reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Maarciag - Gratulacje dorodnej dziewczyny! Co do szczepionek, to z kolejną dawką wzrastają objawy poszczepienne. Zwykle jest tak, że przy pierwszej dawce nic, a przy ostatniej jest reakcja. U nas tak było ze skojarzoną. Dziwne trochę że po żółtaczce, bo ona taka w miarę bezinwazyjna ta szczepionka, ale jak pisze na ulotce, występują takie objawy i to normalne. Do trzech dni taka gorączka i obrzęk może trwać, jak dłużej to trzeba lekarza odwiedzić. Możesz jej dać ibuprom zamiast paracetamolu, działa też przeciwzapalnie. :happy: Jak gorączka schodzi po paracetamolu to i tak jest nieźle. Moje pingwiny jak gorączkują to ani paracetamol ani ibuprom nie pomaga na dłużej niż godzinę :confused2:

U nas dziś rano bunt przedszkolny i wielki ryk przy pożegnaniu w przedszkolu. :-( Martwię się o tego mojego malutkiego glona :-(

reklama
Hej dziewuszki

Martusia nie chcę Cię martwić ale ostatnio na mamach kwietniowych jedna dziewczyna szczepiła synka, to taka ostatnia szczepionka potrójna no i dostał 40 stopni gorączki, kwasicy, wylądował w szpitalu, przez chwilę tchu nie mógł złapać itd... Dostał też drgawek od wysokiej temperatury. A ile stopni ma Oli? Chyba jednak się przejdź do lekarza, tak dla spokoju ducha. Tu możesz sobie poczytać i zobaczyć czy nie ma podobieństw: https://www.babyboom.pl/forum/dziec...72/kwietnioweczki-2008-a-11296/index1697.html

Aniu - Pati już lepiej, katarek dziś mniejszy, DD też posłałam już do szkoły bo się nudził w domu straszliwie :sorry: a jak mu wymyślałam zajęcia typu nauka to mu się zbytnio to nie podobało :-p

Cris - żebyś znowu nie myślała że wszyscy Cię zapomnieli ;-)- co tam u Was?

Widziałam dziś pierwszy klucz ptaków odlatujących do ciepłych krajów, może by się tak do nich przyłączyć co baby?

Ostatnia edycja:
iza właśnie o to chodzi,że po skojarzonych zupełnie nic jej nie było.Zero objawów.Po tej na wzw b samej bezpłatnej dostała gorączki.Nic poza gorączką jej nie jest.Teraz ma tylko podwyższoną temperaturę,ale czopka jej dałam

Mam ten słabszy paracetamol i na Oliwkę działa,ale przejdę się po ibuprom.

Zawsze dostawałam ulotkę do książeczki zdrowia a teraz nie dostałam.

Wg ulotki rzadko występuje gorączka, częściej podwyższona temp (do 38) i utrzymuje się do dwóch dni. Jak się obniża to bym nie panikowała, grunt że leki działają. Ibuprom działa przeciwzapalnie, więc można podać nawet jak nie ma gorączki, będzie się lepiej czuła. :happy:

Izuś, straszna historia. Dlatego warto mieć zawsze w domu pyralginę, ona zadziała jak nie działają paracetamol i ibuprom :tak: U mnie Piotrek własnie nie reaguje na leki bez recepty i stąd zawsze mamy, żeby nie dostał drgawek (choć nigdy się to nie zdarzyło). :happy:

witajcie Ciotki:tak:

jeśl mnie chodzi, to z chęcią przyłączę się do ptaków które odlatuja:tak:nieważne gdzie byleby ciepło było!!

marta: jeśli Cię niepokoi stan małęj to jedź z nią do lekarza. z drugiej strony, często się zdarza, że jest temp. Ty najlepiej znasz małą i wiesz, na ile jej stan jest zły!! trzymam kciuki za Oliwkę!!

izka: dzięki za pamięć:tak:

kasia: bardzo fajnie, że Piotruśtak się zaklimatyzował!!:-)

ana: jak Czaruś się miewa?? super, ze tak dzielnie zachowywał się w przedszkolu!

