reklama
mama w boju
jest ich troje :-)
marta: dziekuje za zyczenia!!
a co do Oliwki, to napewno zacznie jeść! jak Antoś był w wieku Oliwki, to ja też miałam dość, ale skończył teraz 9 miesięcy i jakoś mu się odwidziało, ale dopiero wtedy jak zobaczył, że dostaje to samo, co reszta!teraz sam buzie otwiera, a niedawno to było nie do pomyśleniawięc myślę, że Oliwce się to za niedługo odwidzi. trzymam kciuki
a.... co do butelki tt, to młody nie zaskoczył odrazu! musiałam mu po 5-6 razy wciskać do buzi, nawet jak głową kręcił, to jak tylko usta otworzył i mu butelke dawałam, a potem skubany całe mleko wypijał. nieciekawie to brzmi, ale musiałam sięz nim o tą butle nawojować!
a co do Oliwki, to napewno zacznie jeść! jak Antoś był w wieku Oliwki, to ja też miałam dość, ale skończył teraz 9 miesięcy i jakoś mu się odwidziało, ale dopiero wtedy jak zobaczył, że dostaje to samo, co reszta!teraz sam buzie otwiera, a niedawno to było nie do pomyśleniawięc myślę, że Oliwce się to za niedługo odwidzi. trzymam kciuki
a.... co do butelki tt, to młody nie zaskoczył odrazu! musiałam mu po 5-6 razy wciskać do buzi, nawet jak głową kręcił, to jak tylko usta otworzył i mu butelke dawałam, a potem skubany całe mleko wypijał. nieciekawie to brzmi, ale musiałam sięz nim o tą butle nawojować!
Ostatnia edycja:
Izabelinda
Mama Dominisia i Patrysi
Marta - powodzenia z karmieniem Oliwki. A cycusia i tak długo ssała, dziś dowiedziałam się od kuzynki, że niedawno musiała skończyć, bo całkiem już mleczko jej znikło, nie wiem chyba ze zmęczenia dwójką maluszków nie dała rady.
Emuś - sto latek!!! Wszystkiego najlepszego!!!
My po spacerku i szczepieniu, ale się nadziałam, byłam pewna że ostatnio były 3 wkłucia i tym razem będzie jedno ostatnie. Ale niestety coś mi się pomerdało i to tym razem były 3, bidulka moja mała tak płakała :-(. No i teraz przez 4 doby trzeba unikać słońca w związku z tym szczepieniem. Jedno dobre że następne dopiero jak będzie miała 5 latek.
A jutro miała wpaść kuzynka z mężem na slajdowisko z Karkonoszy ale dziś właśnie mieli stłuczkę Dobrze że nikomu nic się nie stało.
Idę zjeść jakieś ciacho.
Cris - jak tam wojowanie? Czy dzieci raczej spokojne i nie dają czadu?
Emuś - sto latek!!! Wszystkiego najlepszego!!!
My po spacerku i szczepieniu, ale się nadziałam, byłam pewna że ostatnio były 3 wkłucia i tym razem będzie jedno ostatnie. Ale niestety coś mi się pomerdało i to tym razem były 3, bidulka moja mała tak płakała :-(. No i teraz przez 4 doby trzeba unikać słońca w związku z tym szczepieniem. Jedno dobre że następne dopiero jak będzie miała 5 latek.
A jutro miała wpaść kuzynka z mężem na slajdowisko z Karkonoszy ale dziś właśnie mieli stłuczkę Dobrze że nikomu nic się nie stało.
Idę zjeść jakieś ciacho.
Cris - jak tam wojowanie? Czy dzieci raczej spokojne i nie dają czadu?
mama w boju
póki co jest cisza, dzieci śpią a ja buszuje po internecie i czekam na teściową:-)potem na jakiś spacerek się turlniemymam nadziejeę, że tatuś wróci dziś ciut wcześniej z pracy!
Helou, położyłam dzieci spać, uff, mogę się relaksować ;-)
Byliśmy wczoraj na tym szczepieniu, zmienili u nas lekarkę, nowa to jakaś makabra.
Ja do niej, że chcę receptę na Pneumovax23. A ona na to:
L: Ale to Prevenar jest zalecany
Ja: Przez kogo niby?
L: No bo on ma białka 7 serotypów pneumokoka, takich najczęstszych u dzieci
Ja: Pneumovax ma również te same 7, a oprócz tego jeszcze 16 dodatkowych innych
L: ale Prevenar jest zalecany u dzieci
Ja: tak, do 2 roku zycia, bo u młodszych dzieci Pneumovax nie wywołuje odpowiedzi, Piotrek jak pani widzi ma 2,5 roku
L: ale ten tańszy nie wywołuje odpowiedzi
Ja: wg. badań klinicznych wywołuje, nie wywołuje u niemowląt, a mój syn jest jakby starszy
L: ale cała Europa szczepi Prevenarem...
Ja: Nie jest to dziwne, bo cała Europa szczepi niemowlęta...
L: Ale Pneumovax nie redukuje nosicielstwa
Ja: Dla mnie nosicielstwo jest nieistotne
itd itp
Normalnie nie wiem czy ci lekarze tacy głupi, czy im Wyeth płaci, WTF??? A jeszcze jak pomyslę ile osób zapłaci dodatkowe 300 zł bo uwierzy w te bzdurne argumenty to mnie szlag trafia...
