reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Czesc dziewczynki.

Ja zmartwiona. niedawno poprosiłam lekarza o skierowanie na badania krwi, moczu i poziomu tarczycy, tak chciałam skontrolowac po ciazy. Dzisiaj odebrałam wyniki i sie przerazilam, norma TSH to 0,4 - 4 uIU/mL a mi wyszło 12,88uIU/mL i nie wiem co teraz.
Z tego co sie orientuje wychodzi niedoczynnosc, ale nic wiecej nie wiem. Musze isc do tego lekarza ogolnego, ale chciałabym isc do jakiegos specjalisty. Kto sie tym zajmuje?? Ja jestem zielona na ten temat. Nie wiem kiedy uda mi sie isc, bo teraz jak sama z małym siedze to ciezko :-( Wie ktoras cos na temat tarczycy?? Strasznie sie zmartwilam :no: A jeszcze jestem teraz u mamy, a tu słabo net chodzi i nie moge nic poszukac na ten temat :crazy: Normalnie masakra.
A do tego jestem mega przeziebiona przez te mokre buty w sobote, mam nadzieje ze małego nie zaraze. A do tego wszystkiego dostalam mega mocna @... A w sobote wesele :-( Wszystko do d....
No nic zaraz wyciagam mame, zeby nas do domku zawiozła :-(

Marta moze faktycznie trzydniowka?? Zdrówka dla małej.

A Rafałowi sie w koncu chyba przebiła dolna prawa 4, nie jestem pewna bo nie da sprawdzic, ale widac juz ja, stad te ostatnie nocne marudzenia i luzne kupki :-( Ale chyba bedzie dalej cos szło, bo jeszcze dziasła spuchniete :no:

reklama
Martyna myślę,że lekarz powinien dać Ci jeszcze skierowanie na usg tarczycy.Generalnie można iść do endokrynologa,ale chyba tarczycę w większości przypadków leczy lekarz pierwszego kontaktu.Specjalistą nie jestem i bardzo mało o tym wiem.

Oliwia właśnie grzebie w śmietniku z pieluchami.Udało jej się dzisiaj przejść ok 0.5m na napędzi quattro czyli raczkując...:-)

marta: urodzinki dziś są Jolowej Dominiki;-):-p:-)gratulacje dla małego raczka, mój już ma napęd duo:-D

martyna: co do tarczycy, to radzę iść, do endokrynologa, bo ogólny może nie mieć, aż takiej wiedzy o tarczycy i hormonach. a przecież hormony sterują całym naszym układem i jego funkcjonowaniem!! pewnie po lekach bedzie ok, ale musisz iść do specjalisty!!

Cześć Dziewczyny,

i znowu zacznę od PRZEPROSIN za długie milczenie. Miałam gościa, moja mama przyjechała z Krakowa i niestety nie było czasu przyjść tutaj, do Was.

ahh juz sie nie moge doczekac zimy, siedzenie z dzickiemw domu i zachody slonca o 2giej po poludniu, mozna bedziegotowac-sprzatac-sprztac -gotowac,wybitnie kreatywnie:confused2::confused2:
no fakt!!! Baaardzo kreatywne!!! Masakra!!! Ja również nie mogę się doczekać jesieni i zimy... wrrrr....

Caroline musimy sie spotkac, bo pewnie sie zanudzasz w domu i malo kogo w 3M znasz,ale ryzyko traumy przedporodowej murowane jak poznasz moje GRZECZNE I ULOZONE dzieciatko :rofl2:
Jeśli chodzi o spotkanie to bardzo chętnie :-) Jestem twarda i nie boję się traumy :-) Jak będziesz/będziecie miały ochotę to bardzo chętnie spotkam się i poznam Nowe Osóbki z Trójmiasta :-)

