reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

My mamy w PKO BP kredyt i nie mam zastrzeżeń. Za to mam duże do mBanku (drogo!!! i nic nie zależy od WIBORu czyli mogą sobie zwiększyć ratę na własne widzimisie), Millenium (nikt tam nic nie kuma). PKO BP trafiliśmy na kogoś kto chociaż umie cokolwiek policzyć. No i mamy w PLN tam jest w złotówkach tanio. Myśleliśmy żeby się przenieść ale chyba zostaniemy.
W umowie w większości banków jest zapis że jak się spóźniasz to mogą ci ją wypowiedzieć (= spłacasz od razu) tylko 2 dni to jeszcze nie widziałam. My mamy 3 miesiące takiego opóźnienia w umowie i wtedy dopiero mogą nam wypowiedzieć ją.
Z plusów nie mieliśmy żadnych opóźnień z transzami (w Millenium mój brat - nawet 3 miechy opóźnienia), a było ich 10 więc było co skopać. I generalnie koleś co był naszym "obsługiwaczem" kredytowym był niesamowity - kompetentny, szedł na rękę (przynosiliśmy jakieś kwity o 19 mimo że bank pracuje do 17), załatwiał nam jakieś rzeczy nawet w sobotę, dzwonił do różnych ludzi od których coś zależało - przyspieszyć. Także ja bardzo pozytywnie odbieram akurat PKO BP.

My choinki w tym roku nie mamy - wyjeżdżamy do dziadków. Tam będzie pewnie strojenie w wigilię.

reklama
Dzieńdoberek :-)

No i bardzo proszę, chciałyście śnieżek to macie ;-);-) ja to jestem przyzwyczajona do takich zasp, ponieważ w Krakowie co roku, jak już pada, to jest tego puchu naprawdę wiele :tak: ale z tego co wiem to tutaj na Pomorzu taka ilość śniegu należy raczej do rzadkości :happy:
Myślę jednak, że dzieci mają wiele uciechy z tego powodu, prawda? :-)

Ivi – nie przesadzaj proszę :-p ja również przytyłam :happy: nie masz porównania, ponieważ nie widziałaś mnie przed, ale uwierz mi na słowo, że ważę sobie trochę więcej ;-)
Cieszę się, że Ci się imię naszego Juniora spodobało :happy:

Hausa – no to fajnie :happy: w takim razie rezerwujemy wspólny spacer jak już będę miała co do tego wózeczka położyć ;-);-)

Martynka – no to super, że tak długo będziecie razem :tak:

WildWind – tak, zdjęcia są na stronce Izy :happy: Czekam na informacje jak już będziesz po KTG :tak:
Czyli mąż zadowolony z prezentu, ekstra :tak::-)

Dziuba – odpisałam Ci na Priv w sprawie kredytu :happy: i z tego co widzę to Dominika i Gosiaczek mają takie samo zdanie jak ja w tym względzie...
Jeśli natomiast chodzi o Banki polecone przez Minkę to nie wybieraj mBanku – dlaczego? Mogę Ci napisać na Priv, bo nie chcę tutaj zaśmiecać.

Ana – tylko uważajcie w tym wzajemnym ogrzewaniem ;-) żeby (jak to powiedział kiedyś mój mąż) nie dorobić czegoś Maleństwu ;-);-)

Kasia – no mówiłam, że dzieci najbardziej się ze śniegu cieszą :-) hehe

Iza – ojejku, a dlaczego się Patusi na śnieżku nie spodobało? :confused2:
No to nieźle załatwiłaś rodziców w szkole, hehe :-D

Dominika – również jestem tego samego zdania co Izabela S.: przypomnij o Zuzi jeszcze później, jakoś tak na przełomie stycznia i lutego :tak:
Choinka z ogrodu w salonie? Super!!! :happy:

Izabela S. – dziękuję :happy: Tobie i Twojej Rodzince również życzę zdrowych i radosnych Świąt oraz wszystkiego, co najlepsze.
Ja zawsze ubierałam choinkę w Wigilię lub dzień przed, ale w tym roku mój A. zażyczył sobie wcześniej, no to mu tą przyjemność już sprawiłam ;-)

Miłego (białego) dnia Wam życzę :-)

