reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Juz tak robilam tlumaczylam ale ona sie denerwuje i mowi ze to niesprawiedliwe a to jest ich swieto i nie moge chlopakom nie dac prezentu i co tu w takiej sytuacji robic? Tym bardziej ze ona jest uparta i bardzo pamietliwa:tak:

reklama
Aneta jak byłam mała to miałam podobnie jak Twoja córka z tym,że ja mam młodszą siostrę która urodziła się 5 maja a ja 17 maja.
5 maja ona dostawała prezent ja nie.17 maja ja dostawałam prezent i ona też,bo młodsza i płakała,że ona też chce prezent.Niestety doskonale pamiętam jak było mi przykro dopiero jak podrosłam to przestało mnie to obchodzić,ale wtedy miałam straszny żal do wszystkich...No i niestety też jestem bardzo pamiętliwa.
A córka ma pretensje tylko do Ciebie czy do chrzestnych babć itp też??
Może kupcie jej dwa prezenty a chłopcom po jednym?

Aneto - na Dzień Dziecka nigdy nie kupowaliśmy prezentów dzieciom. To nie Boże Narodzenie ani Wielkanoc, to ich święto, więc zawsze spędzamy z nimi czas mile, lody, kino, spacer jak pogoda dopisuje, wspólne granie w różne gry, staramy się aby poczuły się wyjątkowo ważne dla nas. W tym roku DD był na rwaniu zęba a potem poszliśmy w trójeczkę do KidsLandu w Witawie - pierwszy raz Patki. Od prezentów jest wiele innych świąt. Wydaje mi się, że to by sprawę załatwiło ;)

Carola - jak mi się antybiotyk skończy to odezwę się na bank, bo dupsko mi się poszerzyło przez zimę a pogody nie ma, aby biegać z dziećmi na wielogodzinne spacery jak rok temu... Porobiłam przez dwa dni brzuszki i umieram na zakwasy i chyba na razie wystarczy :-p:zawstydzona/y:

Dzień dobry brylancki:)

Witaj Aneta, jeszcze się z Tobą nie przywitałam:))

Karolinko z dwojga złego przynamniej wiecie co jest Maciusiowi...ale to przechodzi więc musicie być dobrej myśli!
Trzymam kciuki!!

Anja byłas w bluzie dresowej ale włoski nienagannie:))))! brzusio jakby bardziej na boki się rozchodzi niż do przodu- albo tak tylko wygladalo w bluzie;P sliczny brzunio!
Ja na codzien z Tymo jak wychodze to tez bluza polarowa i jakies bojówki, bo do piaskownicy czy spacer z wózkiem to mi wygodniej niz w obcasach sie bujać ;) za wygodna jestem i tyle.

Iza my na dzien dziecka tez nic Tymusiowi nie kupiliśmy i uważam Waszą taktykę za NAJ! wprowadze ją w zycie jak Tymo podrosnie i moze bedzie rodzenstwo. Tymuś dostał ksiązeczkę z wierszykami od prowadzacych zajecia na basenie ,bo akurat dzien dziecka wypadl w nasz wtorkowy basen i tyle. Myślę,ze i tak duuuzo dostaje i milosci i materialnie nic mu nie brakuje, rzekłabym,ze ma nadto .

Piszecie o wadze- ja chodze na zajęcia fitness i po wtorkowym wysiłku poszłam do cerfurka po swieże bułeczki i zjadlam dwie z "bardzo lekkim" serem żółtym ;) tak wyglada moje odchudzanie hihi... poza tym jest non stop zimno i mi sie chce jesc. LATO kiedy nadejdziesz????????

Jedziemy na długi weekend do Łeby, tzn sobota rano wyjazd a pon powrót . Własciwie jedziemy aby spotkac się z bliskimi znajomymi z Wawy, którzy sa tam na wczasach dwa tygodnie , mają coreczkę w wieku Tymka :) kiedyś o niej wspominałam przy zbiórce pieniedzy na operację rączki- operacja udana i sa wspaniałe postepy rehabilitacyjne, udało się uzbierać kase na czas i dzieki ludziom dobrej woli KAmilka ma szanse na normalne i zdrowe życie.
To tyle w skrócie:)
Pozdrawiam cieplutko!!!

