reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

agnes.kol GRATULACJE! dużo zdrówka dla malutkiej!
Dawidku, sto lat!!!!

ikpi, Mikołaj ok :) nie widać uszczerbku na zdrowiu :) psychicznym i fizycznym ;D

mi też pasuje czwartek :)

reklama
No i proszę na pół roczku przebił się drugi ząbek!!!!!!!Jak szybko,tylko 4 dni po pierwszym.Mam nadzieję,że może teraz będzie trochę spokoju :p

Agnes Twoja Weroniczka urodziła się w ten sam dzień co mój Marcin :)

u nas kosmos, też idą zębiska jak nic...
Nie pomaga Viburcol, wczoraj podałam pierwszy raz i Julia wołała jeść co 3 godziny całą dobę. Najgorzej jest w nocy, ledwo skonczę ją karmić, troszkę przysnę, obudzę się odłożę ją do łóżeczka i kurde ta spowrotem woła jeść.. jedno karmienie to 2 wstawania, a karmień w nocy 3 :(:( Dziś dałam drugi raz czopek- zobaczymy :)
MAM DOŚĆ- przysięgam!

OGŁASZAM STRAJK !!!!!

jak to szybko się nie skończy to odstawię w cholerę od cyca, normlanie mam sutki bordowe, takie krwiaczki mi się porobiły od tego ssania :(
Do tego dziś w kupie było pełno śluzu :(
Jestem umowiona na wtorek z pediatrą, w końcu muszę zrobić Julce badania a nie tylko gadam o tym w kółko.

Jakaś jestem rozbita po tym zatruciu jeszcze...

Jak dotykałam dziś Julii dziąsła to dolne ma takie miękkie, chyba to oznacza ZĘBY?? Tylko ile one się mogą wyżynać?

co do spotkania w czwartek to jak nie padnę do tego czasu to będziemy :)

no i to by było tyle na dziś :)

spadam :)

Hej hej! Jestem i ja! Zwalila sie do nas kuzynka z chlopakiem, wiec nawet nie wypadalo zajrzec na BB. No ale "wygonilam" ich na kregle z mezem. Teraz musze przygotowac spanko i pomyc gary po kolacji ::)

Maly spi pieknie! Jak narazie nie obudzil sie ani razu po kapieli, wiec mam nadzieje, ze obudzi sie dopiero nad ranem. I pije mleko tez juz lepiej... Ale na bank widze lewa gorna jedynke i obok dwojeczke ;D
Ciekawe jak sie bedzie sprawowal u babci jutro??? Przeprowadzamy go calego, nawet wanienke zawioze :)

Co do spotkania, to oczywiscie piszemy sie z Mateuszem!!! Mysle, ze powinnismy wyrobic sie na 12.30.

Mam chwilke to wam napiszę troszkę o porodzie ;)
Bóle zaczeły mi się 25.12 od 9 rano, ale były nieregularne co 15-20 min. O 23 nasiliły się i twały co 5-6 min, więc zdecydowaliśmy się jechać do szpitala( a rodziłam w wojewódzkim). Zostałam przyjeta i podłączona pod KTG, które wykazały reguralne skurcze, tylko rozwarcie było na 1,5 palca. Więć skakałam na piłeczce itp i z tego wszytkiego skurcze się zmniejszyły, więc wysłali mnie na patologie ::) Przeleżałam tam od 9 do 15 godz i dotałam dwa zastrzyki na pobudzenie skurczy, które nasiliły ból, ale dalej były co 5 min, rozwarcie się zwiekszyło do 2 palców :)
O 15 połozna odprowadziła mnie na porodówkę..ja zadzwoniłam do męża aby przyjeżdżał :) No i znowu poskakałam na piłeczce, pochodziła i rozwarcie szybko szło..połozna stwierdziła że raczej długo będę rodzic..a mi rozwarcie do 16:30 było już pełne ;D ;D
Zaczeły sie bóle parte..i tu najgorsze wspomnienie porodu :( :( Zaczełam przeć, ale połozna stwierdziła że źle prze :o ja w szoku jak mozna źle przeć ::) Podłoćzyły mi pompe wspomagającą parcie i zaczeła sie jazda ::) ::) Parłam praktycznie przez 1,5 godz i myslałam że umrę ( dobrze że mąż był ze mna bo bardzo mnie wspierał :)) kazały mi w tym czasie jak działa pompa nieprzeć, ale się nie dało bo same parcie czułam ::) Powiedziałam, ze nie dam juz rady i chyba nieurodzę..cały czas mi wody odchodziły..zalałam z pól sali porodowej ;D
Przyszedł lekarz (dr.Klimaszewski) bardzo mi pomógł w rodzeniu( wypchnął mi ja z brzucha prkatycznie na siłę) i zaczełam przeć. Mała urodziła sie z lekko zniekrztałcona główką, bo okazało się że źle się wstawiła i dlatego był problem z parciem ( a nie dlatego że źle prze ::) ::))
Męzus przeciał pepowine, ale niedostalam małej na brzuch :( bo była lekko sina i musieli działać) najwazniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :D
Teraz jest juz ok, tylko krocze trochę boli :D

Dziewczyny wiecie kiedy się robi badanie bioderek i może znacie jakiegos dobrego lekarza od bioderek??

