reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

no, to rzeczywiście nieciekawie:no:

zapomniałam Wam najważniejszej rzeczy napisać:-)nasz Antosik wczoraj zrobił sam 4 kroki-bez trzymania, a dziś już coraz więcej chodził:tak:także muszę sie przygotować, ze już będziemy mieć 3 biegacza:-p

reklama
A ja dzisiaj załatwiłam ten ZUS, o dziwo koło 13 wcale ludzi nie było. Potem bylam na spacerku, kumpela przyjechała i poszłysmy na skwer, nagle patrze mały cały ufajdany, normalnie wykrakałam z tym zlotkiem, tak mnie załatwił ze jak go rozbierałam to całe nogi miał i nawet miedzy palcami kupe... aaaaa. Poszlysmy na zaplecze w jednym barze i tam go z kumpela we dwie czyscilysmy i przebierałsymy, znaczy ona go trzymała a ja ogarniałam... Normalnie tak sie chyba jeszcze nigdy nie ufajdał... Masakra...
Potem pojechałam do mamy, koło 17, nawet wejsc nie zdarzyłam, a tu maz dzwoni ze czeka pod domem, bo przyjechał wczesniej a nie ma kluczy. hehe, Kluczyki od samochodu w domu, bo jechał z kolega, wiec zaczekałam az mama sie ogarneła i wrocilam do domu. No a teraz mały spi, a maz pewnie zaraz tez zasnie. Jutro na 15 idziemy slub kumpeli, a w niedziele nie wiem: Jastarnia, Dębki albo Zoo, a juz koło 21 patryk wyjezdza z powrotem :-( I najprawdopodobniej jednak w najblizszym czasie nie bedzie roboty w Gdyni :-(
Kiedy jakies spotkanko dziewuszki :-)?? Trzeba cos zorganizowac :-)
Ja za tydzien juz do szkoly. Masakra

Hej kobietki!

Dzięki za życzonka :-)

Będę dziś w dziećmi w Gdańsku około 10-11, więc może jakieś spotkanko wykombinujemy? Chociaż pewnie w większości cieszycie się dziś mężami :confused:

Jeśli dziewczyny mają taką pogodę jak my, to na pewno są zadowolone z wyjazdu :cool2:

Pat dziś przechodzi samą siebie w marudzeniu i brojeniu, nawet na spacerze nic się jej nie podobało. Na placu non stop turlała się po trawie, oczywiście w kwestii buntowania się przeciwko wszystkim i wszystkiemu.

Jak dobrze że wszystko co złe zapomnę jak z DD ;-):-p szkoda tylko że przy okazji zapomnę też o tych lepszych chwilach.

Ładnie tak pozwalać mi pisać samej do siebie.

Pobudka kobietki, co tam u Was? Jak weekend minął?

Właśnie sobie wciągam ciasteczka kruche z cukrem własnej roboty.... mniam, ktoś na kawkę wpadnie? Bo men mój dziś chyba dopiero o 17 do domu zleci.

A z tymi ciasteczkami to taka rodzinna tradycja... zawsze jak z mamą szliśmy do miasta na zakupy to wpadaliśmy do znajomej piekarni i kupowaliśmy tutkę takich ciasteczek, porządnie wypieczonych, uwielbialiśmy je. No i piekarenkę zamknęli a w innych te ciastka są strasznie drogie i jakieś takie blade, słabo wypieczone. No to znalazłam w necie przepis i sama sobie zrobiłam i wypiekłam tak jak lubię.

