reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Martynka,pewnie, ze dla takiego roczniaka sie nie oplaca kupowac butow za 300 ale np amelki czy tombuty sa o wiele tansze a naprawde superowe,ja nadikupilam wlasnie tombuty, trzewiki za 80 w styczniu i straczyly do kwietnia:tak:

moj zakuppierwszy to szal cial, ze dziecko chodzi wiec fajne adki geoxa za 200, koszmarnie wykoslawialy stope pomimio,ze skorzane nie nadaja sie na takie pierwsze kroczki ,pietka musi byc usztywniona;-)

moze ktos pozyczy ci na pierwsze kroczki trzewiki albo odkupisz jakies,w domu fajne sa takie profilowane kapcie, a jak zaczol juz dreptac to nie wytzrzyma w wozku, bedzie chcial juz zwiedzac swiat,a od tego sa zdrowe stopki;-)
pozyczylabym ci nadusi zktorych wyrosla stare no ale sa biale,wiec Rafi nie byl by bardzo zadowolny pewnie z takich metrosexualnych:-Droz 21

taniej wyjdzie kupienie niz potem profilowanie stopy po jakis badziewiastych bucikach,raz zalatwialm specjane bucki i wkladki dla jednej matki tj jej dziecka- 1800 zeta i nie bylo to refundowane wiec porazka finansowa plus dojzdy na rehabilitacje i takie tam:szok::no:

wiec chyba lepiej sie oplaca kupic buciki ----moga byc uzywane albo pozyczone, niz potem biegac po ortopedach kupa kasy i dosc bolace rehabilitacje

Ostatnia edycja:
reklama
No własnie ja chciałam na spacery jakies adidaski albo cos takiego w miare ciepłego na jesien. Co polecacie??
A w domu na te pierwsze kroki co jest lepsze?? Jakies trzewiki własnie czy wystarcza skarpetki antyposlizgowe czy cos w tym stylu?? Ja jestem w sumie zielona w tym temacie. Poleccie mi jakies buciki takie na jesien i potem na zime :-) Rafal jeszcze w sumie na dworzu nie chodzi, ale pewnie niedługo sie zacznie :-)

Jak mi sie uda to wam wstawie dzisiaj filmik na zdjeciowy :-)

moja w domu chodzi w skarpetach z gumkami, odpuść adidasy kup trzewiki sztywna pieta, wyprofilowane wkładki, Anja bardzo dobrze to opisala!! adidasy nie sa profilowane...

Ja też po domku polecam skarpetki antypoślizgowe.
Co do butków to jednak słyszałam aby po kimś nie brać bo każda stopa dziecka jest inna i też potem mogą być problemy.

Chciałam młodej kupować buty Bartki ale mąż stwierdził, że za drogo jak na buty które ponosi kilka miechów :-( Więc nosi zwykłe z CCC za 30zeta.

Iza, byle sztywne. Mój po adidasach z ccc (ponosił dwa miechy) ma ortopedę (100), plus wkładki (75) bo mu się nogi wykoślawiły... Leczenie co najmniej 3 lata. Ale mysle ze to kwestia tego ze nie mialy usztywnianej piety

Ostatnia edycja:
hej Dziewczęta:tak:

martyna: no, ale z rafałka się super chłopak robi:tak:nasz młody już tak śmiga, że czasem trudno go zatrzymać!! no i przetrzepuje, wszystkie szafki:sorry:

iza: jak samopoczucie Twoje i dzieciaczków??

abeja: super szpital, szkoda, że u nas takiego nie zrobili:-(

anja: jak dziś Nadusia??

widzę, że temat bucików w toku.. no my się staramy kupować bartki, elephanten czasem w ccc są fajne buciki profilowane i w smyku też się zdarzają. chociaż ceny za bartki i inne są powalające:wściekła/y:no, ale czego się spodziewać skoro nowa czapka jesienna kosztuje 25-35 zł?? normalnie złoto a nie ubrania!!

dzięki Dziewczyny, za dobre słowa, my mamy dużo nadzieji, ale się nie łudzimy, że jej to zupełnie przejdzie:-(no, ale cóż życie.

u nas jest stan zawieszenia, czekamy na reakcje Rity, ale wydaje mi się , że dziś lub jutro do A.M pojadą. wydaje mi się, że podpuchły jej oczy, całe szczęście, że w miarę dużo moczu oddaje!jak sobie pomyśle o Akadamii to normalnie ręcę opadają!! warunki makabryczne... ech...

idę sobie kawkę wypić, a potem sprzątanie:sorry:

reklama
Cris :no: biedne Twoje malenstwo. szybkiego powrotu do domu.jakbys czegos potrzebowala przywiesc dowiesc,sluzymy z dusika samochodem:-)
tylko moje dzicko musi wydobrzec bo znowu kiepsko
Klusia dzis nic nie jadla troszke jogurtu ,serka,wafelka i soczku z zurawin, obiadku nic,mlesia na noc tez nie wypila.garaczki duzej nie ma ale czemu nic nie chce jesc nawet mleczka wypic:-:)-:)-(

Do góry