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek:-)
Przede wszystkim BARDZO dziękuję za życzenia:tak:
Nie chwalę się urodzinami, bo takie stare d...y jak ja już ich nie obchodzą:-p Teraz urodziny obchodzi moje dziecko;-)
Wczoraj byliśmy u dermatologa. Diagnoza: AZS + rybia łuska. Zapisał Zyrtec i wapno + dwie dodatkowe maści (Advantan i Protopic) do stosowania wymiennie z tą robioną maścią sterydową, którą mam. Do smarowania kilka razy w ciągu dnia: Dexeryl. Kontrola za 4 tygodnie.
Facet powiedział, że przyczynę moglibyśmy stwierdzić robiąc testy uczuleniowe, a te można wykonać dopiero jak dziecko skończy 5 lat. Są również testy z krwi, ale są bardzo niewiarygodne, więc ich nie poleca. W związku z tym możemy teraz jedynie leczyć skutki i robić wszystko, aby stan skóry był jak najlepszy. Powiedział, że dzieci generalnie z tego wyrastają, chociaż w przypadku Maćka złym prorokiem może być (choć nie musi) fakt, że problemy te zaczęły się u niego bardzo wcześnie (bo już w 2 miesiącu). Na razie staram się nie denerwować i być dobrej myśli...

Iza, ja bardzo chętnie pojeżdżę z Tobą na rowerku, tylko będę musiała jakąś opiekę znaleźć dla Maćka. Także daj znać jak coś.
:

Karolina nie martw sie na przód może byc tak, że mu minie, przestrzegaj zaleceń lekarza i dbaj o Macisia:)co do testów to ja slyszalam od lekarza w Norwegi , że po drugim roku juz wychodzą , moze spróbuj wcześnie , bedzie dobrze :)

No ale w sobote była taka ładna pogoda, więc zaliczylismy zakupy, spacer, a potem bylismy u tesciow i odwiedzilismy naszą Minke - dziekujemy za kawke :-) Do elefuna mam zamiar isc jutro, szczegolnie jak taka pogoda bedzie jak dzis... - masakra...

Karolina Wszystkiego Najlepszego!! :-)
BOU06_78.jpg

ja też sie podlaćzam do życzeń , przepraszam , że spóźnieone , buziaki i 100 lat:)))

Martynka my tam wpadlismy okolo 16 i zalapalismy się na konkursy , pokazy balonikowe i malowanie twrzy, nie ma jak zabawa na dzień dziecka co do prezentów to ja się z Wami zgadzam , ale nie zawsze mi wychodzi ....

Hejka Dziołchy:-)
tak tak wiem bardzo mało piszę :zawstydzona/y: no ale jakoś weny nie mam :sorry2: częściej jestem na gg;-)
u mnie oki dzieci zdrowe mąż jeszcze kochany;-):-p:-D
wczoraj zaczęliśmy sezon rowerowy i wybraliśmy sie ze znajomymi na przejażdżkę do Sopotu no a teraz zadek mnie boli jakby kto mi kopa zasadził:szok::sorry2::-D
i chyba widziałam WildWild z małym na barana ale pewna to nie jestem :sorry2:

Izuś zdrówka dla Was:tak:

Witam nowe :-)

a Wszystkie buziakuję :tak:
hej Jolcia kupe lat:)))) ah jak zazdroszcze tego pedałowania:)

emkajot super ten wyjazd , joze am atmosferka się zagęści w pozytywny tego znaczeniu ...LEBA....PIEKNA MIEJSCÓWKA!!!same fajne wspomnienia z moim mężem , hi hi:))))

u nas pogoda beznadziejna, mnie dopadła rwa kulszowa , więc na procesje nie wybieram sie i tak mi ciężko sie chodzi normalnie czasem to lzy w oczach taki ból...jeszcze bieganinia po tych marketach budowlanych , żygam juz tym remontem !!!!ale dzisiaj efekt zobaczyłam , bo panele, ściany i przedpokój jakiś kolorów nabrał..aha wczoraj zaliczylam wizytę u gina , ciągle terminy się przesuwają , mówi , ze szyjka mi sie juz nie skraca, ale luteine daej polecil ...dzidia waży 2100, a i widzialm jak Maciusiowi jajeczka się bimbają:)))

Iza u mnie przeziębienia ciąg dalszy ....

reklama
Emkajot - dzięki:tak:
Będziecie mieć super weekend w Łebie, ponieważ ma być ekstra pogoda:tak::tak:
P.S. A może masz jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się brzucha po ciąży? hmm? :happy2:

Ana - jest tak, jak mówisz :tak:Staram się nie martwić za bardzo, przestrzegam zaleceń i cieszę się, że poza tym Maciek jest zdrowy! A co do testów to zobaczymy, jak to się będzie wszystko dalej rozwijało...
Dbaj tam o siebie i się oszczędzaj, abyś bez problemu mogła zobaczyć na żywo, jak Maciusiowi jajeczka bimbają :-) ZDRÓWKA!!!
Dzięki za życzenia ;-)

Do góry