reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

U mnie za to Piotrek ozdrowiał z tajemniczej gorączki i już ok. Tylko taki wymęczony jakby bardziej. No i katar ma, ale to chyba standard...;-)
Martynka, wow, ale Raf ma apetyt ! :szok:

reklama
Cześć Dziewczyny

Ja już dzisiaj wysiadam...Grzesiek w Warszawie na konferencji a mała tak marudziła,że szok...Teraz śpi...Byłyśmy dzisiaj w kinie,na spacerku znowu dowiedziałam się,że mam ładnego synka w różowej czapeczce :-)

Martyna dzięki za smsa :-) Przydał się.Musimy już w tym tygodniu kupić małej fotelik

Cris i jak Ritka w domu?Emuś pewnie szczęśliwy że siostra wróciła...

iza a jak u Was lepiej?

abeja jeszcze niecałe dwa dni :-)

kasia i jak dzisiaj chłopaki się czuję?

ivi caroline jak brzucholki?Dają spać w nocy?

jola dzięki :-)

No nic idę luli luli...mężuś niedługo wróci to będę miała do kogo się przytulić...
Dobranoc

Hej cioteczki

Ale dziś tragedia za oknem...
Idziemy do lekarza bo Pat ma mocno odparzoną pupcię. Próbowaliśmy 3 maści różnych, każdą można sobie o kant tyłka rozbić, także wietrzenie, mąka ziemniaczana zawiodły, jest coraz gorzej i biedulka ciągle każde sobie ściągać pampersa bo ją obciera pewnie. Na 14:30 jesteśmy umówieni.

I chyba już wiem co dolega moim dzieciaczkom że mają chrypkę i kaszel z rana i w nocy. Odkąd zaczęli grzać jest strasznie suche powietrze - ja też jak się budzę to mam chrypę, gardło jak papier ścierny i kaszel. Muszę wieszać mokre ręczniki na noc na kaloryferach. Ale że mam wyłączone non stop to czy będzie efekt?

Marta - ja też mogę ubierać Patusię w różowości i falbanki a i tak zawsze znajdzie się ktoś kto się spyta czy to chłopiec :tak: Masz już buty do biegania?

Martynka - gratuluję apetytu synka, utrzymuje się nadal?

Pisać dziewczynki, co tam u Was?

Witamy się z rana...

Oliwia jeszcze śpi,Grzesiek pojechał już do pracy w domu pobojowisko a ja na BB :-)
Noc taka o była.Pogoda do d...Chciałam iść z małą na spacer,ale chyba nie pójdę

iza biedna Pati...Oliwka już buty ma od jakiś 2 tygodni :-) Kupiłam jej w Bartku i się okazało,że te co miała wcześniej są już za małe...:-(

Martynka szykujecie coś na roczek Rafała?

No nic idę pobojowisko ogarnąć...

U nas nuda. Ja dalej przeziebiona. Pogoda do dupy. Siedze z Rafałem i nic mi sie nie chce. Leń totalny. Do tego musze w koncu sie zaczac za przygotowania do roczku. Mielismy robic 17, ale jednak 24 robimy. Ale planuje bez obiadu - tort, ciasta, kawka, a potem kolacja , no i wczesniej jakies sałatki itd.
Marta nie ma za co :-) My mamy fotelik 9-36 i w sumie załuje ze nie kupilam 9-25, zeby moc małego chociaz troche polozyc, ale teraz juz Rafał sie przyzwyczaił i nawet jak zasypia to ladnie sie opiera głowka i nie lata, ale na poczatku głowa mu latała na wszystkie strony jak spał. No a ze w długie trasy nie jezdzimy, przynajmniej na razie to fotelik i tak sie sprawdza :-)
Iza u nas ogolnie z apetytem nie ma problemu. Czasem jest gorszy dzien, ale zadko :-) Niedługo go bedzie lepiej ubierac niz zywic :-D hi hi
np. jak mu chce dac słoik to z reguły cos musze dorobic np. ryz czy makaron, bo sam duzy sloiczek to za mało :szok:

Ogolnie o to jego nowe postepy:
Nauczył sie dawac buziaki i posyłac tez probuje, to znaczy całuje sie w reke :-D Za to mam z nim problem bo ostatnio wszystkim pokazuje jezyk. Ide z nim na spacer, jacys ludzi go zaczepia a on jezyk, siedzimy w przychodni, jakas babka do niego gada, a on jezyk... A wszyscy sie patrza na mnie jak na idiotke... No i tez włazi na łózko i staje sobie na nim i skakac probuje i sie przewraca albo probuje wlezc na szafke nocna przy lozku, wiec czekam tylko az w koncu zleci...
No i załapał tez wrzucanie klocków w otwór np. w tej zyrafce z fisher price. Na roczek musze koniecznie jakies klocki mu sprawic :biggrin2:
No a przy jedzeniu od kilku dni musi trzymac swoja lyzeczke albo widelczyk, bo inaczej nic nie zje. Wiec on sobie cos tam skubie w miseczce a ja go karmie albo nabijam mu na jego widelec i sam wklada do buzi, bo inaczej nie da rady... Domyslacie sie jak pieknie kuchnia wtedy wyglada... Np. Dzisiaj jadł kluseczki, miesko i warzywka z rosołku, wiec wszystko tłuste na około... No i na tapecie "mamama mama mama mama" i tak poł dnia... :eek: O innych słowach juz zapomniał... A wczesniej było tata, baba, lala i jeszcze pare takich :eek:

No a teraz ogolnie troche marudnawy jest i płaczliwy. Ida trzy 4 i jeszcze dziasła na dwoch 3 spuchniete... :eek: Nie wiem gdzie mu sie spieszy z tymi zebami.
No i własnie nie wiem czy to normalne, bo na jednej czwórce dzisiaj patrze, tak mu spuchło, ze az taki wielki balon jest, a na srodku jakby fioletowy krwiaczek?? Tak mocno nie miał jeszcze, to moze byc az tak?? Ogolnie to z mojego syna straszny złosnik ostatnio, jak mu sie cos nie podoba to zaczyna kopac, machac rekami, grysc i sie rzucac na podłoge... :eek::szok::no::wściekła/y:

Dzisiaj spał od 17 do 19 bo mu sie cos przestawiło, a teraz szaleje... Ciekawe do ktorej ma zamiar broic dzisiaj :cool:

A mnie ogolnie powoli bierze jesienna depresja czy tam chandra... I nie wiem jak wytrzymam sama bez Patryka jesien czy zime...

Ostatnia edycja:
Martyna Rafałek już dorosły się robi :) A innym dzieciom też język pokazuje?

Abeja to już jutro :)))))))) trzymamy kciuki

iza i jak Pat?Co powiedziała lekarka?

My już kupiliśmy fotelik dla małej...Oliwia jest szczęśliwą posiadaczką fotelika Maxi Cosi Priori
1.jpg

W sklepie spędziliśmy ponad godzinę.Długo dyskutowaliśmy i generalnie wybrałam tylko kolor fotelika.Chciałam małej kupić Coneco Zeith,ale...

Idę oglądać dr House-a :-)

reklama
Do góry