W końcu dała mi receptę. "ta szczepionka to raczej nie zadziała, ale zaszkodzić nie powinna". Normalnie muszę lekarkę zmienić chyba. Buu.
U nas Maciek też na TT, jedyne co zaciągnął, i to też jak u Cris, za którymś tam razem.
Byliśmy wczoraj na tym szczepieniu, zmienili u nas lekarkę, nowa to jakaś makabra.
Ja do niej, że chcę receptę na Pneumovax23. A ona na to:
L: Ale to Prevenar jest zalecany
Ja: Przez kogo niby?
L: No bo on ma białka 7 serotypów pneumokoka, takich najczęstszych u dzieci
Ja: Pneumovax ma również te same 7, a oprócz tego jeszcze 16 dodatkowych innych
L: ale Prevenar jest zalecany u dzieci
Ja: tak, do 2 roku zycia, bo u młodszych dzieci Pneumovax nie wywołuje odpowiedzi, Piotrek jak pani widzi ma 2,5 roku
L: ale ten tańszy nie wywołuje odpowiedzi
Ja: wg. badań klinicznych wywołuje, nie wywołuje u niemowląt, a mój syn jest jakby starszy
L: ale cała Europa szczepi Prevenarem...
Ja: Nie jest to dziwne, bo cała Europa szczepi niemowlęta...
L: Ale Pneumovax nie redukuje nosicielstwa
Ja: Dla mnie nosicielstwo jest nieistotne
itd itp
Normalnie nie wiem czy ci lekarze tacy głupi, czy im Wyeth płaci, WTF??? A jeszcze jak pomyslę ile osób zapłaci dodatkowe 300 zł bo uwierzy w te bzdurne argumenty to mnie szlag trafia...
W końcu dała mi receptę. "ta szczepionka to raczej nie zadziała, ale zaszkodzić nie powinna". Normalnie muszę lekarkę zmienić chyba. Buu.
U nas Maciek też na TT, jedyne co zaciągnął, i to też jak u Cris, za którymś tam razem.
mama w boju
kasia: jak możesz tyle od lekarza wymagać??? chyba wystarczy, że siedzi w białym fartuchu i pacjentów wpuszcza do gabinetu....
Ooo, no i widzę Emuś już dwa lata - ale ten czas leci
Wszystkiego najlepszego, torcika najsłodszego i duużo uśmiechu na codzień !!
Cris - no tak. I naklejać kody paskowe na kupony RUM. ;-)
Abeja - no ja wietrzę spisek firm farmaceutycznych jak słyszę takie rzeczy, bo mi się po prostu nie mieści w głowie jak ktoś może tak pobredzać. No ale pewnie jak się skończyło AM na trójach a potem przez następne 30 lat nigdy nie czytało żadnej publikacji... ech...
Ja jakimś cudem zawsze trafiałam na lekarzy co pracują też na AMG (hm teraz to GUM), więc jakiś poziom naukowy przynajmniej reprezentowali...
Wszystkiego najlepszego, torcika najsłodszego i duużo uśmiechu na codzień !!
Cris - no tak. I naklejać kody paskowe na kupony RUM. ;-)
Abeja - no ja wietrzę spisek firm farmaceutycznych jak słyszę takie rzeczy, bo mi się po prostu nie mieści w głowie jak ktoś może tak pobredzać. No ale pewnie jak się skończyło AM na trójach a potem przez następne 30 lat nigdy nie czytało żadnej publikacji... ech...
Ja jakimś cudem zawsze trafiałam na lekarzy co pracują też na AMG (hm teraz to GUM), więc jakiś poziom naukowy przynajmniej reprezentowali...
reklama
Marciaag
Styczniowa mama Oliwi
Wyleczyłam się z posiadania kolejnych dzieci
Ściągnęłam Oliwi moje mleko nie dużo bo 20ml i dałam jej butelkę z moim osobistym mlekiem,a ta nim pluć zaczęła A jak pokazałam jej cyca to paszcza otwarta na maksa i mleczko prosto z cyca wciągnęła
Dzisiaj dzwonie do Rybickiej i idę do tej poradni laktacyjnej,bo już wkurzona jestem.Na dodatek Oliwi to humoru nie poprawia,bo czuje,że się denerwuje i marudzi:-( No i jeszcze te zębiska...
Dobrze,że Grzesiek będzie za godzinę to się nią zajmie...
Ściągnęłam Oliwi moje mleko nie dużo bo 20ml i dałam jej butelkę z moim osobistym mlekiem,a ta nim pluć zaczęła A jak pokazałam jej cyca to paszcza otwarta na maksa i mleczko prosto z cyca wciągnęła
Dzisiaj dzwonie do Rybickiej i idę do tej poradni laktacyjnej,bo już wkurzona jestem.Na dodatek Oliwi to humoru nie poprawia,bo czuje,że się denerwuje i marudzi:-( No i jeszcze te zębiska...
Dobrze,że Grzesiek będzie za godzinę to się nią zajmie...
Podziel się: