reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Jestem żyję,ale z niczym się nie wyrabiam...

caroline dr Świątkowska już tak ma 3 razy u niej byłam.Teraz maluszek jest już dość duży i czasami słabo widać np buźkę itp.Ja na ostatnim usg to nic nie zobaczyłam sprawdziła przepływy wagę i do domu z tym,że ja rok temu płaciłam 200zł nie 300zł...

WildWind super,że Jaśminka ładnie przybrała na wadze :)

Znacie jakiś fajny przepis na pierniczki?

Oliwia jeszcze śpi.Mi się nic nie chce a pracy dużo...
Młoda już chodzi,nauczyła się z łóżka sama schodzić więc mamy małe kongo w domu :tak: a tak chciałam żeby raczkowała i chodziła...
Miłego dnia

reklama
caroline dr Świątkowska już tak ma 3 razy u niej byłam.Teraz maluszek jest już dość duży i czasami słabo widać np buźkę itp.Ja na ostatnim usg to nic nie zobaczyłam sprawdziła przepływy wagę i do domu z tym,że ja rok temu płaciłam 200zł nie 300zł...

Znacie jakiś fajny przepis na pierniczki?

Młoda już chodzi,nauczyła się z łóżka sama schodzić więc mamy małe kongo w domu :tak: a tak chciałam żeby raczkowała i chodziła...

no właśnie, koszt jest baaardzo wysoki :-( no ale powiedziałam, że dla Maleństwa zrobię wszystko, więc teraz trzeba bardziej pasa zacisnąć...

akurat dzisiaj taki artykuł znalazłam :) Apokalipsa czyli pierniczków pieczenie... - BabyBoom

Pomimo "konga" to fajnie, że Oliwka poczyniła pierwsze kroczki :happy:

Dzięki caroline
Ja jak zwykle wszystko robię na ostatnią chwilę.
Oliwia właśnie wstała.Śpi do 10 a kładzie się spać o 23.Coś się jej poprzestawiało.
Wracam do sprzatania.Dzisiaj czeka mnie szorowanie kabiny prysznicowej....:-p

cześć dziewczyny
Marciaag gratulacje dla Oliwki:-)

Słuchajcie po tym wczorajszym szczepieniu mały ma dzisiaj temperatura, pierwszy raz mi się tak zdarzyło czy u Was po szczepieniu wystąpiła gorączka, mój mały ma 37,8
dałam mu paracetamol i teraz śpi

Oliwia miała gorączkę jeden jedyny raz po szczepieniu przez dwa dni.
Szczepiona była na WZW B i podobno nie miała mieć objawów poszczepiennych,ale gorączka była.Przeszłam się do lekarki przepisała LIPOMAL i powiedziała,że jak będzie powyżej 38,5 to mam podać paracetamol,bo młoda nie bardzo chce pić leki-ma odruch wymiotny.

to ja też poproszę słoneczko bo u mnie za oknem to szaro i smutno.... a z dzidzią to 4 lata sie starałam, invicta odwiedzana 3 razy w tyg i nic, chudszy portfel ;) a ja grubsza w tuszcz tylko hahaha no ale daję radę ;)

Lidia-jesli nie mozesz nic zdzialac z dzidzią to mzoe wybierzesz sie do Wydy? znam 2 kobiety ktore dzieki niemu mają teraz szkraby..warto sprobowac co nie?

co do mojego lubego i powrotu, to mam andzieje,ze nic sie nei zmieni. poki co nadal ok 19.30 promem przyplynie do gdyni..wiec kolo 20.30-21 bedzie w domku.. super-tak sie ciesze.. moi rodzice jutro nawiedzają-jak juz pisalam wiec wlasnie robie mus jablkowy-do jutrzejszej szarlotki.. no i zrobilam tez kawówke-to taki alkohol-nei wiem czy robicie-ale pycha..moja sasiadka mi podpija regularnie.. hihi ale ja teraz nie moge-wiec tylko slinke ocieram:)

co do pierniczków to kurcze zrobilam juz-ale moja mama przyniosla mi rzpepis. moze wyciagne od niej dzis-to Wam podam. lepszych jeszcze nie udalo mis ie zrobic-pycha..tyle,ze 2 dni musi sie chlodzic ciasto.. ja wystawilam na balkon w misce i workach. naprawde polecam. jeszcze dzis postaram sie wrzucic tu przepis(tylko zadzwonie do dmamy zeby mi podala)

no a jesli chdozi o leki w suropach to moj tez nie chce brac.. nurofen w czopkach od dawna stosuje..leki alergiczne w tabletkach-rozkruszam..mimo iz sa dla dzieci w syropku. moja Pani doktor bardzi idze nam na reke..

no nic-mam nadzieje,ze szybko mi zleci do niedzieli rana.. bo w nd to juz pieczenie i jakos zleci dzionek.

reklama
Do góry