martyna: no ja do szkoły startuje od lutego:sorry:także będziemy dzilić wspólnie los:-p

ech... a u nas baaaardzo powoli do przodu:-(często do Was zglądam, ale jakoś nie chce mi się nic pisać...jestem, jakoś ostatnio depresyjnie nastawiona do świata:-( dziś jeszcze mojegom zaczeło oko boleć, poszedł do okulisty i okazało się, że cos mu się z okiem robi od soczewek, za duże ciśnienie a i do tego ma za dużo naczyń krwoinośnych przy rogówce... dostał zakaz noszenia szkieł, zmianę dioptrii, krople, żel przeciwbólowy i od dziś zwolnienie -na razie na 7 dni, ale zobaczymy co, będzie dalej:-( nie wiadomo, jakie te zmiany będą, a jutro na kontrole jedzie:no:normalnie, mam dosyć... jak sie wali to zawsze wszystko naraz:wściekła/y:

takze u nas, jedna wielka lipa. mam nadzieję, ze się to wszystko w końcu "wyprostuje"

miłego dzionka Wam życzę!!

No to Cris życzę, żeby z oczkami Twego mężatego było wszystko ok i szybko wrócił do siebie. A że wszystko się wali to nieprawda, dzieci zdrowe, to najważniejsze.
Nie tak dawno przeglądałam stare foty bo muszę wywołać (mam zaległości chyba z półroczne jak nie więcej) i tak patrzyłam że Pati jakby ciągle z gilami biegała, westchnęłam sobie że dobrze że już dawno nie chorowała i co - chora :eek: Dobrze że to tylko katarek, coś dziś sobie pokasłuje ale bez flegmy, więc mam nadzieję, że wychodzi na prostą.

Kasia - poradzi sobie Twój glonik na bank, wczoraj sobie dał radę to i dziś też da. Na pewno jak tylko zniknęłaś mu z oczu to poleciał do dzieci :tak:
Jak dziś pamiętam gdy przychodziłam po Dominika do przedszkola specjalnie wcześniej by nie zostawał sam to mnie upominał że chce ostatni z przedszkola wychodzić haha :-D

Umówiłam się do lekarki na 14.50.Nie panikuję,ale dałam małej już 2 czopka dzisiaj a łącznie dostała ich 3,bo temperatura jak spadnie znowu idzie w górę.Idę do niej,bo dzisiaj jestem sama w nocy i znając moje szczęście to były by cyrki,a tak wypytam ją o wszystko i będę spokojniejsza.Oliwia humor ma,apetyt nawet nawet...Zobaczymy

Dobrze robisz Martuś :tak:

Patiszon też nie narzeka na apetyt - wczoraj wciągnęła talerz makaronu z mielonym i kupą czosnku plus jakieś zdrowe warzywka, poprosiła o dokładkę i wylizała talerz :rofl2: Normalnie aż się serducho moje cieszyło na taki widok.

Dziś im zaserwuję schabowe zawijasy z serkiem i warzywkami (oczywiście plus czosnek) - zobaczymy czy też tak ładnie wciągnie :-)

A co u Was dziś serwuje szef kuchni?

DOMINKO Z OKAZJI 4 URODZIN, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ROŚNIJ ZDROWA I RADOSNA, A SZCZĘSCIE NIECH CIĘ NIGDY NIE OPUSZCZA!!!!

HappyBirthday57.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Byłyśmy u lekarza.Pani dr uważa że no 90% temperatura nie jest od szczepionki.Oliwia ma bardzo lekko czerwone gardło i wsio.Dostałam syropek i zalecenia co do obniżania temperatury tak żeby drgawek nie było.Lekarka podejrzewa,że to 3 dniówka,ale jakoś nie mam do tego przekonania i uważam,że to od szczepionki,ale zobaczymy za niecałe 3 dni kto ma rację :-)
Oliwka teraz śpi,a ja sama siedzę i jakoś mi tak pustawo :sorry:

minka dużo zdrówka uśmiechu żeby wszystko w życiu układało się jak najlepiej dla Ciebie

1004.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry