reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Marabelka leniwy powiadasz ..mój ma 3 lata i tez jak cholera , a powiedzcie czy to moja wina czy na geny zwalać:rofl2: bo widze duze podobieństwo mięzy nim a moim lubym:-D
Martynka ja Vi powiem , że chciałam duzą róznice , choć to duzy egoizm z mojej strony i wygodnictwo i nieoczekiwanie pach pach ....nie czekaj :no:, ja myslę , że dobrze , że tak u mnie wyszło:tak:,może Czaruś jest juz kumatyu i zazdrosny nie bedzie ,a le trzeba tez się napocić , zeby tak było, bo do tej pory to oczko w glowie a tu zmaina się szykuje :rofl2:a jeśli chodzi o płeć to chyba Minka coś ma na to:-D, co nie;-)

u mnie też snieg pada brrr:baffled:

Ostatnia edycja:
Jestem,ale czasu mam zero!
W ciągu miesiąca do max dwóch bedziemy mieli już new kuchnie :-) i ciągle gdzieś latamy...
Wstyd mi,ale ja się z niczym nie wyrabiam...Postanowiliśmy zatrudnić Panią do sprzątania i prasowania,bo w domu taki burdel,że aż mi wstyd kogoś zaprosić.Ubrania krzyczą żeby je wyprasować,ale nie mam kiedy.Jak młoda śpi to gotuję obiad i sama coś jem.Na dodatek pakowanie paczek,fakturki itp...
Chyba z natury jestem bardzo źle zorganizowana i dlatego tak jest,a Grzesiek chodzi w pogniecionych ubraniach.Zresztą powiem Wam,że ostatnio miałam doła,bo w domu bałagan,Oliwia broiła na maksa wszystko wyrzucała rozrzucała rozsmarowywała a ja non stop się wkurzałam i ryczałam straciłam ochotę na wszystko.Grzesiek mi pomaga,ale jak idzie do pracy na 9 i wraca po 17 to niewiele tego dnia zostaje...

martynka mi się nie zgadza,bo powinnam mieć synka,a mam córeczkę.

ana zawsze lepiej zwalić na geny :-) u mnie lenistwo jest nabyte :-) chociaż po 1,5 roku nie wiem co to przespana cała noc :-)

minka jak będziesz lecieć to zapakuj mnie do walizki posprawdzam co trzeba i wracam do kraju :-) A tak serio to chciałam ostatnio do Londynu polecieć na jakieś 3 dni,ale że robimy kuchnie to nie damy rady :-(

iza odezwę się :-)

CRIS powiem Ci,że należy Ci się jakiś mega prezent na dzień kobiet i to chyba nawet ode mnie :-) Podziwiam Cię :-)

No nic zmykam.
Młoda śpi na balkonie.Od piątku Oliwka zasypia na dworzu i śpi po 3 godziny,a że wieje to wciągnęłam ją na góre i śpi na balkonie :-)

Czekam na wiosnę...

Dominika Dalej tak kiepsko ze sprzedajesz te rzeczy?? :-( A po co do UK chcesz leciec :-)??
nadal kiepsko a podatek drogowy trzeba zapłacić:-(
ja do UK po zakupki heheh znalazlam lot co prawda w kwietniu, ale za to za (2osoby + młoda) 480zl w dwie strony z opłatami lotniskowymi :happy:
patent mama na dziewczynke moge "sprzedać" :-p

jeszcze nic straconego, zawsze moze być następna po 2 chłopcach heheh

5sjex.jpg

Hej hej, Mi jakos w tym tygodniu czas przez palce przecieka, normalnie szok jak leci... nie mogę się jakoś zorganizować...
D. wpadły jakieś dodatkowe pieniądze, więc w czwartek kupimy sobie meble - regały na książki (w końcu!) do salonu. I tym sposobem znikną nam w domu ściany :D Fajnie, się cieszę, bo mam tych książek w pip, a od roku wszystko w kartonach, już zapomniałam nawet co tam mam...

Anja - socrates cafe to jak z opisu (w linku) wnioskuję - dyskusje o świecie i życiu - ostatnio byłam w Spółdzielni Literackiej i bardzo fajni ludzie byli - teraz idę zobaczyć jak będzie wyglądać, bo to pierwsze spotkanie z cyklu w Gdańsku. :-) A wybierasz się?

Jestem,ale czasu mam zero!
W ciągu miesiąca do max dwóch bedziemy mieli już new kuchnie :-) i ciągle gdzieś latamy...
Wstyd mi,ale ja się z niczym nie wyrabiam...Postanowiliśmy zatrudnić Panią do sprzątania i prasowania,bo w domu taki burdel,że aż mi wstyd kogoś zaprosić.Ubrania krzyczą żeby je wyprasować,ale nie mam kiedy.Jak młoda śpi to gotuję obiad i sama coś jem.Na dodatek pakowanie paczek,fakturki itp...

.

Marta wyluzuj, ja bardzo zle wspominam okres w jakim jest teraz Oliwka,wszytko mi sie sypalo, mialam dola,nie mialam ssie zoragnizowac,nic mnie nie ciezylo, rutyna zabijala:dry: wiesz to taki kryzys pls ta zima:crazy:i kryzus i zima MINIE;-)
terazz mloda jest super, jestem zoraganizowana pomio,ze czuje sie srednio, Nadi pomaga w sprzataniu :))))nie jest zle.
bardzo dobrze,ze zatrudnilas kogos do pomocy, skoro sobie nie dajesz rady,to moze to lepsze wyjscie niz katowanie siebie
ja np nie prasuje:no:bo nienawidze, jak lukasz ma 2-3 koszule na wazniejsze spotkania to oddaje do pralni +prasowanko.

prawdopodobnie po remonce i porodzie tez zatrudnie sobie kogos przynajmniej na co 2 tyg:confused:
bo zwariuje z 2ka malych dzieci i duza chata

czuje sie juz lepiej, moze nie idealnie ale lepiej:tak:
mi z tych kalendazy chinskich raz wychodzi a raz nie, chcialam dziewczynke, z drugiej strony chcielismy sobie zrobic dziecko na wyjezdzie i z osobitych powodow bardzo chcialam urodzic we wrzesniu,ale wychodzi na chlopaka....nie zawsze mozna miec wszystekigo...ale facet na 100% nie potwiedzony jeszcze:baffled:wiec moze jeszcze szana na laske;-)

reklama
Anja - hehe - przeważnie teraz raczej jak już mówią płeć to się nie mylą, bo jak dla mnie widać jak na dłoni co i jak :D
Ale nie martw się, siostra go ustawi ;-)

Do góry