reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Gosia a jak Twój mąż się na to wszystko zapatruje? Mam nadzieję, że stoi za Tobą murem, mimo że nabroiła jego mama?

Marta - co kombinujecie na roczek Oliwci?

reklama
Hehe Rafał jak do dziadków wchodzi to mamusia może dla niego nie istniec :-D Tam ma zawsze co robic, a oni dają sobie mu na głowe wejsc, no moze oprócz tesciowej, ale i tak mały przeszczęsliwy :-) W domu z nim sama siedze i jak cos robie on sie musi troche sam soba zając, a tam jak jeden sie znudzi to Rafał idzie do drugiego. he he
A co do tesciowych to ja na razie na moją nie narzekam, za to Patryka babcia która z nimi mieszka to juz gorszy temat... Ale nie jest tragicznie :-)
No a ja juz sama, Patryk wyjechal rano. A mi sie nic nie chce.
No nic ide przewinac kawalera bo czuje ładną minę...

Gosia a jak Twój mąż się na to wszystko zapatruje? Mam nadzieję, że stoi za Tobą murem, mimo że nabroiła jego mama?

Wiesz że w sumie to nie stoi tak bardzo za mną murem, w końcu to Jego mama i trochę to rozumiem ale tylko trochę. Myślę że On po prostu wstydzi się za Nia i nie chce się kłócić, chciałby za wszelką cenę żeby było normalnie, to też rozumiem ale nie mogę pozwolić by ta normalność obywała się w taki sposób że my rodzice nie mamy zdania i wyraźnie tracimy w oczach dziecka swój autorytet.
Ja uważam że to co rodzice powiedzą jest święte, babcia owszem jest od rozpieszczania i doradzania rodzicom jeśli ci tego potrzebują i poproszą babcię o pomoc ale to co wyczynia teściowa z naszą rodziną nie mieści mi się w głowie i na to nie pozwolę.

czesc kobitki, widze,ze wszyscy milo spedzili sylwestra. no ja srednio. ciagle myslalam o Jaśmince-czy sie tam nie budzi. ja juz dochdoze do siebie-tylko waga mnie rozbraja. musze schudnac jakies 20 kg hehehehe

dzis Janek pojechal sam do Jaśminki bo nie mamy co zrobic z Antkiem. ponoc przytyla. po raz pierwszy przekroczyla wage urodzeniową 1850g. tyle,ze caly czas dokarmiana dozylnie. no jakos to bedzie

IVI, CAROLINE-to juz niedlugo. denerwujecie sie?

My już po wizycie.Mała waży 11,12kg to chyba sporo :zawstydzona/y: Ma 76cm
Co do plam to nie jest to skaza białkowa :zawstydzona/y:Są dwie możliwości i mamy iść do dermatologa 1.uczulenie na sierść psa lub kota 2.zmiany skórne spowodowane grzybkami czyli grzybica Szczerze to nie wiem gdzie miałaby tą grzybice złapać,ale ona wszędzie wchodzi i wszystkiego musi dotknąć więc możliwe.Psa mają moi rodzice więc też możliwe chociaż wcześniej miała kontakt z psem i nic jej nie było_Od kota też może być...No nic umówię się do dermatologa i zobaczymy czy coś się potwierdzi czy nie.

iza jutro Grzesiek ma wolne więc po wizycie panów kurierów pojedziemy kupić małej prezent poszalejemy trochę i do domu.Impreza będzie w sobotę :-)
Torta już zamówiłam u SOWY przy okazji byliśmy na degustacji tortów i ciast na wesele ,bo będziemy mieli je właśnie z Sowy i wyszliśmy chyba o kg grubsi,ale wszystko było pyszne :-)

wildwind szybko waga poleci w dół.Jaśminka już niedługo będzie z Wami i super,że malutka na wadze przybiera.Pewnie słodka jest :-)

martynka dobrze macie z dziadkami.Oliwka to na długo z nikim nie zostanie,bo zaczyna wyć...

Chciałam Was na poniedziałek zaprosić na mini party urodzinowe,ale chyba dupa z tego wyjdzie,bo jak młoda ma grzybicę to wolę nie mieć innych dzieci na sumieniu :-( i Was nie pozarażać chociaż nam nic nie jest i jeszcze nie wiadomo czy to grzybica,ale nigdy nie wiadomo:dry:

To mam klopsika w domu,ale pewnie jeszcze troche zrzuci,bo dopiero zaczęła chodzić i tak przytyła niecałe 1,5kg w 4 miesiące bo wtedy ważyła 9800kg

paczki pakuje i dzisiaj chyba rekord pobije bo mam prawie 40 przesyłek plus 2 paczki...

Witam :)
wspólczucia dla mających "wspaniałe" teściowe... u mnie na szczęscie jest dobrze , może dlatego,że teściowa ma 70 lat.

WildWind- waga sie nie martw,zejdzie samo jak nie bedziesz słodyczy kosztować. u mnie bylo do porodu 14kg a po 2 miesiacach ważyłam o 12kg mniej- widac było tylko mega dojarnię ,bo mialam 75e. apropo slodyczy to wlasnie jem czekolade:cool2:
najwazniejsze,ze mała przybiera! jeszcze troche i bedzie bez sondy!

Dzis u mnie jeden wielki płacz- zwykle nie płacze wcale wiec to anomalia- no i idzie zębulek! górna prawa jedyneczka,juz go widać przez dziąsełko..bidulek się męczy- kupiłam czopki i zaraz jak sie obudzi podam. Tak więc mamy pierwszy ząbek:tak:

Pozdrawiam cieplutko!

reklama
No to gratuluję ząbka :-) Pierwszy zawsze najbardziej wyczekiwany a i tak zazwyczaj zaskakuje :sorry2:

Mąż mnie zabiera dziś na Avatar, mam nadzieję, że tak fajny jak się zapowiada. Miłego wieczoru kobietki!

Do góry