caroline: dużo zdrówka!! a jak się Twój maluszek miewa??:-)
WIELKIE dzięki. Już czuję się znacznie lepiej. Dolegliwości związane z tym cholernym wirusem minęły w 99%. Żeby nie było nudno – mam teraz nowe „wspaniałe objawy” :-(
Zginanie kolan (np. prowadzenie auta, kucanie, siedzenie) wiąże się ze strasznym bólem :-( czuję się jak jakiś staruszek :-( niestety – jak wiadomo – nie można nic stosować (mam tutaj na myśli maści przeciwbólowe), więc robię sobie ciepłe i zimne okłady na kolana, które pomagają na 10 minut :-(
A Maluszek miewa się chyba dobrze :-) a na 100% dowiem się już 21 września :-) mam nadzieję, że poznam wówczas również płeć :-)

Caroline nie ma jak pozytywne myslenie , co do firmy to nie pojmuje bo było napisane w ogloszeniu biuro obsługi klienta, ale to netia i wszystko jest jasne, tyle, że jak tam pojechałam i zobaczyłam grupke ludzi i to bardzo mlodych ubranych na gala to juz chciałam wracac, potem otworzyla mi malolata skąpo ubrana i wzieła cv:szok:, druga rzecz kobitki , które przychodziły na rozmowę były ubrane jak do gry w pilke , troche mnie to zbilo z tropu i myslałam , że to jakis żart:laugh2:, ale rozmowa wygladała jednak profesjonalnie, szukali ludzi do zdobywania nowych klientów , mysle , że przez telefon, mi facet zaproponawał stanowisko kierownicze tyle , że mowi , że nie od razy , nastepny etap rozmowy w nastepnym tygodniu i jakieś szkolenie , jeśli to bedzie polegalo na chodzeniu po firmach i zdobywaniu nowych klientow podziekuje. Na razie podchodze do tego z dystansem...
o kurcze... czyli pewnie wynagrodzenie uzależnione od ilości pozyskanych klientów, szkoda....
coś mi się wydaje, że to pozyskiwanie klientów ma się odbywać jednak przez telefon, a później – jak już złapiesz tyle ile Ci nakażą – to może zrobią Cię kierownikiem. Niestety realia są okrutne....
Wydaje mi się, że nie ma sensu sobie tym sobie głowy zawracać. Nie odbierz tego źle - znam trochę branżę call center i po prostu dobrze Ci radzę.

wczoraj byłam na USG kontrolnym i... będzie chłopak:-D
SUPER!!! GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę :-)

Gorące pozdrowionka dla Was Wszystkich.

Hej brylanty

Ja zmartwiona. niedawno poprosiłam lekarza o skierowanie na badania krwi, moczu i poziomu tarczycy, tak chciałam skontrolowac po ciazy. Dzisiaj odebrałam wyniki i sie przerazilam, norma TSH to 0,4 - 4 uIU/mL a mi wyszło 12,88uIU/mL i nie wiem co teraz.
Z tego co sie orientuje wychodzi niedoczynnosc, ale nic wiecej nie wiem. Musze isc do tego lekarza ogolnego, ale chciałabym isc do jakiegos specjalisty. Kto sie tym zajmuje?? Ja jestem zielona na ten temat. Nie wiem kiedy uda mi sie isc, bo teraz jak sama z małym siedze to ciezko :-( Wie ktoras cos na temat tarczycy?? Strasznie sie zmartwilam :no: A jeszcze jestem teraz u mamy, a tu słabo net chodzi i nie moge nic poszukac na ten temat :crazy: Normalnie masakra.
A do tego jestem mega przeziebiona przez te mokre buty w sobote, mam nadzieje ze małego nie zaraze. A do tego wszystkiego dostalam mega mocna @... A w sobote wesele :-( Wszystko do d....
A Rafałowi sie w koncu chyba przebiła dolna prawa 4, nie jestem pewna bo nie da sprawdzic, ale widac juz ja, stad te ostatnie nocne marudzenia i luzne kupki :-( Ale chyba bedzie dalej cos szło, bo jeszcze dziasła spuchniete :no:

Ja też miałam ok roku po ciąży problemy z tarczycą, podobno to najzupełniej naturalne i fizjologiczne, tyle że nie miałam aż tak wysokiego wyniku jak Ty i samo zaczęło schodzić po pewnym czasie w dół. Teraz minęło pół roku i znów muszę iść się skontrolować. Dlatego dziewczyny dobrze radzą w tym lekarzem. Mnie leczyła moja doktor ogólna, ale może u Ciebie faktycznie przyda się pomoc specjalisty.
Miałaś już wcześniej, przed ciążą tego typu problemy?

@ się nie przejmuj, do soboty na pewno zdąży zelżeć, dopiero środa przecież, później to będzie końcówka. No i gratuluję nowego ząbka. Jak przechodzi wyrzynanie tych wielkich zęboli?

Jeśli chodzi o spotkanie to bardzo chętnie :-) Jestem twarda i nie boję się traumy :-) Jak będziesz/będziecie miały ochotę to bardzo chętnie spotkam się i poznam Nowe Osóbki z Trójmiasta :-)

Następnym razem jak się będziemy umawiać na zlocik to może zacznijmy na ogólnym żeby każdy miał szansę skorzystać co baby? Może Karolino będziesz miała ochotę dołączyć do zlotu czarownic :-D

Minka kochana czy synek Twój już się odezwał i dał znać co i jak?

Dominiczko kochana - więc żyj nam sto lat i uśmiech miej na twarzy, niech życie Ci da to wszystko o czym marzysz :-)

1751540h3oijino78.gif

Dobrego dnia dziewuszki! Idę robić śniadanko moim zasmarkańcom.

Dzień doberek

caroline w jakiej dzielnicy Gdyni mieszkasz?

iza i jak Pati wciągnęła obiadek?

My miałyśmy noc nawet nawet Ok 3 mała się obudziła z gorączką dałam leki pić i poszła spać.Za to rano nie chciała jeść i okazało się,że ma bardzo rozpulchnione górne dziąsła...Pewnie ząbka niedługo ujrzymy...

Uff to dobrze że Oliwcia dochodzi do siebie :tak: Wycałuj ją ode mnie i Pati, dzielna dziewuszka.
Pat wciągnęła prawie cały obiad a potem zagryzła pumeksem :szok: Nienażarte moje dziecko :no: No i mamę w pupę ugryzła, ja rozumiem, smakowite szyneczki moje ale to już przesada :-p

Wczoraj byłam u DD na wywiadówce pierwszej w tym roku. Zaczyna się hihi - bawił się chusteczkami na lekcji.

A ja dzisiaj mam chyba jakiś płaczliwy nastrój, najpierw przeglądałam z Jarkiem zdjecia do wywołania i popłakałam sie bo kazał co któreś wyrzucić a to są moje wspomnienia jedyne które pozostaną gdy skleroza mi je wyżre jak w przypadku DD. Tylko zdjęcia będą mi przypominać o tym jaka Patusia była. No inna sprawa że tych zdjęc chyba z 2 stówy się uzbierały z ponad pół roku :cool2:
No a potem leciała jakaś smutna piosenka i się wczułam i znowu łzy poleciały... Beksa :rofl2:

minka dużo zdrówka uśmiechu żeby wszystko w życiu układało się jak najlepiej dla Ciebie

1004.jpg
hihi życzonka się przydadzą teraz bardziej niż kiedy indziej...
z Wiktorkiem nie mam nadal kontaktu... dostalam maila ze dolecieli, sucha informacja "jestesmy na miejscu, wszytsko oki" pamietajcie ze jak bede miala kiedys watpliwosci to macie mi przypomnieć że on nie może jechać!!!
dziś wybieram się do kina dla poprawy nastroju ;-) któras też idzie???

duze buziaczki dla Dominisi :tak:Jola nie tajniacz się tak jak ja ;-)

reklama
Na jaki filmik się wybierasz tajniaku? :-p:cool2:

Ja siedzę w domku z moim zasmarkańcem nadal... Właśnie poszła spać.

Ostatnia edycja:
Do góry