Caroline wybrałabym się kiedyś do Krakowa :-) no i do Zakopanego tak na święta i sylwestra,ale pewnie minie trochę czasu zanim zrealizuję swoje mini marzenie :-)

dziuba pewnie już się nie możecie doczekać własnego mieszkanka urządzania go i świętego spokoju :-) bo co własne to własne.

iza ja wyszłam z wózkiem i tak szybko ja wyszła tak szybko wróciłam zaspy jak nic.Aż mi się mój poród przypomniał,bo jak rodziłam to śniegu było co nie miara :-)

Oliwka teraz śpi ja muszę dom ogarnać,bo młoda wszystko powyrzucała.
Co do kredytu to mamy w PKO BP,ale taki zwykły konsumpcyjny na 20 tysięcy.I chyab nie ma co porównywać tych do kredytów mieszkaniowych.W każdym razie nie narzekamy na bank,ale też bank nie narzeka na nas,bo wszystko zawsze jest spłacane w terminie.

Uciekam do sprzątania...
chyba muszę jakąś pomoc domową zatrudnić...pomarzyć można :laugh2:...

EDIT

Byłam z Oliwką na sankach z 20 minut bo zimno jest i nie chcę żeby się rozchorowała cieszyła się strasznie jak ją ciągnęłam.
Teraz poszłabym spać jakaś senna się zrobiłam,a młoda oczywiście broi.
Na dodatek Grzesiek idzie po pracy na piwo bo kolega był ostatni dzień w pracy i idą sobie pogadać i pewnie do 20 jestem sama z małą.Najwyżej usnę na stojąco

Ostatnia edycja:
hey!!!
hm dziuba ja polecam PKO BP sama mam tam kredyt miesz, a na dodatek trochę go znam:-), odradzam natomiast wszystkie banki internetowe i Millenium, natomiast jak otrzymałaś decyzje pozytywną w tym banku to w innym prawdopodobnie też otrzymasz, zwróć jednak uwagę przy podpisywaniu umowy na opłaty, przede wszystkim czy taki kredyt możesz nadpłacać, czy są tzw. wakacje kredytowe i np. w nie których bankach płaci się za rzeczoznawcę, natomiast nie daj się namówic na żadne karty kredytowe, aha i ważna rzecz jeżeli masz konto w PKO to lepiej, bo masz warunki preferencyjne no i dodatkowo za konto nie musisz płacić, a jak w innym banku gdzie tego konta nie masz prawdopodobnie będziesz musiała je założyć a to sie wiąże z opłatą; i zobacz czy jest szansa na tzw. kredyt rodzina na swoim
ja na spacer z wózkiem sie nie wybrałam,bo oczywiście właściciele domów nie mają zamiaru odśnieżyc i śniegu do kolan,
no to ściskam WAS mocno i cieplutko
i czekam na informacje o Jaśmince

Jakiś marny humor mnie trzyma i to bez powodu.
Oliwia broi właśnie wyciąga dzidziusie i je...
Ciekawe kiedy będę mieć chwile dla siebie

to mnie pocieszacie :confused2:
ja mam na chwilę obecną dość Młoda właśnie aparatem rzuca,ale powiem Wam,że wszystko mi jedno.Najchętniej bym ją na tydzień z powrotem do brzucha wsadziła no ale że tak nie da rady więc muszę przeczekać ten nie najlepszy humor...

Marta - a może byle do wiosny? Więcej słoneczka, ciepełka, dłuższe spacery, mniej siedzenia w domu. Jak baby będą dokazywać za mocno to się je wrzuci do piaskownicy i będzie luzik :-)

Rozumiem Cię doskonale, ale nie łam się. Przecież jesteś twarda zawodniczka i byle bobas Cię nie rozłoży na łopatki co nie?

Mój najmłodszy bobas już śpi, starszaka wrzuciłam do wanny i idę wrzucać fotki na zamknięty. Znowu :cool2:

reklama
czesc kobitki. my po choinke jedziemy juz jutro. w moim rodzinnym domu byla tradycja ubierania drzewka w wigilie-strasznie cierpialam z tego powodu. dla mnie wigilia to prawie juz po swietach hihihihi..teraz moge robic co chce jupiii
po KTG wszystko oki,ale Pani doktor mowila,ze jesli we wtorkowych badaniach wyjdzie,ze mala nie rosnie-to od razu szpital.. feeeee jak mozna lezec w szpitalu w swieta?
ja dzis nie moge na siebie patrzec. waze juz 82 kg bleee

Do góry