reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

no Aniu wyczywam nutke podekscytowania , wiadomo z jakiego powodu, ja sie tez ciesze mój przleci jeden dzień wczęsnie:-p.
powiem Ci , że zazdorszcze tyego entuzjazmu i energi kulinarnej ..ja nie moge wchodzić do kuchni, brr masakra , ogolnie to ospała jestem i zero zaangazowania w życie rodzinne , mam nadzieje , że jak maz wróci to wynagrodzi to Czarusiowi , bo tak troche go zaniedbuje...:-:)zawstydzona/y:

reklama
mój jakoś "lubi" paracetamol może dlatego, że lubi truskawki, jak się obudzi to zmierzę mu temperaturę i zobaczę czy coś pomogło, rano się trochę wystraszyłam bo tyle się słyszy o tych szczepieniach

kurczę dziewczyny widzę, że ostro się wzięłyście do przygotować świątecznych, ja jadę na gotowe do szwagierki 700 km, no ale z mężem ustaliliśmy, że jedne święta spędzamy z moją rodziną, a następnie z jego. i tym sposobem każde święta mają inną kuchnie, tym razem będzie wschodnia:-)
wildwind no już z górki do powrotu mężusia, a jak rodzice jeszcze przyjadą to już wogóle ci czas zleci szybciutko
Lidio moja koleżanka też starała się 5 lat, wszystkie badania wyszły pozytywnie, jak już nic nie pomogło to lekarz jej kazał zmienić klimat i co pojechała na małysza do zakopca i wróciła z małym adasiem:-)

konitki, musicie wyczuwac entuzjazm, bo fruwam ponad chodnikami.. normalnie szok jak powrot meza uskrzydla. 2 i pol miesiaca-bleee.. do tego jeszcze perypetie z ciążą. Jaśminka chyba meiwa sie dobrze, bo wlasnie sie rpzemiescila,ale od wczoraj wieczora znow mniej ją czuje.. no ale w piniedzialek albo wtorek KTG to sie zobaczy czy nie zanika tętno.

co do swiat, to jesli zostane w domku-spedzimy je kameralnie-ja mąż antoś no i mam andzieje,ze cala i zdrowa Jaśminka w brzuszku. a jesli zle pojdzie ja szpital a rodzice przyjadą do Janka(tzn moi,bo jego by na to nie wpadli przeciez). wiec chlopaki nie bedą samotne.
pierniki upieklam juz jakies 3 tyg temu-wiec musialam gleboko schowac-za bardzo wszystkim smakowaly:) balam sie,ze dla Janka nic nie zostanie hihihihi.
antkowi ostatnio probowalam paracetamol w syropku podac-ale 8 ml to stanowczo za duzo jak dla niego hihihi.. wiec wypierd** na smieci. nie ma jak to nurofen w czopkach;)

dzwonilam do mamy-teraz nie ma jej w domku,ale wieczorem poda mi ten przepis-wiec czekajcie wytrwale kobity-nie robcie z innego-mowie Wam-ten jest rewelka!!

wróciłam ze spacerku. Kurcze pogoda piękna - słoneczko i lekki mrozek... super :-)PIes się wyszalał, ja miałam trochę szybkiego marszu.. Tymcio przynajmniej uśpiony na jakiś czas:-D

Aniu - wrzuć proszę przepis na pierniczki Twojej mamy... jeśli ono 2 dni musi się chłodzić to musiałabym jak najszybciej je zarobić żeby w niedzielę wypiekać:-)

dzis napewno wrzucę-wieczorkiem. musisz meic napewno 1 kg mąki, miód chyba 250 cukier i przyprawy do pierników-w przepisie sa 2 ale ja uwazam,ze jeszcze z polówke nastepnej mozna wrzucic. ja robie z przyprawą korzenną do in i pierników rd oetker. super ma aromat. ahh i jeszcze ciut mleka potrzeba. jak to wszystko masz w domku to wieczorkiem bedziesz juz robic;) i do neidzieli moze byc na balkonie. obiecuje,ze Wam podam.

dzięki, to jeszcze miód dokupię i przyprawy bo mam 2 opakowania:tak:
ja pierwszy raz będę pierniczki sama robić:-D

Podziwiam Was kobietki, że macie taki zapał do przygotowań świątecznych. Jak mojego nie ma, to mi się wogóle nie chce gotować. przygotowuję tylko dla dla chłopców jakieś zupki i nawet sobie rzadko cokolwiek gotuje :(

Byłam dziś z młodszym u okulisty. Badania jednak nie było, bo przerwałam zakrapianie ATROPINĄ. Mały dostał jakiejś reakcji alergicznej. Zrobił mu się rumień na buźce, temperatura, bałam się że dostanie duszności. Kiedy zadzwoniłam na pogotowie - powiedzieli, że natychmiast przerwać, bo może zareagować dusznością - a wtedy to juz nie przelewki...:( A ta cała Pani Doktor powiedziała mi, że mam się nie przejmować reakcjami "ubocznymi" działania atropiny i ponownie zacząć dawać - przez 5 dni :( MYŚLICIE, ŻE TO NORMALNE ?? Miałyście kiedyś taki problem? Być może niepotrzebnie obawiam się duszności. Ale nie ma teraz mojego męża w domu (nie mam też do dyspozycji samochodu), więc sama nie wiem co robić???

reklama
Młoda w końcu drzemie a ja kawę pije zamulona jestem chyba przez tą pogodę

To czekamy na przepis do wieczora :-)

Izabela ja bym skonsultowała się z innym lekarzem...

ivi pożycz trochę słonka,bo w Gdyni szaro ciemno i ponuro :-(

Szukam na allegro sanek i stroju św.Mikołaja,ale albo strój kosztuje 12zł i wygląda nie najlepiej albo kosztuje za dużo bo ok 300zł...

Mam jeszcze pytanie jakie macie sanki dla dzieci?Patrzę na allegro na takie z oparciem,ale są drewniane metalowe w wysokim oparciem z niskim...no i zgłupiałam...

Ostatnia edycja:
Do góry