Aniu-zdrowka dla Antosia,bardzoci wspolczuje stresu :-(
Emka-jezdzac po roznych targach rehabilitacyjnych i czytajac kupe artukulow na temat urazow kregoslupa u dzieci w wypadkach takie sa wnoski
najlepszy fotelik to taki ktory ma scisly przedzial wiekowy, czyli 0-9, 9-18,16-35
kupujac 9-36 to tak jak uzywac szampon z odzywka, fajny kilka razy ale wlosy sa ponim takie sobie a tu chodzi o bezpieczenstwo
w tym przedzile wagowym dla Tymka,wezcie pod uwage
maxi cos- tobi np (my mamy) bezpieczny, super sie rozklada , ale w testach super tylko 0-9, 9-18 ten 15-35to juz gorzej stoi ,bede kupowac romera;-)tez crasz testyprzeprowadzone w profesjonalny sposob
romer (fotele sa naprawde mega bezpieczne,drogie ale 200 stowy w ta czy w tamta,zwlaszcza jak duzo jezdzicie, w testach ktore czytalam i ogladalam na targach w Niemczech,bezpieczensto w w 100%,zajmuja sie tylko i wylacznie tym, prawdziwe crasz testy)
recaro (podobnie jak wyzej i cenowo tez) tworza fotele dla dzieci, dla wozkow rehabilitacyjnych,mega specjalistycznych, wiec sa bezpieczne i wygodne, aha i jeszcze fotele dla formuly 1!!!!!
)
te firmy stawiaja na BEZPIECZENSTWO, maja specjalistycznie przeprowadzane testy bo sa skoncentrowane tylko i wylacznie na fotelach, maxi cosi robi jeszcze wozki,
nie jestesm jakims mega ekspetemale siedze w sprzecie rehabilitacujnym , wiec troche na ten temat wiem i poswiecilam kupe czasu na research dot fotelikow na rehacare- najwieksze targi rehbilitacyjne.
jescze jedna uwaga,fotelik powinnien byc robiony w niemczech lub holandii,chinska produkacja i ich kryteria bezpieczenstwa ODPADAJA od razu, mam tez mieszane uczucia co do wloskich,francuskich i portugalskich fotelikow- po one sa niestety prawdopodobnie w wiekszosci robione w chinach
mam nadzieje,ze pomoglam! nawet stuczka moze uszkodzic kregoslup dziecku, wiec jak jezdzicie duzo i w trasy,warto zainwestowac