reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

WildWind Oliwka też była mała napierw tydzień do tyłu później 2 później 3 tygodnie...Najpierw stwierdzono symetryczną hipotrofię płodu a później IUGR.Oliwka urodziła się zdrowa,ale badania usg nic więcej nie wykazywało poza tym,że nie rosła...Trzymamy kciuki żeby było dobrze...

ivi czatuj na okazje na allegro.My łóżeczko kupiliśmy za 100zł i jeszcze nam je do domu przywieźli było w idealnym stanie z materacykiem,ale go wymieniłam bo był gryka kokos.Dziecko w nim w ogóle nie spało i wyglądało jak nowe :) Fotelik kupiliśmy nowy,ale teraz bym używany kupiła,bo wydaliśmy na niego 400zł a sprzedamy za 150zł a dużo go nie używaliśmy no i mała w nim niecałe 9 miesięcy jeździła...
Powodzenia w prasowaniu,bo ja prasowałam Oliwce ubranka tylko na samym początku później lenia złapałam,bo to i tak zabieg czysto estetyczny :)

Ostatnia edycja:
reklama
co do ulozenia to moja tez juz glową do dolu. antek dopiero tydzien rpzed porodem sie przekrecil.ale i tak CC. nie mam wyjscia:) ic iesze sie,ze wiem juz teraz-moge sie przygotowac psychicznie. po tym jak chodzily kobitki po naturalnym, a jak ja-mysle,ze lepszy naturalny;) kazdy boli-to pewne hihihi.

Marciaag a masz fotelik Roana? ten pasujący do stelaża wózka?
No niestety ten fotelik Millo kosztuje 340zł obecnie :cool:

Liczę na to że łóżeczko będzie w dobrym stanie i je zatrzymamy (oni chcą je oddać za bezcen;-)). Wtedy zostanie materac do kupienia - nadal nie wiem na jaki się zdecydować:-(Chciałabym lateksowy, ale dość drogie są jednak...

ivi nie mam Roana tylko Chicco Synthesis X plus...szczerze Ci powiem,ze w życiu nie przewiozłabym dziecka w foteliku Roan-a dalej niż do Gdańska..Foteliki są wykonane strasznie chodzi mi o jakoś tego plastiku tej skorupy...To oczywiście moje zdanie.Mi kolezanka pożyczyła fotelik Roan żebym do wózka miała,ale nie był to model Millo też Roan pasujący do wózka,ale wyglądał trochę inaczej niż ten co chcecie kupić...

o kurcze.. to muszę o nich poczytać :eek: bo bezpieczeństwo maluszka najważniejsze.. a my dużo autem jeździmy..:eek::eek:

Może przejdź się do jakiegoś sklepu i je sobie pooglądaj...Mi Roan zupełnie nie odpowiadał ten plastik się wyginał...Moje pierwsze skojarzenie z tym fotelikiem to jakoś taka jak lalek barbi podróbek cienki plastik...ale zaznaczam,ze nie oglądałam modeli Millo więc nie wiem jak teraz,ale rok temu to była tragedia jak dla mnie-zaznaczam,ze to moje zdanie i nie chcę żeby się ktoś obraził,bo akurat ma inne zdanie :-)

minka - czekam na prv :tak:

idę pralkę nastawić, bo nasza kotka nam numer wywinęła niezły :-D:-D
otworzyłam okno w naszej sypialni jak szeroko żeby pościel wywietrzyć..
Po 2 godzinach wchodzę żeby je zamknąć i co?? Nasza garażowa kotka radośnie śpi zwinięta w kłębek na poduszce mojego męża - który ma b. silną alergię na koty:-D:-D:-D
Pierwsze wrażenie to ze śmiechu się zwinęłam:-Dno a teraz muszę mu pościel prać :-D:-D:-D

reklama
Dzieńdoberek :-)

Wczorajsze słoneczko spowodowało, że wybrałam się na spacer do Orłowa – nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię tam przebywać
:happy:
Powiedzcie same, czy taka pogoda nie mogłaby być codziennie?

Marta – może następnym razem będzie lepiej z usypianiem ;-) Trzymam kciuki!
Tak, już postanowiliśmy, że będziemy rodzić w Redłowie.

Iza – piękna sesja! Zresztą jak każda Twoja – pooglądałam sobie troszkę Twoich Dzieł na stronie. Zazdroszczę talentu i gratuluję!

WildWind - ojej, trzymam kciuki za Malutką, aby wszystko było w porządku. Jeśli chodzi o ruchy to można powiedzieć, że dzisiejszej nocy niewiele spałam – Mały atakował mnie bardzo mocno i intensywnie
:-) Generalnie jest silny i przypuszczam, że dobrze sobie waży, bo jak uderzy to porządnie :-)
Nie wiem, czy to dobrze, czy nie, ale ja nie mam jeszcze nic dla Maleństwa... Myślę, że pierwsze zakupy będą na przełomie listopada i grudnia.
Moja ginka za każdym razem mówi, że z Małym wszystko ok to mam nadzieję, że poród będzie również naturalny. Jednak mam takie wrażenie, że dziecko będzie duże, więc czas pokaże... Oczywiście, że już zaczynam się bać, ale powiedziałam sobie, że wszystko przetrwam i wytrzymam – byleby Maleństwo urodziło się zdrowe!

Ivi – no widzisz, wszystko jest w porządku – super! Ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty .... tup tup tup

Dzięki za szczegółowy opis
:happy: Wiesz co, czytając go doszłam do wniosku, że w moim przypadku może być podobnie, ponieważ „objawy”/odczucia mamy praktycznie identyczne :-) Kurcze, chyba zaraz zrobię sobie suwaczek odliczający ilość dni do najbliższej wizyty... ;-)
Ty już tyle zakupów zrobiłaś.... zaczęłam się denerwować... chyba ja również zaraz wybiorę się na shopping

Miłego dzionka!

Załączniki

• 28102009(001).jpg
    28102009(001).jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 24
  • 28102009(002).jpg
    28102009(002).jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 22
  • 28102009.jpg
    28102009.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 22