reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej hej,
Karolina - bardzo dziękuję, na pewno się przydadzą :-)
Co do bakterii, to tylko niektóre się leczy przed porodem, ja coś tam miałam i nie leczyłam, bo było niegroźne i całkiem bezobjawowe, warto się skonsultować, bo antybiotyki dowcipne to też jakieś niebezpieczeństwo wyjałowienia pochwy i załapania grzybka, są różne plusy i minusy. Diagnoza jest ważna, bo wiesz co tam siedzi, więc jakby sie pojawiły objawy to zawsze można użyć antybiotyku skierowanego a nie szerokiego spektrum :happy2: Ale bez paniki i bądź dobrej myśli. :tak: Dużo bakterii to flora fizjologiczna.

Ivi, cieszę się że się meldujesz, dobrze że jesteś z nami i dajesz znaki co i jak. Ivi, Karolina - zobaczycie, że dolegliwości super szybko mijają po porodzie :tak::-)

Dominiku - 100 lat !! :-)
Martynko - zaległe 100 lat również! :-) Dawaj Dziuba znaki jak impreza i fotki swojej uroczej dwulatki :-)

Iza - my mamy beżowy serwis z Ikei, w sumie dwukomplet (na 24 osoby) - ja jestem z niego bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest rewelacyjny w myciu i się nie niszczy w zmywarce. Poza tym jest neutralny i mozna dobrać do niego praktycznie każdy kolor wystroju stołu. Ogólnie bardzo zadowolona jestem :tak: Wręcz zaraziliśmy znajomych i maja taki sam :-D

U nas chorowanko w toku, Piotrek już prawie zdrowy, został wysłany po raz pierwszy do kina na poranek z tatą. Maciek generalnie biedul straszny, gorączka 39 i taki niemrawy mocno, kaszle w nocy, tylko Mucosolvan w dzień go ratuje (rewelacyjny syrop). W nocy dziś pobudki co godzina. Pewnie jutro się wybiorę do lekarza z nim, osłuchać. Chyba że będzie jakaś znacząca poprawa do jutra.

reklama
ja tak szybko chcialam tylko napisac,ze Izunia miala racje. nie moge nacieszyc sie dziecinką;) od piątku wiczora jestesmy razem. mam mnostwo zajec i neistety musimy sie zorganizowac. ciezko nam ciut-ale dajemy rade,pozdrawiamy

Aniu super,że jesteście już razem.Antoś pewnie też szczęśliwy,że ma siostrzyczkę :-)

Kurde lenia mam na maska.
Nawet obiadu mi się robić nie chce i jak młoda wstanie to jedziemy na obiad do restauracji gdzie będziemy mieli ślub i zjemy coś.Może łatwiej będzie wybrać menu.
Pogoda marnawa.Wieje, ciężko mi się do kościoła szło a mam go pod nosem
Może jutro będzie lepiej...
No i czekam na wiosnę...

Dominiku : Wszystkiego
najlepszego życzę dziś Ci,
by się spełniły twoje marzenia i sny.

witajcie ;-)

u nas dziś leniwy dzień, ale co tam, raz na jakiś czas można sobie pozwolić:-)

jolu: jesteś krawcową, to Ty zdolniacha jesteś ! no, ja narazie nauczyłam się nawlekać maszyne, he,he,he w górną i dolną nić:cool2:najgorsze w tym wszystkim, że nie ma tyle czasu, na takie wczuwanie się w szycie, bo pewnie bym od maszyny nie odchodziła:-p
iza: jak tamgotowa na impreze??
carola: będzie dobrze:tak:
ivi: jeszcze troszkę i sięrozpakujesz:tak:
kasia: dużo zdrówka Wam życzę.
marta: odpoczywaj dziś i się relaksuj.
wildwind: świetnie, że Jaśminka już jest z Wami, jeszcze trochę i będziecie super zorganizowani.
emkajot: dobrze, że Twoje koty takie grzeczne. ja również mam 3 koty, i ostatnio, zaczynają mnie naprawdę wkurzać, może dlatego, że sie, starzeją i mają swoje przyzwyczajenia. w każdym razie nasze koty olewają drapak, obcinamy im pazury i pomimo tego nadal drapią:wściekła/y:czasami jest tak, że dzici mi broją i koty:baffled:i nie wiem kto gorszy:sorry2:

co do zastaw, to mi by się też przydało wymienić, ale narazie mamy inne wydatki, moze jakoś latem jakby jakaś kasa była.

idę Kochane, bo mój M zrobił obiadek, dziś nawet śniadanko do łóżka dostałam:happy2:normalnie mnie rozpieszcza:-p
miłej niedzieli

Mamo w boju - moje koty to szczyle - nastarszy ma 1,5 roku, pózniej ona 1 rok i teraz dostałam w prezencie urodzinowym na rowne 30te kocurka małego-teraz ma jakos 3 miesiace...ten broi najwiecej! ale jakos nie potrafie sie gniewac,ze wykopie ziemie z doniczki czy przewroci jukę(bo te najlepsze do wdrapywania), nie kupuje jednak sofy do livingu (w planach ze skory) bo wlasnie sie boje sladów pazurow- niech podrosna łobuzy..

Wszystkiego Najlepszego dla DD :-)

My wczoraj wieczorem byliśmy w kinie na Avatarze, ogólnie nie lubie filmów sci-fi, ale ten naprawde super, chociaz te efekty 3D chyba troche przereklamowane... :biggrin2: Potem poszlismy na chwilke do knajpki, gdzie byli znajomi, piwko sobie wypiłam, chwilke potanczyłam i do domku. No a zaraz trzeba dziecko od dziadków odebrac :biggrin2: hi hi

No a ogolnie to organizujemy sobie zlot październikowek 2008, wstepna data na Boże Ciało, teraz musimy sie zdecydowac co do miejsca :-) Ciekawe czy to wypali, w sumie fajnie by sie było poznac i z nimi po prawie 2 latach na forum :-) hihi
Buzka

Ostatnia edycja:
reklama
Iza jak po imprezie?
Martyna jak ja bym gdzieś wyszła bez Oliwki...
Teraz wyje bo nie chcę jej na ręce wziąć...

My byliśmy dzisiaj w restauracji i się dowiedziałam,że mają już stronę test
Jedzenie jak dla nas jest ok :-)

Mam pytanie wiecie gdzie można kupić jakieś niedrogie rolety na okno,bo potrzebuję Oliwi w pokoju zamontować po przyjdzie wiosna i będzie masakra,bo ma okno od strony wschodniej i od rana tam świeci.Patrzyłam na allegro ale jakoś tak bez przekonania a na latanie w taką pogodę z Oliwią to nie mam ochoty

Do góry