Hej, hej
przede wszystkim spóźnione życzenia wszystkiego NAJ z okazji Dnia Kobitek ;-)
Kasia - wielkie dzięki za
BARDZO szczegółową pomoc
Już wszystko piszę...
W poniedziałek byliśmy u pediatry. Powiedziała, że to wicie się, kręcenie i stękanie to jakaś tam odmiana kolek - można masować brzuszek i podawać kropelki np. Espumisan.
To co ma na buzi to rzeczywiście hormonalne, natomiast wyszło mu jeszcze dodatkowo coś na całej główce, karczku i troszkę na rączkach. Babka powiedziała, że to jest uczuleniowe... najpierw mam odstawić oliwkę i mydełko Bambino, ponieważ ich właśnie używałam na główkę (Martynka, tak jak pisałaś...) i przestać jeść żółty ser. Jeśli to nie pomoże, mam również zmienić proszek do prania (teraz piorę Lovelą, powiedziała żeby kupić np. Jelpa) - chociaż wydaje mi się, że gdyby była to wina proszku to od samego początku miałby uczulenie...
Niestety dzisiaj zauważyłam, że to samo wyszło mu również na klatce piersiowej... A to co ma na główce to (tak, jak napisałaś Kasia) zmieniło się w takie suche placki. W takim razie od jutra odstawiam nabiał - nie ma tego wiele, ale od kilku dni zaczęłam jeść biały ser, więc może...
Bardzo nie chciałabym przejść na sztuczne mleko, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i nie będzie to jednak skaza białkowa...
Podczas wizyty pediatra zważyła Maćka - ma już 4500 :-)
Tego samego dnia byliśmy u neurologa, skontrolować napięcie mięśniowe. Lekarz stwierdził, że na tą chwilę wszystko jest ok. Mamy przyjść na kontrolę za 2 miesiące.
aredzimska - dzięki za polecenie kropelek. Na razie kupiłam Espumisam - jak nie podziała to spróbujemy SAB simplex.
"A mi nawet w pewnym momencie pediatra powiedziała, że mam odstawić kurczaki bo mała miała powiększone piersi" --- no to bardzo wyedukowana była ta lekarka :-) Przecież powiększone piersi (sutki) mogą mieć przez jakiś czas zarówno chłopcy, jak i dziewczynki - co jest wynikiem działania hormonów matki. Mój Maciek nadal na trochę powiększone
Głosiki oddane!
Iza - wow!
Ale zdjęcie walnęłaś (mam na myśli to z okazji dnia Kobiet) Już myślałam, że przerzuciłaś się na facetów i trafił Ci się na sesję jakiś model
;-)
GRATULACJE z powodu podpisania umowy na sesję ślubną! Bardzo się cieszę!
Pytałaś o nockę... Maciek generalnie budzi się max 2 razy do jedzenia, ale ja nie mogę w ogóle spać i co chwilę się budzę, jak on się tak pręży i jęczy :-(
P.S. głosik oddany
emkajot - dzięki za info o Allegro. W razie czego to mój A. ma kuzynkę w Niemczech, więc poprosimy ją o pomoc.
No powiem, że zazdroszczę Ci samozaparcia w ćwiczeniach Ja sama nigdy nie mogę się zmobilizować, a kompanki do ćwiczeń brak...
Gratulacje z okazji kolejnego ząbka
Anja - no nie zazdroszczę Ci tych rewelacji ciążowych... Mnie na szczęście ominęły. A dlaczego piszesz, że tak już pewnie będzie do porodu??
Ana - witaj ponownie w Polsce
No i gratuluję drugiego synka
Cieszę się, że wszystko z Maleństwem w porządku!
Cris - już trzymam kciuki za egzamin, no i oczywiście za prawko! Na pewno się uda!
Co do odkurzacza to ja mam teraz taki zwyczajny Zelmera, Elf - więc nie ma co opiniować. Plusem jest to, że jest malutki i można go wszędzie zmieścić.
Marta - przykro mi z powodu Twojego Znajomego...
ivi - to widzę, że Tymuś ma podobne przyzwyczajenia w związku ze spaniem jak Maciek
I jak tam po przeglądzie? Wszystko ok? Ja idę 16 marca.
Jeśli chodzi o szczepienia to nam lekarka powiedziała, że jeśli Mały nie będzie chodził do żłobka to można na razie odpuścić sobie szczepionkę na pneumokoki i rotawirusy.
beti14011984,
paulsiez - witam
No to spadam do wyrka ;-)
Buziole