reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzień dobry:)
Mój Mąż wczoraj przyjechał do domu z rozstrojem żołądkowym i dziś na zakupy jadę z dzieckiem... miało być tak pięknie. Dałam mu nifuroksazyd czy jakoś tak ale boję się,że to grypa żołądkowa i małego mi zarazi...
Karolinka się jakoś nie odzywała ( jak poczytałam ostatnie posty) ale może na kom do któregoś Brylancika. Ivi trzymaj się dzielnie i całuski dla Tymusia!

reklama
tak Iza, mój skowronek niezależnie ile śpi w ciągu dnia czy nocy, nowy dzień zaczyna o 4 rano:D a dokładniej zmiana pieluchy, cycuś i odkładam do łóżeczka żeby na karuzelkę popatrzył a ja próbuję dochodzić do siebie;) jak widać dziś już śniadanie sobie zrobilam "na zapas":D Młody potem pada o 6:30 i uwaga! budzi się o 7:D i tak dzień w dzień:D
od kiedy walczymy z suchą skórą na buźce i ciemieniuszką młody daje mi szanse odsapnąć nad ranem - bo o dziwo zasypia wcześniej niż 11;) Na przykład teraz już śpi... gorzej że na mnie i nie iwem czy się nie obudzi jak go odłożę:D
Ogólnie to mam niezły ubaw z tym szkrabikiem:)
A zaraz dzwonię do lekarki z wynikami badania bilurubiny - mały we wtorek miał 6.9. Wolno spada cholerstwo, ale spada a to chyba najważniejsze:)

A ja zaczynam ćwiczyć, żeby wrócić do swojej sylwetki.. strasznie dużo "tu i ówdzie" mi się odłożyło po ciąży i mam jeszcze duuuuużo kg do zrzucenia;)

Iza - miłego dnia z urwisami:)

emkajot - mam nadzieje żę to nie grypa żołądkowa!

Witam
hej , emkajot duzo zdrówka , szkoda , że znowu coś atakuje :baffled:
Izuś milego dzionka z dzieciakami:tak:;-), bedzie wesesoło:-D
Ivi , szczęśliwa mamuśko , napewno fajnie wygladasz , he he , nie katuj sie jeszcze;-).
a jak walczysz z sucha skórka u Tymka:confused:

u mnie słonko pieknie swieci , ale śnieg śnieg:baffled:wszędzie , brrr:wściekła/y:, nie mam planu na dzisiaj , moze pódziemy robic orzełki robic przed domem:-p na śniegu, a tak wogole ja nie kumam gdzie te dzieci i ludzie bo ja ich tu nie widze :no:bunkruja się w chałupach jak zwykle no i napewno sprzątaniemnie czeka bo Czarek obkleił cały dom w modelinie , będe chodzić i skrobasć podłogi:wściekła/y:, wczoraj wieczorem było tak cicho , już wiem dlaczego:angry:. dobra chwilowo sie żegnam:-)
milego dnia:tak:

witam wieczorkowo :-)
Iga mi dzis rano padla na zakupach w ETC i teraz ma drugą drzemkę :dry: czeka nas dluuugi wieczór
długi czas miala już tylko jedną drzemkę a od ferii wstaje wcześniej i spanie się pokręciło
miałysmy dziś dłuższy spacerek i chociaz było chłodno to w słońcu cudownie i wreszcie bez wiatru
a teraz przeszukuję allegro za rowerkiem na zajączka dla małej
miłego wieczoru :tak:

Hej kochane,
Iza słodki ten Tymuś ale nie daje pospać ... i bidulek sucha skórka- u nas po basenie była sucha ale jak mial 3-4 miesiace, teraz chyba się wzmocniła i jest ok, smarowałam kilka razy dziennie preparatami oilatum plus robionym na receptę- jakoś przeszło także cierpliwości w pielęgnacji! a z cwiczeniami to sobie jeszcze daruj, samo zejdzie lada moment- ja 2 miechy po porodzie byłam już szczuplejsza niz przed ciążą bez ćwiczen i jakiś diet ,bo karmiłam cycem. Ruch przy dziecku dużo daje.
Ana - ale urwis:) tylko pomyśl,że każdą z nas to czeka! od razu lżej prawda??
Mirabelko owocnych poszukiwań :)
Dziewczyny zrobiłam dziś masę km w centrach handlowych i d... nie ma juz botków za to są obcasy czółenka.... masakra jakaś. wyjdzie na to,ze wczesną wiosnę przebiegam w adidasach;/ Tymuś był grzeczny i wyrozumiały dla swojej sfrustrowanej mamusi, wykazywał pełną aktywność i nie spał popołudniu ,bo jak tu spać jak wokoło tyyyle fajnych rzeczy się dzieje!! Teraz padł i spi:) A ostatnio budzi mi się po 6 :( chyba czuje wiosnę, zimą potrafił nawet do 9.30...
Miałam też przygodę z autem- na parkingu pakujemy się do auta a facet z samochodu obok mówi mi,ze opona mi syczy i powietrze schodzi- patrze i faktycznie robi się flak- kurka wodna! na szczescie dojechałam do wulkanizacji i gościu naprawił - gwóźdź był w oponie. I pomyśleć,ze gdyby nie miły na parkingu to mogłabym mieć nawet wypadek. o zgrozo!
Mąż troszkę lepiej, cały dzień smecta i syropek- jakoś się polepszyło- mam nadzieję,że to ta kanapka z kurczakiem a nie grypa,bo kurka się tu wszyscy rozchorujemy. Ja się chyba zakonserwuję i zaraz JD z lodem zaaplikuję profilaktycznie ;) Jestem zdechła więc smigam przed tv.

