reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzień dobry:)
Mój Mąż wczoraj przyjechał do domu z rozstrojem żołądkowym i dziś na zakupy jadę z dzieckiem... miało być tak pięknie. Dałam mu nifuroksazyd czy jakoś tak ale boję się,że to grypa żołądkowa i małego mi zarazi...
Karolinka się jakoś nie odzywała ( jak poczytałam ostatnie posty) ale może na kom do któregoś Brylancika. Ivi trzymaj się dzielnie i całuski dla Tymusia!

reklama
tak Iza, mój skowronek niezależnie ile śpi w ciągu dnia czy nocy, nowy dzień zaczyna o 4 rano:D a dokładniej zmiana pieluchy, cycuś i odkładam do łóżeczka żeby na karuzelkę popatrzył a ja próbuję dochodzić do siebie;) jak widać dziś już śniadanie sobie zrobilam "na zapas":D Młody potem pada o 6:30 i uwaga! budzi się o 7:D i tak dzień w dzień:D
od kiedy walczymy z suchą skórą na buźce i ciemieniuszką młody daje mi szanse odsapnąć nad ranem - bo o dziwo zasypia wcześniej niż 11;) Na przykład teraz już śpi... gorzej że na mnie i nie iwem czy się nie obudzi jak go odłożę:D
Ogólnie to mam niezły ubaw z tym szkrabikiem:)
A zaraz dzwonię do lekarki z wynikami badania bilurubiny - mały we wtorek miał 6.9. Wolno spada cholerstwo, ale spada a to chyba najważniejsze:)

A ja zaczynam ćwiczyć, żeby wrócić do swojej sylwetki.. strasznie dużo "tu i ówdzie" mi się odłożyło po ciąży i mam jeszcze duuuuużo kg do zrzucenia;)

Iza - miłego dnia z urwisami:)

emkajot - mam nadzieje żę to nie grypa żołądkowa!

Witam
hej , emkajot duzo zdrówka , szkoda , że znowu coś atakuje :baffled:
Izuś milego dzionka z dzieciakami:tak:;-), bedzie wesesoło:-D
Ivi , szczęśliwa mamuśko , napewno fajnie wygladasz , he he , nie katuj sie jeszcze;-).
a jak walczysz z sucha skórka u Tymka:confused:

u mnie słonko pieknie swieci , ale śnieg śnieg:baffled:wszędzie , brrr:wściekła/y:, nie mam planu na dzisiaj , moze pódziemy robic orzełki robic przed domem:-p na śniegu, a tak wogole ja nie kumam gdzie te dzieci i ludzie bo ja ich tu nie widze :no:bunkruja się w chałupach jak zwykle no i napewno sprzątaniemnie czeka bo Czarek obkleił cały dom w modelinie , będe chodzić i skrobasć podłogi:wściekła/y:, wczoraj wieczorem było tak cicho , już wiem dlaczego:angry:. dobra chwilowo sie żegnam:-)
milego dnia:tak:

witam wieczorkowo :-)
Iga mi dzis rano padla na zakupach w ETC i teraz ma drugą drzemkę :dry: czeka nas dluuugi wieczór
długi czas miala już tylko jedną drzemkę a od ferii wstaje wcześniej i spanie się pokręciło
miałysmy dziś dłuższy spacerek i chociaz było chłodno to w słońcu cudownie i wreszcie bez wiatru
a teraz przeszukuję allegro za rowerkiem na zajączka dla małej
miłego wieczoru :tak:

Hej kochane,
Iza słodki ten Tymuś ale nie daje pospać ... i bidulek sucha skórka- u nas po basenie była sucha ale jak mial 3-4 miesiace, teraz chyba się wzmocniła i jest ok, smarowałam kilka razy dziennie preparatami oilatum plus robionym na receptę- jakoś przeszło także cierpliwości w pielęgnacji! a z cwiczeniami to sobie jeszcze daruj, samo zejdzie lada moment- ja 2 miechy po porodzie byłam już szczuplejsza niz przed ciążą bez ćwiczen i jakiś diet ,bo karmiłam cycem. Ruch przy dziecku dużo daje.
Ana - ale urwis:) tylko pomyśl,że każdą z nas to czeka! od razu lżej prawda??
Mirabelko owocnych poszukiwań :)
Dziewczyny zrobiłam dziś masę km w centrach handlowych i d... nie ma juz botków za to są obcasy czółenka.... masakra jakaś. wyjdzie na to,ze wczesną wiosnę przebiegam w adidasach;/ Tymuś był grzeczny i wyrozumiały dla swojej sfrustrowanej mamusi, wykazywał pełną aktywność i nie spał popołudniu ,bo jak tu spać jak wokoło tyyyle fajnych rzeczy się dzieje!! Teraz padł i spi:) A ostatnio budzi mi się po 6 :( chyba czuje wiosnę, zimą potrafił nawet do 9.30...
Miałam też przygodę z autem- na parkingu pakujemy się do auta a facet z samochodu obok mówi mi,ze opona mi syczy i powietrze schodzi- patrze i faktycznie robi się flak- kurka wodna! na szczescie dojechałam do wulkanizacji i gościu naprawił - gwóźdź był w oponie. I pomyśleć,ze gdyby nie miły na parkingu to mogłabym mieć nawet wypadek. o zgrozo!
Mąż troszkę lepiej, cały dzień smecta i syropek- jakoś się polepszyło- mam nadzieję,że to ta kanapka z kurczakiem a nie grypa,bo kurka się tu wszyscy rozchorujemy. Ja się chyba zakonserwuję i zaraz JD z lodem zaaplikuję profilaktycznie ;) Jestem zdechła więc smigam przed tv.