Kochana Agnes- jesteś dzielna !!!!! mam nadzieję, że z Weronisią będzie wszystko OK :) Ech szpital wojewódzki, brrrrr Źle parłaś, no jasne....
USG bioderek robi się po 6 tyg od urodzenia dzidzi i chyba w większości robiłyśmy we Wrzeszczu na Miszewskiego. Dokładny adres musiałabym poszukać. Badanie kosztuje 50 zł.

Babeczki WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO W OSTATNIM DNIU ROKU 2005 !!!!!!!!!!!!!!! SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA I WSPANIAŁEJ ZABAWY NA TYLE NA ILE WYSTARCZY WAM SIŁ :):):)

Ja zmykam, bo jeszcze musimy zrobić zakupy na wieczór :)
A sylwestra spędzamy z mężem i mam nadzieję ze śpiącą Julką i psem huncwotem :)
Będzie jazda !!:)

Hej!
Spóźnione życzonka dla Dawidka!!!!
e_mamo nie wariuj, każda z nas ma lepszą lub gorszą nockę, byle do przodu. A jak juz nie będziesz miała siłyto wyżal nam się troszkę i będzie lepiej!!!
Agnes ale byłaś dzielna! Najważniejsze, że już jesteście w domku i mała jest zdrowiutka!!!!

My dzisiaj idziemy na sylwetra i w sumie to nie chce mi się iść. POza tym mam wyrzuty sumienia, że to pierwszy sylwester Kubulka a my zamiast z nim być to będziemy sie bawić. Chyba wyrodną matką jestem. Ale z drugiej strony dziecko potrzebuje szczęśliwą matkę, a wiadomo, żeby mamusia była szczęśliwa to musi raz na jakiś czas wyjść od ludzi i się pobawić. Chyba sama staram się usparwiedliwiać, przecież Kubus będzie z moimi rodzicami i swoim kuzynkiem 3 letnim Bartoszkiem, którego jak tylko zobaczy to się śmiejej w głos. Powiedzicie mi, że nie jestem wyrodną matką bo zwariuję :(

WSZYSTKI WAM ŻYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM, NADCHODZĄCYM ROKU 2006!!!! DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS I WASZYCH POCIECH!!!!

My usg bioderek robilismy jak Majka miala skonczone 3 tygodnie. Podobno u dziewczynek jest wieksze prawdopodobienstwo, ze beda jakies problemy, a poza tym Majka byla ulozona posladkowo, wiec to tez zle wplywa na bioderka. Jak dzwonilam do rejestracji to babka mi powiedziala, ze najlepiej zrobic badanie pomiedzy 4 a 6 tygodniem. Wiec my zrobilismy w 4 tygodniu. Robilismy na Miszewskiego u dr Sieliwończyka - zdecydowanie polecam, lekarz bardzo sympatyczny i jak sadze kompetentny. Pan doktor nas pochwalil, że tak szybko przyszliśmy - powiedział, że nawet jakby się okazało, że coś jest nie tak z bioderkami, to u takiego malucha bardzo łatwo to wyleczyć.
Martyna - my robiliśmy płatne usg, bo słyszałam, że lekarze niechętnie dają skierowania i trzeba czekać, a zależało mi, żeby zrobić badanie szybko i bezproblemowo.

Agnes dzielna mamusia z Ciebie!Twój mąż powinien dać ci dyplom za urodzenie córeczki!!!Co do usg to dokładnie tak jak Ikpi pisze- my tez na Miszewskiego robiliśmy,bardzo dobry lekarz,byliśmy jak Dawid miał 6 tyg.Niech Ci się Weronisia zdrowo chowa!!!

Ewka przestań sobie wkrecać!Idź i baw się dobrze!A ja jednak zostaję w domu z synkiem.Marcin się pewnie gdzieś wypuści na osiedle,więc zostanę sama.Szkoda tylko,że nawet nie mogę się upić.No ale 1 piwko na pewno wypiję!Za Wasze zdrowie!Kto jeszcze sam w domku będzie ???

Szampańskiej zabawy Sylwestrowej!Pomyślności w Nowym 2006 roku,chociaż dla nas wszystkich 2005 był chyba najpiękniejszym  :laugh: Więc niech ten nadchodzący nie będzie gorszy!!!

reklama
My tez robilismy usg bioderek we Wrzeszczu jak Mati maila 4 tygodnie. Polecam! Doktor ma dobry sprzet no i jest specjalista w swojej dziedzinie.

Agnes jeszcze raz gratulujemy! O trudach porodu szybko zapomnisz!!! Oby tylko Weronka sie dobrze chowala i nie miala kolek!!! A jak sobie radzisz z karmieniem piersia???

Zmykam sie szykowac na Sylwak, ale nie chce mi sie, bo wczoraj z kuzynka do 3.30 posiedzielismy ::) Wiec pewnie odpadne szybciutko... Na szczescie maly dal rodzicom pospac do 9.30.

Wszystkiego co najlepsze, o czym tylko marzycie w Nowym Roku no i udanej zabawy!!!

Do góry