reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ivi my Oliwkę szczepiliśmy tą szczepionką i nie miała żadnych objawów poszczepiennych.Zresztą Oliwia miała gorączkę tylko po bezpłatnych.Po płatnych czuła się jak zwykle czyli dobrze :) ale wiadomo,że każde dziecko reaguje inaczej

reklama
a szczepiliście na rotawirusy? Pneumokoki zostawiamy sobie na drugi rok życia Tymka, ale myślę jeszcze nad rota..

Na rotawirusy nie.Długo się nad tym zastanawialiśmy i ostatecznie nie zaszczepiliśmy.U nas w rodzinie były dwa przypadki gdzie dzieci zaszczepili po przyjęciu ostaniej dawki obydwoje prawie 3 tygodnie leżeli w szpitalu na rotawirusa,ale nie tylko to miało wpływ na naszą decyzję...

Z odkurzaczy - mamy Xio Elektroluxa - genialny jest. Ma już 8 lat :-D jest mega malutki, a odkurzał juz nawet gruz i ciągle żywy. Ogólnie działa jak nowy co jest dla mnie fenomenem (tu też oprócz silnika - który jest cały czas ok, na plus liczę że nie rozpadła się rura, nie poodpadały żadne kółka od szczotki, działa zwijanie kabla, przycisk, wszystko bez zarzutu). Natomiast nie polecam Zelmerów - w rodzinie było kilka róznych modeli, wszystkie się bardzo psuły.

Co do szczepionek, u nas był objaw po Infarixie (spuchnięta bardzo rączka i ból dwa dni) - szczepiliśmy więc po tej jednej dawce Pentaximem i objawów nie było. Na rota nie szczepiłam, bo jakoś słabe były u znajomych rezultaty (dzieci mimo szczepień chorowały) - na pneumo zaszczepiłam Piotrka przed przedszkolem, tą szczepionką za 30 zł, nie za 300 jedna dawka. ;-)

Hej kobitki!

Ivi - a zapraszam serdecznie :-) Na pewno powinnam być w domu od rana do 16:00 bo się w piątki opiekuję Milenką. A o której mniej więcej byście wpadli?

Cris - dzięki za głosik. A prawko na pewno zdasz od razu. Zdolniacha :-D Mojego odkurzacza polecać nie będę bo coś tam mu odpadło...

Marta - pod zdjęciem są okienka do głosowania. Skoro Ci telefon szwankuje to pewnie nie dostałaś smsa ode mnie? Ani wiadomości na gadu? Bo Cię ostatnio molestuję :cool2:

Martynka - a Ciebie gdzie wcięło? Jeszcze imprezkę odsypiasz? :confused:

Dzisiaj Dzień Mężczyzn.... trzeba im z nawiązką podziękować za przedwczoraj hihi.

Ostatnia edycja:
A ja w pracy, więc szybciutko.

Iza - zagłosowałam i komentarz też zostawiłam.

Ivi Amelkę szczepiłam infanrix hexa przy pierwszym szczepieniu i potem już sam infanrix - taki zwyczaj u nas w przychodni. bez objawów wszytko ok.. rotawirusy też szczepione i 2 dawki miałam po 300 zł/każda- rotarix dokładnie nie rotatek który się podaje w 3 dawkach (po 200 zł/każda). Na pneumokoki zaszczepiłam dopiero jak Amelka skończyła 6 mc - tak mi poleciłą koleżanka pediatra i też bez objawów.

Marta głowa do góry :-)

mama w boju mam odkurzacz bezworkowy, sprawdzę w domu jaki dokładnie - świetna sprawa - jak się zapcha wyciągasz filtr czyścisz pod kran suszysz i gotowe :-).przykro że padł sprzęt, ale przynajmniej jest okazja aby kupić nowy :-D

pozdrawiam. od 15-tej mam weekend :szok: aż do wtorku :-D taka praca :cool2:

czesc dziewczynki , ale naskrobalyscie ...ale fajnie sie was czyta....dzisiaj optymistycznie bo pogoda piekna , ja się spotkalam z kolezanka na pogaduchach i zaszalałysmytroche po skepach.
wczoraj wizyta u gina , wszystko dobrze serduszko w normie , możdżek też:))))ciągle rosnie i większy o tydzień i kilka dni, no i potiwerdzone , ze chlopak tak sie wypuinal , że trudno bylo nie zauważyć ...he he ekscybicjonista!!!!
pozdrawiam

ana super wieści :-)
aredzimska wow, to się nazywa weekend :tak:
paulsiez witaj :-)
Iza e tam, nie m się czym chwalić ;-) taki a'la bob. Smok kliknięty, piękne zdjęcie :tak:
Marcia strasznie mi przykro, taki młody człowiek

ja też się zastanawiam co teraz zrobić ze szczepieniem tym na 16-18 mies. Iga wszystkie oprócz Engerixu (na żółtaczkę) miała bezpłatne i super je znosiła, zaraz był cyc i ok
ale teraz to już duża babka i te trzy wkłucia tak łatwo nie przejdą, więc muszę spytać lekarki czy mozna teraz podać to 3 w 1
a co do rota, to byłyśmy z Igą w styczniu cztery doby w szpitalu z powodu odwodnienia (wirusowe zapalenie układu pok.) i 80 % oddzialu to były dzieci z rota, dr mówiła że prawie połowa z nich miała wcześniej szczepienia

dzis piękne słonko i pomimo zimnego powietrza czuć ciepełko
wyczytałam w Intermarche ze można zagłosować na jakiś plac zabaw, który może powstać przy sieci tych sklepów, muszę poszperać w necie

reklama
Do góry