Miłego wieczorku życzę!!

A ostatnio budzi mi się po 6 :( chyba czuje wiosnę,
Amelka też ostatnio wcześniej wstaje, ale za to noce już mamy lepsze bo się już tak często nie budzi. kliknęłam na wizaż
My dziś u teściów na prababci imieninach byliśmy :-), razem z Amelką przespałyśmy drogę w jedną i drugą stronę. potem trafiliśmy do carrefoura zdjęcie do dowodu małej zrobić. Albo kobitka rzadko dzieciom robi zdjęcia, albo Amelka jest ciężka do fotografowania :-D, na szczęście się udało :tak:
mirabelka73 my kupiliśmy fajny rowerek, taki z podnóżkiem i do pchania. z daszkiem :-)
BUJANY BAJECZNY ROWEREK Z MIEKKIMI KOŁAMI (917186655) - Aukcje internetowe Allegro

wygląda fajnie po złożeniu, ale na razie testowany tylko na dywanie :baffled:

uciekam się myć :happy: i do wyrka. dobranoc panienki

no i faktycznie wieczór się wydłużył do 23.45, wtedy dopiero moja córa zasnęła
no i dzis zdecydowanie mniej pisków i krzyków, więcej tak i nie, nie chcę zapeszyć ale może zaczynamy się dogadywać :-)

aredzimska nas właśnie czeka zdjęcie do paszportu malej, bo kończy się w czerwcu, a za ubiegłoroczne zdjęcie to Iga nas kiedyś przeklnie ;-) babka robiła prawie dziesięć zdjęć żeby wybrać "najlepsze" ale to ktore wybrala jest nieziemskie :-)

tych rowerków to od groma, nawet nie wiedziałam że taki wybor
zostal mi wybór między dwoma, niby identiko z wyglądu ale jakieś tam drobne różnice są, może ktoraś z Was kupowala taki maluchowi, to prosiłabym o radę czy warto:
ROWEREK HAUCK 3 KOLORY+ATESTY, PAŁĄK, PASY+KOSZ (945457983) - Aukcje internetowe Allegro
ROWERKI SUPER ROWEREK BOBY MILLY MALLY najtaniej (936906815) - Aukcje internetowe Allegro

emkajot fajnie że Tymuś daje Ci pobiegać po sklepach, Iga nigdy nie miała cierpliwości do zakupów i zazwyczaj kończyło się na rączkach
super że gość zwrócił uwagę na oponę :tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Ja tak z rana z małą niespodzianką.

Dziewczyny:

Pati ledwo co wstała z drzemki

I wciąga ciasteczko

Milenka

I ja :-D

Uciekam do moich dziewczynek! Buziaki!

:-phej laseczki , ale sie wieczorowo rozkręciło
rowerki super, my Czarkowi kupilismy na 2 latka taki jak Amanda wkleiła , fajna sprawa , Czarek do tej pory na nim sam jeżdżi nie chce się przerzucić na juz taki dla starszaków i stoi na strychu, wkłada sob9ie samochody do tego koszyka i jeżzi po domu , dobrze , że u teściów u góry he hhe:-D
no ale mi sie osobiście podobaja te dwa ,:tak:takich nie było ....jak szukałam , :baffled:

Dziewczyny wy tez miałyście koszmary w ciąży , normalnie masakra jakie rzeczy mi sie śnia:cool: ...jestem tak nie wyspana i teraz ciągle mysle o tym śnie , brrr:-(

o Iza , pieknie wygladasz ....:tak::-pdo schrupania

no zaciekawiły mnie ostatnie fotki ...idę poszperać po necie ....

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny!
Ale fajowe focie :))) Iza podoba mi się kolor włosków :)

Rowerki fajowe:) ciężko wybrac - chyba kupiłabym hauck, jakos mi bardziej wizualnie pasuje, my dla Tyma mamy taki rowerek "spadkowy" 3-kołowy a teraz ma takie coś :
Mothercare 7-in-1 trekker : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
zamówiłam dla niego na swieta i ciocia z uk przywiozła autem

u nas cd. choroby męża ale dziś już go zagoniłam do odkurzania piętra, sama jęzor na wierzchu od kilku dni więc niech cos zrobi, ja jak chorowałam to aktywnie .
Tak więc mam już od rana odkurzone i podłogi pomyte, druga pralka się kręci, ja jadę do Tesco po zakupy i do outletu po spodnie na ćwiczenia,bo we wtorek zaczynam.Tym razem zostawiam Tymka w domu, szybciej zrobię sama takie zakupy. Godzina 10.30 a ja mam już 3/4 w domu zrobione- jak to wspaniale gdy dziecko budzi sie po 6tej wrrrrrrrrr.

Ana jak pamiętam to też miałam złe sny,szczególnie gdy obżarłam się na noc !
Pozdrawiam cieplutko brylanciki!

Do góry