Miłego wieczorku życzę!!

A ostatnio budzi mi się po 6 :( chyba czuje wiosnę,
Amelka też ostatnio wcześniej wstaje, ale za to noce już mamy lepsze bo się już tak często nie budzi. kliknęłam na wizaż
My dziś u teściów na prababci imieninach byliśmy :-), razem z Amelką przespałyśmy drogę w jedną i drugą stronę. potem trafiliśmy do carrefoura zdjęcie do dowodu małej zrobić. Albo kobitka rzadko dzieciom robi zdjęcia, albo Amelka jest ciężka do fotografowania :-D, na szczęście się udało :tak:
mirabelka73 my kupiliśmy fajny rowerek, taki z podnóżkiem i do pchania. z daszkiem :-)
BUJANY BAJECZNY ROWEREK Z MIEKKIMI KOŁAMI (917186655) - Aukcje internetowe Allegro

wygląda fajnie po złożeniu, ale na razie testowany tylko na dywanie :baffled:

uciekam się myć :happy: i do wyrka. dobranoc panienki

no i faktycznie wieczór się wydłużył do 23.45, wtedy dopiero moja córa zasnęła
no i dzis zdecydowanie mniej pisków i krzyków, więcej tak i nie, nie chcę zapeszyć ale może zaczynamy się dogadywać :-)

aredzimska nas właśnie czeka zdjęcie do paszportu malej, bo kończy się w czerwcu, a za ubiegłoroczne zdjęcie to Iga nas kiedyś przeklnie ;-) babka robiła prawie dziesięć zdjęć żeby wybrać "najlepsze" ale to ktore wybrala jest nieziemskie :-)

tych rowerków to od groma, nawet nie wiedziałam że taki wybor
zostal mi wybór między dwoma, niby identiko z wyglądu ale jakieś tam drobne różnice są, może ktoraś z Was kupowala taki maluchowi, to prosiłabym o radę czy warto:
ROWEREK HAUCK 3 KOLORY+ATESTY, PAŁĄK, PASY+KOSZ (945457983) - Aukcje internetowe Allegro
ROWERKI SUPER ROWEREK BOBY MILLY MALLY najtaniej (936906815) - Aukcje internetowe Allegro

emkajot fajnie że Tymuś daje Ci pobiegać po sklepach, Iga nigdy nie miała cierpliwości do zakupów i zazwyczaj kończyło się na rączkach
super że gość zwrócił uwagę na oponę :tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Ja tak z rana z małą niespodzianką.

Dziewczyny:

Pati ledwo co wstała z drzemki

I wciąga ciasteczko

Milenka

I ja :-D

Uciekam do moich dziewczynek! Buziaki!

:-phej laseczki , ale sie wieczorowo rozkręciło
rowerki super, my Czarkowi kupilismy na 2 latka taki jak Amanda wkleiła , fajna sprawa , Czarek do tej pory na nim sam jeżdżi nie chce się przerzucić na juz taki dla starszaków i stoi na strychu, wkłada sob9ie samochody do tego koszyka i jeżzi po domu , dobrze , że u teściów u góry he hhe:-D
no ale mi sie osobiście podobaja te dwa ,:tak:takich nie było ....jak szukałam , :baffled:

Dziewczyny wy tez miałyście koszmary w ciąży , normalnie masakra jakie rzeczy mi sie śnia:cool: ...jestem tak nie wyspana i teraz ciągle mysle o tym śnie , brrr:-(

o Iza , pieknie wygladasz ....:tak::-pdo schrupania

no zaciekawiły mnie ostatnie fotki ...idę poszperać po necie ....

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny!
Ale fajowe focie :))) Iza podoba mi się kolor włosków :)

Rowerki fajowe:) ciężko wybrac - chyba kupiłabym hauck, jakos mi bardziej wizualnie pasuje, my dla Tyma mamy taki rowerek "spadkowy" 3-kołowy a teraz ma takie coś :
Mothercare 7-in-1 trekker : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
zamówiłam dla niego na swieta i ciocia z uk przywiozła autem

u nas cd. choroby męża ale dziś już go zagoniłam do odkurzania piętra, sama jęzor na wierzchu od kilku dni więc niech cos zrobi, ja jak chorowałam to aktywnie .
Tak więc mam już od rana odkurzone i podłogi pomyte, druga pralka się kręci, ja jadę do Tesco po zakupy i do outletu po spodnie na ćwiczenia,bo we wtorek zaczynam.Tym razem zostawiam Tymka w domu, szybciej zrobię sama takie zakupy. Godzina 10.30 a ja mam już 3/4 w domu zrobione- jak to wspaniale gdy dziecko budzi sie po 6tej wrrrrrrrrr.

Ana jak pamiętam to też miałam złe sny,szczególnie gdy obżarłam się na noc !
Pozdrawiam cieplutko brylanciki!

Do góry