Przeżywam pierwszy dzień szkoły Dominika jak swój własny hihi, właśnie zagnałam go do podpisywania książek i zeszytów, okładania ich... dobrze że marginesów nie musi robić hihi :-D

Iza no to Ci odpisze cos, zebys taka sama do siebie nie pisała :-) hi hi
U nas w miare ok. W sobote bylismy na tym slubie, potem nam sie zepsul samochod i stalismy pod kosciolem prawie 2 h, ale w koncu Patrykowi sie udało znalezc usterke. Wieczorem Patryk zawiozl małego do rodziców, a my pojechalismy ze znajomymi do Koliby na imprezke :-) Nawet fajnie było. Wczoraj mielismy plynac do tej Jastarni, ale bylismy zmeczeni i pogoda taka jakas niepewna byla, wiec bylismy u rodziców Patryka, potem na zakupach i pod wieczor na spacerze na skwerku i bulwarze, a przed 22 Patryk juz pojechał do pracy :-(
Ogolnie to mały od czwartku robi troche zadkawe kupy. W sobote miał jedna całą wodnista ze pampers wszystko wchłonął, ale pozostale są zadsze niz zwykle, ale nie az tak wodniste. Daje mu wiecej kleiku do mleka, chwilowo nie daje owocow, herbatki miętowe, wczoraj wieczorem i dzisiaj rano dostał smectę, ale przed chwila znowu taka troche zadkawa ta kupa byla. Nie wiem od czego, nic takiego nie jadł ani nic. Ale teraz mysle ze to chyba od zebow, bo widze z tyłu dziąsełka spuchniete i dotknac buzki sobie nie da nawet. No nic bede obserwowac, a jak beda wodniste albo za duzo ich to sie przejde do lekarza. Moze to jakis wirus?? Ale innych objawow kompletnie nie ma, jest radosny, rozrabia, apetyt tez w miare ma, wiec nie wiem :-(
A ja dzisiaj robie pranka, zaraz małego lulam i mam zamiar troche posprzatac. A mały się zaczął bac odkurzacza :-( Kiedys sie na jego widok i głos az cieszył, a w sobote jak zobaczył to sie az trząsł, i od raz płacz i na rączki, wczoraj tak samo :-( nie wiem co mu sie stało, ale teraz jak jestem sama nie mam nawet jak odkurzyc przy nim. ehhh Tak samo zaczął sie bac bujac na hustawce, jezdzic na rowerku u dziadków i w ogole jakis taki mamisynek sie robi... ehh

A wy co tam porabiacie?? Kiedy jakies spotkanie??
Ja za tydzien najprawdopodobniej tez juz do szkoły... Masakra :-(
A 12 jedziemy na wesele :-)

Ps. Cris przypomniało mi się, pokazuj zdjecia z wesela jak w koncu byłas ubrana :-)

Ostatnia edycja:
No to kolejny rok szkolny szumnie rozpoczęty :-)

Martynka - u nas takie kupki były na ząbki i na niektóre potrawy (zwłaszcza niezbyt zdrowe dla dziecka). Skoro wygląda jak okaz zdrowia to dawaj tylko dużo pić a przeżyje ;-):-D

Ja mam już plan zajęć DD w garści to może umówimy się na jakiś zlocik? Ten pomysł Anji z tramwajem wodnym bardzo mi podszedł.

No to kiedy laseczki :-)??

Mi przed chwilą zalało całą łazienke i wyglada jak po wojnie bo musiałam zerwac czesc gumoleum!! Masakra...Poleciało spod wanny po mojej kapieli i teraz nie moge wanny uzywac, Patryka nie ma i nie wiem co mam zrobic... aaaa

A za chwilke na plaze mamy jechac...

Uciekam dac malemu jakies zarełko.
buzka

czesc :)
dziewczyny potrzebuje namiar na kardiologa dziecięcego dla Julianki, w Sopocie najbliższy termin to 10listopad...

reklama
Cześć Kobitki,

przede wszystkim przepraszam za tak długą ciszę i brak pożegnania.
Pojechaliśmy sobie odpocząć i wyzdrowieć do Borów Tucholskich.
Jesteśmy strasznie zadowoleni - przez cały tydzień mieliśmy super pogodę :-)
Ja czuję się już lepiej, skończyłam antybiotyk, ale szczątki kaszlu jeszcze pozostały :-( mam nadzieję, że nie na długo.

ivi - koniecznie daj znać co i jak po USG.
Ja zapisałam się na 21.09 do dr Preisa - ma taką samą dobrą opinię jak dr Świątkowska.

a co tam u Was, Dziewczyny?

pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie, ponownie z Gdyni :-)

Do góry