reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hmm.. co by tu napisać... czuje się dobrze, mało tego -czuje się dużo lepiej niż w pierwszej ciąży, jestem na końcówce - przytyłam 11 kg - z Zuzą 27 kg:szok: w związku z tym faktem mam więcej wigoru i werwy :-)
Żałuje tylko, że nie mam możliwości spróbować porodu sn, ale jest też dobra strona medalu - przynajmniej znam termin i w związku z tym jestem spokojna... poza tym będę rodziła w fajnym szpitalu więc liczę, że sytuacje jakie miały miejsce na Zaspie się nie powtórzą :-)

mamo w boju, trzymam kciuki!

reklama
no niestety, nie udało się... oficjalnie mamy nawrót:-(po pieknych 10 miesiącach bez leków, wracają sterydy.. teraz będą decydujące 2 dni, a potem 2 tyg... pewnie gruchnie białko w moczu... ale zobaczymy może uda się łagodnie, to przejść:-(

Cris :-( Trzymam kciuki oby jak najkrócej i najłagodniej trwał ten nawrót. Dużo zdrówka dla Ritki :tak:

Abeja - sn żadna rewelacja żeby żałować :tak: A jak tam wszystkie rzeczy dla dzidzi już przygotowane? :-)

A ja musze się pochwalic :-) Mój łobuziak dzisiaj coraz odwazniej robi kroczki i juz sam się puszcza i biegnie kilka kroczków do czegos co sie moze złapac :-)
A teraz biegne dac mu zarełko i wtedy napisze wiecej :-)

Dzieńdoberek w ten zimny poranek, brr....

Dziewczyny, macie może jakiegoś stomatologa, godnego polecenia? Muszę się wybrać jak najszybciej, a w Gdyni znam tylko jednego z przychodni – a tam są długie terminy :szok:

Cris – bardzo dziękuję :-)
DUUUUUUUŻO zdrówka dla Ritki!!! Trzymam kciuki, aby to wstrętne choróbsko jak najszybciej odeszło i już NIGDY nie wróciło!
Dobrze, że chociaż z Twoim Lubym lepiej!

Abeja – w takim razie MOCNO trzymam kciuki i zaczynam odliczanie!!! :happy:

Ivi – super, że z Tymkiem wszystko w porządku i że tylko dobre newsy dostałaś! Niezły chłopak będzie, skoro już interes ma bardzo duży, no i do tego te duże oczy :-);-):happy:
Ja również dostałam skierowanie na glukozę (50 g), moja gin powiedziała, aby zrobić w 24. tygodniu, więc pójdę w przyszłym tygodniu.
Powiem Ci / Wam, że od paru dni ruchliwość mojego bobasa również nie daje mi powodów do niepokoju ;-) Skacze jak oszalały :-)

Dominika – synusiowi na pewno pójdzie na 6 z + :happy:

Anja – i jak po ćwiczeniach? Rozciągnięta? ;-)

Iza – z zagadnieniami moto poradziłam sobie wzorowo :tak: Nie dość, że zakupiłam odpowiednie elementy w sklepie, to jeszcze sama pojechałam (i trafiłam ;-) ) do mechanika :happy: Coraz bardziej mi się ta Gdynia podoba ;-)
OGROMU zdrówka dla Ciebie, Jarka i Dzieciaczków życzę.

Martynka - no brawo! Zaraz Ty będziesz musiała za nim biegać ;-)

Kończę na razie. Chyba wybiorę się do Portu Rumia na jakieś zakupy – ode mnie to całkiem niedaleko, no i sama trafię ;-) Na gwałt potrzebuję butów na takie jesienne pogody.

Ciepłe uściski dla Was, w ten zimny dzień!

Ostatnia edycja:
Caroline - ja mogę polecić tego który leczy zęby całej mojej rodzinki od wielu lat - Pan doktor Sulik z Polmedu w Witawie na Witominie. Jest super fachowcem, ponadto bardzo sympatyczny, odpowie cierpliwie na każde pytanie, świetne podejście do dzieci (i do mnie bo ja na fotelu dentysty jak dziecko drżę hihi).

cris - zdrówka dla Ritki!!

caroline - mi dała od razu skierowanie na 75g :/ ale kazała zrobić między 24 a 28 tyg. więc zrobię przed następną wizytą kontrolną, jakoś pod koniec miesiąca..
super że mały skacze :-Dmój ostatnio upodobał sobie dupkę wypinać i mi wszystko w brzuszku naciągać:-D :tak::tak:

witam

po jodze rozicagnieta,medytacjej super tylko,ze podczas cwiczen kilka razy malo co nie poscilam pawia, wiec albo duzo toskyn ze mnie wyszlo albo....:-pczekamy do 8 i testujemu:eek:

Cris,bardzo wspolczuje, niech Ritkasie mocnoi dzielnie 3ma

Abeja,zycze wspanialego porodu,mnie tez pewnie druga ccc czeka:sorry: z moja figura sn to jak lot na ksiezyc na miotle powiedzila dr W :cool: ja spobowalamSni dziekuje bardzo a nie doszlamnawetdo 100% wskurczach 11 godz i miala juz dosc.

Dobra strona jest, ze ominie Cie jakis paskudny masaz szyjki albobadanie rozwrcia co godz brrrrr juz niedlugo bedziesz coreczke tulic:)))))

Nadia chora ,goraczka,gardlo :-(a dzis L do krakowajedzie na 3dni , wiec siedzimy same i walczymy z chorobskiem:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Anja :-)
Ja rodziłam sn Zuzę a skonczyło się cieciem... Ogólnie ok, tylko połóg był koszmarny - brak mleka w piersiach, ogromny ból w kręgosłupie etc etc..
Do dziś z porodówki mam średnie wspomnienia i tych 5 dni w szpitalu .... lepiej nie pamiętać...
teraz będzie bardziej spokojnie... no i szpital też zupełnie inny.. chwaliłam się?
http://www.narodziny.com.pl

Anja napisałam Ci info na zamkniętym, wejdź, poczytaj, może skorzystasz :-)

Do góry