reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzin dybry..

anja przepracowałaś sie:((((((( poleż i odpocznij koniecznie, narzekamy na facetow ale czasem sie im udaje;)

marcia jak remont u Ciebie?? no i czy coś wiadomo o tv??

Ostatnia edycja:
reklama
witam was dziewczynki!
Ja dziś w domku z Amelką - już śpi 2 godzinki ;-). Pogoda do bani, wieje strasznie. więc ze spaceru raczej nici.

emkajot w takim razie gratuluję męża :-D tzn jego decyzji :-D

pozdrwiam

Hej Babeczki

Kasia - dzięki za cenne informacje:tak:
"nie jadlam mięsa z chlebem tylko w innej postaci (obiadowej), a na chleb głównie nabiał albo np pomidor" --- wiesz co, ja również BARDZO chętnie jadłabym nabiał, ale nie wiem, czy w takiej sytuacji mogę go wprowadzić, czy poczekać. Jak uważasz? Jako doświadczona mama, która przeszła przez podobne problemy:happy:

Marta - dzięki również za porady. Może zakupię sobie również taki chlebek, tylko muszę poszukać najpierw bio-piekarni:happy:
Ale Ci zazdroszczę wyjazdu. Ja jeszcze muszę chwilkę poczekać, zanim pojedziemy do mojego kochanego Krakowa. Jakbyś się gdzieś zgubiła to dzwoń :tak:

emkajot - cieszę się razem z Tobą :-)

Pozdrowionka

Dzin dybry..

anja przepracowałaś sie:((((((( poleż i odpocznij koniecznie, narzekamy na facetow ale czasem sie im udaje;)

a u mnie mega wiadomosc! za dwa lata przenosimy sie do Wrzeszcza!!!! jak sie cieszę to nie macie pojęcia! mąż zrozumiał moje argunenty i doszedł do wniosku,że nie kupimy nowego mieszkania po drugiej stronie ulicy przy której obecnie mieszkamy(miało być ciut wieksze i z mega tarasem) tylko kupimy nowe we Wrzeszczu :))))))) Jak ja Go Kocham :)))))))

gdzie???, moze chcesz kupic moje mieszkanie :-D:szok:bo My za jakies 2-3lata bedziemy hcieli kupowac dom- i kolejny remont bedzie mnie czekal :))))ale ty lubisz nowe budownictwo:confused2:

jak skoncze to zapraszam na kawe:tak:

Ostatnia edycja:
WItajcie ...

ostatnio zadko tu przebywam gdyz niemam zbyt czasu ... od poniedzialku zaczynam wdomu remont az sie boje heh ale efekt kocowy wydaje mi sie ze bedzie mnie satysfakcjonowal . Dzis chodzilam po ankach pytac sie o pozyczki kredyty itp chcialam sie zorientowac ale moze jak dobrze pojdzie to wezme pozyczke w pracy bez procentowa ... a jak nie zostanie mi karta debetowa lub kredytowa .... ale dobrze ze mialam cos odlozonego....

a tak u mnie wszystko oki malutka coraz czesiej daje o sobie znac ... tak sie zastanawiam czy ta chmura pylu do nas dotrze? jak myslicie mam nadzieje ze szybko zniknie bo moj wujas ma srode przyleciec z norwegi a teraz juz niewiem co myslec ...

jutro i pojutrze lepiej z dziecmi nie wychodzic na dwor ,pyl jest niewidoczny ale bardzo szkodliwy, szczegolnie dla astmatykow,alergikow i malych dzieci

Karolina - możesz zawsze spróbować nabiału koziego - jest trochę inny w smaku, ale zawsze jakaś odmiana. :-) Co do ogólnie uczuleń pokarmowych - ja zwalczałam wysypkę - wysypka u Piotrka pojawiała się po 5 dniach od zjedzenia czegoś uczulającego a znikała mniej więcej po tygodniu, po fenistilu w kroplach znikała w ciągu 2-3 dni - jak zniknęła wysypka robiłam ekspozycję na potencjalny alergen, czyli jadłam to co myślałam że go uczula - jak była reakcja (wysypka znów) to następna próba za 3 miesiące, jak nie było to znaczy że to nie to i mogę spokojnie jeść. Tym sposobem wykluczyłam elegancko nabiał :-)

Pył to jakiś koszmar:no: - D. zabiera mi dzieci na weekend do dziadków żeby je wybiegać, tymczasem jak będą musieli przez pył siedzieć w domu to rozmontują im domostwo :sorry:

dzien dobry .....

slonko swieci a niebo dosc ladne i gdzie ten pyl rzeczywiscie moze go niewidac ale jest zapewne szkodliwy ....

mam pytanie dziewczyny znacie moze piece akumulacyjne czy sa warte aby je zakupic i czy oczywiscie malo pobieraja pradu?
prosze o rade bo zastanawiam sie nad zmiana ogrzewania gdyz obecnie mam piec kaflowy ktory jest przerobiony na elektryczny a cignie pradu kosmicznie dla tego szukam czegos aby bylo taniej a zarazem czulo sie efekt ciepla szczegolnie ze w nastepna zime bedzie juz dziecko ...
pozdrawiam slonecznego dnia

pył między 3 a 6 km nad powierzchnią ziemi. Dla nas i dla dzieci go nie ma. problem będzie jak chmura zacznie opadać ;-)

Ja wyzbyłam się rodziny, D. z chłopcami pojechali do dziadków, do jutra mam wolną chatę. Rany, w końcu po kilku latach się wyśpię :-)))

reklama
DD dziś rano stwierdził, że skoro pył wulkaniczny zagraża dzieciom to on nie może iść do szkoły. Nie potrafi tak długo wstrzymywać oddechu :-D

Miałam w czwartek i piątek ponadprogramowe dzieci ;-) Wczoraj praca a dziś sesja. Dlatego tylko czytałam i nie pisałam.

Pytałyście o wywiadówkę, to było takie typowo organizacyjne spotkanie. Jednak zostałam dłużej i podpytałam nauczycielki - no i się nasłuchałam, sama chciałam :-D Suma summarum - mam najnormalniejsze dziecko pod słońcem :rofl2:

Uciekam do rodzinki cioteczki moje, miłej niedzieli, papa.

PS: Anja - chciałaś córeczkę drugą i masz, Twoje "zamówienie" się spełniło hihi. Gratki wielkie! Biedny tatko - będzie miał niezły babiniec, a każda charakterna hehe.

Do góry