spacery jak rok temu... Porobiłam przez dwa dni brzuszki i umieram na zakwasy i chyba na razie wystarczy :-p:zawstydzona/y:

Dzień dobry brylancki:)

Witaj Aneta, jeszcze się z Tobą nie przywitałam:))

Karolinko z dwojga złego przynamniej wiecie co jest Maciusiowi...ale to przechodzi więc musicie być dobrej myśli!
Trzymam kciuki!!

Anja byłas w bluzie dresowej ale włoski nienagannie:))))! brzusio jakby bardziej na boki się rozchodzi niż do przodu- albo tak tylko wygladalo w bluzie;P sliczny brzunio!
Ja na codzien z Tymo jak wychodze to tez bluza polarowa i jakies bojówki, bo do piaskownicy czy spacer z wózkiem to mi wygodniej niz w obcasach sie bujać ;) za wygodna jestem i tyle.

Iza my na dzien dziecka tez nic Tymusiowi nie kupiliśmy i uważam Waszą taktykę za NAJ! wprowadze ją w zycie jak Tymo podrosnie i moze bedzie rodzenstwo. Tymuś dostał ksiązeczkę z wierszykami od prowadzacych zajecia na basenie ,bo akurat dzien dziecka wypadl w nasz wtorkowy basen i tyle. Myślę,ze i tak duuuzo dostaje i milosci i materialnie nic mu nie brakuje, rzekłabym,ze ma nadto .

Piszecie o wadze- ja chodze na zajęcia fitness i po wtorkowym wysiłku poszłam do cerfurka po swieże bułeczki i zjadlam dwie z "bardzo lekkim" serem żółtym ;) tak wyglada moje odchudzanie hihi... poza tym jest non stop zimno i mi sie chce jesc. LATO kiedy nadejdziesz????????

Jedziemy na długi weekend do Łeby, tzn sobota rano wyjazd a pon powrót . Własciwie jedziemy aby spotkac się z bliskimi znajomymi z Wawy, którzy sa tam na wczasach dwa tygodnie , mają coreczkę w wieku Tymka :) kiedyś o niej wspominałam przy zbiórce pieniedzy na operację rączki- operacja udana i sa wspaniałe postepy rehabilitacyjne, udało się uzbierać kase na czas i dzieki ludziom dobrej woli KAmilka ma szanse na normalne i zdrowe życie.
To tyle w skrócie:)
Pozdrawiam cieplutko!!!

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek:-)
Przede wszystkim BARDZO dziękuję za życzenia:tak:
Nie chwalę się urodzinami, bo takie stare d...y jak ja już ich nie obchodzą:-p Teraz urodziny obchodzi moje dziecko;-)
Wczoraj byliśmy u dermatologa. Diagnoza: AZS + rybia łuska. Zapisał Zyrtec i wapno + dwie dodatkowe maści (Advantan i Protopic) do stosowania wymiennie z tą robioną maścią sterydową, którą mam. Do smarowania kilka razy w ciągu dnia: Dexeryl. Kontrola za 4 tygodnie.
Facet powiedział, że przyczynę moglibyśmy stwierdzić robiąc testy uczuleniowe, a te można wykonać dopiero jak dziecko skończy 5 lat. Są również testy z krwi, ale są bardzo niewiarygodne, więc ich nie poleca. W związku z tym możemy teraz jedynie leczyć skutki i robić wszystko, aby stan skóry był jak najlepszy. Powiedział, że dzieci generalnie z tego wyrastają, chociaż w przypadku Maćka złym prorokiem może być (choć nie musi) fakt, że problemy te zaczęły się u niego bardzo wcześnie (bo już w 2 miesiącu). Na razie staram się nie denerwować i być dobrej myśli...

Iza, ja bardzo chętnie pojeżdżę z Tobą na rowerku, tylko będę musiała jakąś opiekę znaleźć dla Maćka. Także daj znać jak coś.
:

Karolina nie martw sie na przód może byc tak, że mu minie, przestrzegaj zaleceń lekarza i dbaj o Macisia:)co do testów to ja slyszalam od lekarza w Norwegi , że po drugim roku juz wychodzą , moze spróbuj wcześnie , bedzie dobrze :)

No ale w sobote była taka ładna pogoda, więc zaliczylismy zakupy, spacer, a potem bylismy u tesciow i odwiedzilismy naszą Minke - dziekujemy za kawke :-) Do elefuna mam zamiar isc jutro, szczegolnie jak taka pogoda bedzie jak dzis... - masakra...

Karolina Wszystkiego Najlepszego!! :-)
BOU06_78.jpg

ja też sie podlaćzam do życzeń , przepraszam , że spóźnieone , buziaki i 100 lat:)))

Martynka my tam wpadlismy okolo 16 i zalapalismy się na konkursy , pokazy balonikowe i malowanie twrzy, nie ma jak zabawa na dzień dziecka co do prezentów to ja się z Wami zgadzam , ale nie zawsze mi wychodzi ....

Hejka Dziołchy:-)
tak tak wiem bardzo mało piszę :zawstydzona/y: no ale jakoś weny nie mam :sorry2: częściej jestem na gg;-)
u mnie oki dzieci zdrowe mąż jeszcze kochany;-):-p:-D
wczoraj zaczęliśmy sezon rowerowy i wybraliśmy sie ze znajomymi na przejażdżkę do Sopotu no a teraz zadek mnie boli jakby kto mi kopa zasadził:szok::sorry2::-D
i chyba widziałam WildWild z małym na barana ale pewna to nie jestem :sorry2:

Izuś zdrówka dla Was:tak:

Witam nowe :-)

a Wszystkie buziakuję :tak:
hej Jolcia kupe lat:)))) ah jak zazdroszcze tego pedałowania:)

emkajot super ten wyjazd , joze am atmosferka się zagęści w pozytywny tego znaczeniu ...LEBA....PIEKNA MIEJSCÓWKA!!!same fajne wspomnienia z moim mężem , hi hi:))))

u nas pogoda beznadziejna, mnie dopadła rwa kulszowa , więc na procesje nie wybieram sie i tak mi ciężko sie chodzi normalnie czasem to lzy w oczach taki ból...jeszcze bieganinia po tych marketach budowlanych , żygam juz tym remontem !!!!ale dzisiaj efekt zobaczyłam , bo panele, ściany i przedpokój jakiś kolorów nabrał..aha wczoraj zaliczylam wizytę u gina , ciągle terminy się przesuwają , mówi , ze szyjka mi sie juz nie skraca, ale luteine daej polecil ...dzidia waży 2100, a i widzialm jak Maciusiowi jajeczka się bimbają:)))

Iza u mnie przeziębienia ciąg dalszy ....

reklama
Emkajot - dzięki:tak:
Będziecie mieć super weekend w Łebie, ponieważ ma być ekstra pogoda:tak::tak:
P.S. A może masz jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się brzucha po ciąży? hmm? :happy2:

Ana - jest tak, jak mówisz :tak:Staram się nie martwić za bardzo, przestrzegam zaleceń i cieszę się, że poza tym Maciek jest zdrowy! A co do testów to zobaczymy, jak to się będzie wszystko dalej rozwijało...
Dbaj tam o siebie i się oszczędzaj, abyś bez problemu mogła zobaczyć na żywo, jak Maciusiowi jajeczka bimbają :-) ZDRÓWKA!!!
Dzięki za życzenia ;-)

Do góry